A fotók jelentősége a weboldalon

A fotók jelentősége a weboldalon
2023. 01. 04., 05:30

Az ember vizuális lény, így a látványnak különös jelentőséget tulajdonít nemcsak a való életben, hanem az online világban is. A weboldalakon szereplő fotók, videók fontossága nem elhanyagolható, így a méret, a minőség és a forrás sem lényegtelen.

Egy, a cégvezetésről, munkatársakról készült elegáns és minőségi portréfotó nagyban hozzájárul a cég megítéléséhez, hitelességéhez, így az online megjelenés lényeges eleme lehet. Nem beszélve a keresőoptimalizálásban betöltött szerepéről.

Üzleti portréfotó

A mai világban gyakran van szüksége egy vállalkozás vezetőjének, egy vállalkozónak bizalmat keltő, a munkáját és pozícióját kifejező üzleti portréfotóra. Az Ideastyle igényes, letisztult fotók készítését vállalja nemcsak személyekről, hanem enteriőrökről és termékekről is.

A kommunikáció világában rendkívül fontos, hogy a cégek mögött arcok, vagyis emberek legyenek, ehhez pedig a legjobbak a céges portréfotók. A cég arculatához leginkább illő, minőségi fotók komoly hozzáadott értéket képviselnek, egyedivé téve a weboldalt, a reklámanyagokat, média- és egyéb megjelenéseket. A portréfotók az igények alapján készülhetnek életszerűen, munka közben, természetességet és rátermettséget sugározva, vagy stúdióban.

Hogyan lesz tökéletes egy üzleti portréfotó?

Egy jó fotós szerint nincs olyan személy, aki ne lenne fotogén, csak rossz fotós van, aki nem képes meglátni benne a legjobbat. A portréfotózásnak is megvannak a maga szabályai, trükkjei, amelyeket egy tapasztalt portréfotós minden bizonnyal ismer és alkalmaz, így ilyen jellegű, főként üzleti fotózásra mindenképp a megfelelő szakembert keresd.

A háttérben megjelenő tárgyak, formák és színek nem vonhatják el a figyelmet a fő témáról, az emberről, szerepük csupán a kiegészítés, a harmónia megteremtése. A megvilágításnak is jelentős szerep jut, kitűnően lehet vele játszani a minél előnyösebb fotók érdekében.

Professzionális fotók a professzionális megjelenésért

A fotóknak nagy jelentősége van a weboldalakon. A jó fotó bizalmat sugároz, hitelességet ad, és nem mellesleg dekoratívvá teszi a honlapot, ami az arculat részeként szintén hozzájárulhat az eladások sikeréhez.

Amennyiben szakértelem híján vagy és a csapatból sem ért hozzá senki, mindenképp profi szakembert válassz. A referenciái alapján meggyőződhetsz arról, valóban Ő-e az, akit keresel, akinek a munkáival azonosulni tudsz, Ő lesz-e az, aki a cég arculatának, kommunikációjának megfelelően tudja elkészíteni a fotókat. Érdemes profi fotósra bízni nemcsak az üzleti portrék elkészítését, hanem a termékfotókat, enteriőr fotókat is az egységes és professzionális megjelenés érdekében.

A keresőoptimalizálás kapcsán is egyre nagyobb jelentősége lesz a weboldalon elhelyezett fotóknak, ugyanis a keresések rangsorolásánál már ez is egy tényező, továbbá a felhasználói élmény növelése szempontjából is lényeges elem.

Ne bízd a véletlenre a céges fotók készítését, képviseld magadat és a céget profi módon, készíttess elegáns és tökéletes üzleti portréfotót!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS