A fotók jelentősége a weboldalon

A fotók jelentősége a weboldalon
2023. 01. 04., 05:30

Az ember vizuális lény, így a látványnak különös jelentőséget tulajdonít nemcsak a való életben, hanem az online világban is. A weboldalakon szereplő fotók, videók fontossága nem elhanyagolható, így a méret, a minőség és a forrás sem lényegtelen.

Egy, a cégvezetésről, munkatársakról készült elegáns és minőségi portréfotó nagyban hozzájárul a cég megítéléséhez, hitelességéhez, így az online megjelenés lényeges eleme lehet. Nem beszélve a keresőoptimalizálásban betöltött szerepéről.

Üzleti portréfotó

A mai világban gyakran van szüksége egy vállalkozás vezetőjének, egy vállalkozónak bizalmat keltő, a munkáját és pozícióját kifejező üzleti portréfotóra. Az Ideastyle igényes, letisztult fotók készítését vállalja nemcsak személyekről, hanem enteriőrökről és termékekről is.

A kommunikáció világában rendkívül fontos, hogy a cégek mögött arcok, vagyis emberek legyenek, ehhez pedig a legjobbak a céges portréfotók. A cég arculatához leginkább illő, minőségi fotók komoly hozzáadott értéket képviselnek, egyedivé téve a weboldalt, a reklámanyagokat, média- és egyéb megjelenéseket. A portréfotók az igények alapján készülhetnek életszerűen, munka közben, természetességet és rátermettséget sugározva, vagy stúdióban.

Hogyan lesz tökéletes egy üzleti portréfotó?

Egy jó fotós szerint nincs olyan személy, aki ne lenne fotogén, csak rossz fotós van, aki nem képes meglátni benne a legjobbat. A portréfotózásnak is megvannak a maga szabályai, trükkjei, amelyeket egy tapasztalt portréfotós minden bizonnyal ismer és alkalmaz, így ilyen jellegű, főként üzleti fotózásra mindenképp a megfelelő szakembert keresd.

A háttérben megjelenő tárgyak, formák és színek nem vonhatják el a figyelmet a fő témáról, az emberről, szerepük csupán a kiegészítés, a harmónia megteremtése. A megvilágításnak is jelentős szerep jut, kitűnően lehet vele játszani a minél előnyösebb fotók érdekében.

Professzionális fotók a professzionális megjelenésért

A fotóknak nagy jelentősége van a weboldalakon. A jó fotó bizalmat sugároz, hitelességet ad, és nem mellesleg dekoratívvá teszi a honlapot, ami az arculat részeként szintén hozzájárulhat az eladások sikeréhez.

Amennyiben szakértelem híján vagy és a csapatból sem ért hozzá senki, mindenképp profi szakembert válassz. A referenciái alapján meggyőződhetsz arról, valóban Ő-e az, akit keresel, akinek a munkáival azonosulni tudsz, Ő lesz-e az, aki a cég arculatának, kommunikációjának megfelelően tudja elkészíteni a fotókat. Érdemes profi fotósra bízni nemcsak az üzleti portrék elkészítését, hanem a termékfotókat, enteriőr fotókat is az egységes és professzionális megjelenés érdekében.

A keresőoptimalizálás kapcsán is egyre nagyobb jelentősége lesz a weboldalon elhelyezett fotóknak, ugyanis a keresések rangsorolásánál már ez is egy tényező, továbbá a felhasználói élmény növelése szempontjából is lényeges elem.

Ne bízd a véletlenre a céges fotók készítését, képviseld magadat és a céget profi módon, készíttess elegáns és tökéletes üzleti portréfotót!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-22 10:09:00
Sokan tudják, hogy minden cégnek rendelkeznie kell székhellyel. Viszont a székhely mellett a cégnek lehet telephelye és fióktelepe is. Milyen jogi feltételeknek kell megfelelnie a székhelynek? Mi a különbség a székhely, a telephely és a fióktelep között? A érdésekre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.
2023-03-22 09:09:00
Minden eddiginél pontosabb műtéti eljárásokra adhat lehetőséget az először anyagvizsgálatra használt technológia, amit tovább gondolva alkalmassá tettek rá, hogy valós idejű képeket készítsen az emberi test belsejéről. Ez szó szerint létfontosságú, például rákos szövetek eltávolításánál.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS