A kölyökkutyák vitaminszükségletéről bővebben

A kölyökkutyák vitaminszükségletéről bővebben
2024. 04. 04., 05:00

Tudtad, hogy a kölyökkutyák életük első évében átlagosan 10-szer gyorsabban nőnek, mint az emberek? Az esetükben tehát az a mondás, hogy nőnek, mint a gomba, hatványozottan igaz. 

Mindehhez pedig rengeteg kalóriára és mikrotápanyagra, illetve ásványi anyagra és vitaminra van szükségük, ez utóbbiakat az Isapet kutyaegészség elnevezésű kategóriájából megvásárolható kölyökkutya-vitaminok segítségével biztosíthatunk.

A táplálékkiegészítők szerepe kölyökkutyáknál

Mint, ahogy azt a „táplálékkiegészítő” elnevezés is sugallja, ezek a készítmények kiegészítik az életkornak és aktivitásnak megfelelő, teljes és kiegyensúlyozott táplálást. Sajnos ugyanis ezek nélkül a termékek nélkül nincsen 100%-os garancia arra, hogy a kölykök minden nélkülözhetetlen tápanyaghoz hozzájutnak a megfelelő mennyiségben.

Hiába szerepel a legtöbb táp csomagolásán a „teljes értékű” felirat, mind a tárolás, mind a hőkezelés, mind pedig a tartósítási eljárások és adalékanyagok miatt csökkenhet a vitamintartalmuk.

Termékajánlás

Nemrégiben volt szerencsénk kipróbálni a Panzi kölyökkutyáknak készült multivitamin tablettáját, és azt kell mondjuk, hogy igazán nagyszerűen bevált. Megtalálható benne minden, az apró négylábúak egészséges fejlődéséhez és a jól működő immunrendszeréhez szükséges vitamin, beleértve az A-, D- és E-vitamint.

Az utóbbiról ismert, hogy a sejtműködéshez és a zsíranyagcseréhez elengedhetetlen antioxidáns, míg az előbbinek a hiánya a kölyökkutyáknál növekedési visszamaradáshoz, izomgyengeséghez, idegrendszeri rendellenességekhez, illetve szőr- és bőrproblémákhoz vezethet. A gyakori fertőzéseket pedig már nem is említjük.

Röviden és tömören tehát abszolút megérte az a közel ezer forint, amit kifizettünk érte. Persze, ha a kedvencünk egészségéről és megfelelő fejlődéséről van szó, ennél jóval többet is hajlandóak lennénk költeni a megfelelő vitaminkészítményre.

Meddig adható ez a kölyökkutya-vitamin?

A szakértők általában 12-18 hónapos korig javasolják ennek a terméknek a használatát, a legtöbb kutya ugyanis ekkor éri el véglegesen a felnőttkort. Ezt követően pedig át lehet térni a felnőtt kutyák számára kifejlesztett vitaminokra, amelyekből a fentebb említett webáruházban számtalan változat elérhető.

Hogy magát a vitamint hogyan adod oda a kutyusodnak, az csakis rajtad múlik, de a tapasztalat azt mutatja, hogy az ebek a legszívesebben egyben fogyasztják. Amennyiben ez a te kedvenced esetében nem így lenne, szükség esetén összetörve a napi táblálékába is belekeverheted a vitamint.

Extra tipp a végére

A multivitamin-tabletta mellett érdemes még akár táplálékkiegészítőkhöz is nyúlnod. A lazacolaj, a probiotikum vagy a glükozamin például kölyök- és felnőttkorban egyaránt használható. Fontos azonban, hogy az esetükben mindig kövesd a címkén található útmutatást, és ennek megfelelően adagold őket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 28., 10:10
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-29 15:10:00
2024 I. negyedévének végén 56 ezer forint volt a normál használatú személygépkocsik kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának átlagos éves díja, ez az összeg az előző negyedévi átlagot 7 százalékkal, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal haladja meg – tájékoztatott a jegybank.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS