Váltások a Hiventures élén

2019. 08. 23., 12:31

Kisgergely Kornélt nevezték ki a Magyar Fejlesztési Bank Pénzügyi Divízó vezetőjének. Eddig az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures Zrt. vezérigazgatói feladatait látta el.

A kockázati tőkealap-kezelő új vezetője Katona Bence, a Társaság korábbi vezérigazgató-helyettese lett, míg a korábban az MFB-nél is dolgozó Mikesy Álmos a Hiventures vezérigazgató-helyetteseként dolgozik a továbbiakban – írja a Forbes.hu.

Kisgergely Kornélkarrierjét a MOL kockázatkezelési területén kezdte, majd négy éven keresztül dolgozott a jegybankban a Pénzügyi Elemzések, majd a Monetáris Stratégia szakterületeken. 2011-ben csatlakozott a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, ahol 2013 márciusában a pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkárrá nevezték ki. 2013-2016 között az MNB pénzügyi szervezetek felügyeletéért felelős ügyvezető igazgatója volt. Az MFB Pénzügyi Divíziójának vezetését 2019. augusztus 1-től látja el.

Katona Bence, az európai szinten is egyedülálló piacépítési tevékenységet végző Hiventures Zrt. új vezérigazgatója a 2016. októberi vezérigazgató-helyettesi kinevezését megelőző években fejlesztéspolitikával foglalkozott a Miniszterelnökségnél. A 2015-ben elindított Startup Campus egyetemi inkubációs program alapítója. Nevéhez fűződik a Get in the Ring! startup verseny, amelyet 2014-ben rendeztek meg először Magyarországon.

Mikesy Álmos pályafutását az MFB gyakornoki programjában indította 2007-ben, majd 2009-től a bank vezető közgazdásza mellett dolgozott makrogazdasági elemzőként. 2015-től a bank kiemelt stratégiai projektjeiért felelős szervezeti egységének szakértőjeként folytatta pályafutását, 2016-tól projektvezetőként irányította a 2014-2020-as EU-s programozási időszak kockázati tőkeprogramjainak kidolgozását.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 05. 20., 09:12
Újfajta szemlélettel kell a logisztikai iparág problémáit megoldani. Az új idők új megoldásokat követelnek, ennek mi is a részesei vagyunk – mondta az Üzletemnek Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Trans ügyvezetője, pénzügyi és szakmai vezetője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS