A baldachin szerepe a babaszobában

A baldachin szerepe a babaszobában
2023. 11. 06., 07:00

A baldachintartó, valamint a rákerülő anyag igazán különleges atmoszférát alakítanak ki minden baba- és gyerekszobában. A felszerelésről és a használatról viszont csak kevés szó esik. Éppen ezért az alábbiakban mi most ennek ellenkezőjét tesszük!

Ez a csodaszép kiegészítő pompásabbá teheti nem csupán a kiságyat, hanem a teljes babaszobát is. Éppen ezért, ha szeretnéd beszerezni szemed fényének szobájába, akkor érdemes a Peekabooshop.hu baldachin kínálatában körülnézni.

Miért nem árt, ha beszerzel egyet a babaszobába?

Sokan csak a dekorációs eszközt látják benne, azonban kétségkívül ennél jóval több. Az anyukák valószínűleg bőszen bólogatnak, ha azt állítjuk, hogy nagymértékben megkönnyíti az altatást. A baldachin különlegessége abban rejlik, hogy teljesen körülöleli az ágyat, így teljesen ki tudja szűrni a hangokat és a fényt. Röviden és tömören, megteremti az alváshoz szükséges körülményeket.

Arra viszont érdemes ügyelni, hogy csak éjszaka szabad teljesen becsukni, mivel ha nem így teszel, akkor a baba csak nehezen fogja tudni megkülönböztetni a délutáni és esti alvást, ami némi galibát szülhet.

Bár az is tény, hogy az első néhány hónapban a kicsi rendszerint nem a saját szobájában alszik, hanem a szülőkkel egy babafészekben vagy legalábbis a közeletekben. Ettől függetlenül nem árt előre gondolni azokra az időkre, amikor nagy szükségetek lesz erre a praktikus kiegészítőre.

Miért van szükség baldachin tartóra és hogyan kell felszerelni?

Amikor a baba már több órát végigalszik éjjelente, akkor eljön az ideje, hogy birtokba vegye saját kis birodalmát, vagyis beköltöztessétek a szobájába. A fentebb említett babafészekben könnyen átvihetitek saját szobájába. A fészek ismerős illata és érzése miatt az átszoktatás így rendkívül egyszerű lehet, még az sem kizárt, hogy a kicsi észre sem veszi a változást.

Ekkor vetheted be a baldachint is. A felszerelésnek két módja van, vagy felcsavarjátok a magasba, például a plafonra, vagy egy tartó segítségével hozzáerősítitek a kiságyhoz. A tartó mindenképp hasznos, mivel így sokkal egyszerűbb lehet a szerelés és hosszú távon is jó szolgálatot tesz. Az összeszerelési útmutató segítségével nagyon könnyen felrakhatjátok.

Mi az, ami még segítheti a baba elalvását?

A hosszú, átpihent éjszakákhoz számos egyéb kiegészítő hozzájárulhat. Például nagy hasznát vehetitek egy rácsvédőnek, amelyek közül a nagy, vastag fonat a legnépszerűbb opció. Ez nem csupán védelmet nyújt a kicsi számára, hanem nagyon jól is mutat.

Néhány cumi is jó szolgálatot tehet, mivel sok kisbaba sokkal könnyebben tud elaludni, ha cumi van a szájában. Egy plüss alvótárs is segítheti, hogy hamar álom jöjjön a szemére. Ha megfogadsz egy jó tanácsot, akkor már egészen kicsi korban jobb arra nevelni a gyereket, hogy csak egy plüsst vigyen magával az ágyba, mivel később ez a szám akár tíz-tizenötre is duzzadhat.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS