A konténerrendelés egyszerű folyamata

A konténerrendelés egyszerű folyamata
2023. 07. 02., 05:00

Építkezéseken és felújításokon rengeteg hulladék termelődik. Függetlenül attól, hogy kisebb ingatlanról (magánszemélyek) vagy egy nagyobb beruházásról (vállalatok) van szó, a szemét és felesleges anyagok elszállítása komoly kihívást jelenthet. Szerencsére van megoldás, ez pedig nem más, mint a konténerrendelés.

A sittszállítás bárki számára elérhető

Még mielőtt belemegyünk a konténerrendelés folyamatának egyes lépéseibe, érdemes megemlíteni, hogy ez a szolgáltatás bárki számára elérhető. Magánszemélyek, cégek és önkormányzatok ugyanúgy igénybe vehetik a különböző munkálatok során. Fontos azonban felkészülni az egész folyamatra. A konténernek és a szállító teherautónak helyet kell biztosítani. Érdemes úgy kalkulálni, mintha két személyautó parkolna egymás mögött. Erre azért van szükség, mert a teherautó a konténert a jármű mögé fogja lehelyezni.

Ha nem áll rendelkezésre elég hely, akkor a tárolót közterületre kell rakni. Ehhez szükség lesz közterület-használati engedélyre, amit a megrendelőnek kell beszereznie. Nem szabad megfeledkezni róla, de szerencsére az egész művelet nagyon gyorsan megvan. Be kell menni az illetékes önkormányzathoz, és ott percek alatt meg is kapjuk a szükséges papírokat és engedélyt.

A rendelés pontos folyamata

Térjünk át a legfontosabb témára, az egyes lépésekre. Az első feladat minden esetben az, hogy megbecsüljük, mégis mekkora konténerre van szükség. Ezek általában 4 és 8 köbméter között mozognak. Egy általános javaslat: mindig rendeljünk nagyobbat, hogy garantáltan minden hulladék beférjen a tárolóba. Ha ez megvan, már hívhatjuk is a szállító céget. A telefonos egyeztetés során megmondjuk a konténer méretét (ha nem tudtunk dönteni, kérjünk nyugodtan tanácsot), a szállítás helyét és idejét, valamint a hulladék fajtáját, összetételét.

Utóbbi azért is nagyon fontos, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mi kerül a tárolóba. Vannak olyan tárgyak és anyagok, amelyeket szigorúan tilos konténerben szállítani. Ilyenek például a vegyi anyagok, azbeszt, azbeszt pala, kátránypapír, olaj, olajos rongyok és textíliák, festékek, akkumulátorok és a gumiabroncs is. A pontos listát szintén elkérhetjük a telefonos egyeztetés során, hogy elkerüljünk minden kellemetlenséget.

Figyeljünk oda a pakolásra

A hatékony folyamat érdekében érdemes először az ipari törmeléket, sittet a konténerbe helyezni. Ezt követheti a zöldhulladék vagy más háztartási hulladék. Végül pedig a legkisebb darabok és anyagok következnek. Ha végeztünk a pakolással, a teherautó újra érkezni fog és el is viszi a teli konténert, így már több dolgunk nem is lesz a hulladékkal.

A konténerrendelés egy hatékony módja annak, hogy minden felesleges anyagtól és tárgytól megszabaduljunk, ami az építkezések, felújítások és lomtalanítások során keletkezik. Ne próbáljuk meg házilag, „okosba” megoldani: bízzuk a szállítást profikra.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS