Új vezérigazgató a Budapest Alapkezelő élén

2020. 02. 04., 14:30

A Budapest Bank leányvállalata, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatói posztját január 29-től Kovács Ildikó tölti be, aki korábban a társaság befektetési tevékenységének irányításáért felelt. Feladatai közé tartozik, hogy a jövőben is támogassa az alapkezelő és a Budapest Bank prémium és privátbanki üzletágának sikeres együttműködését. A Budapest Alapkezelő új befektetési vezetője Pintér András lett.

Kovács Ildikó több mint húszévnyi tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban. A Budapest Alapkezelőnél 2002-ben kezdte karrierjét portfóliómenedzserként, 2014-től pedig a társaság befektetési vezetője lett. Irányítása alatt a portfóliómenedzser csapat kiemelkedő eredményeket ért el mind az alapkezelés, mind pedig a nyugdíjpénztári vagyonkezelés területén. 

A szakember az ING Alapkezelőtől érkezett a Budapest Bankcsoporthoz, ahol junior portfóliómenedzserként dolgozott, korábban pedig makrogazdasági elemző volt az ABN Amro Bank Treasury-ben. Kovács Ildikó a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán diplomázott pénzügy szakirányon 1999-ben, 2003-ban pedig a Charted Financial Analyst (CFA) diplomát is megszerezte. A szakember tárgyalóképes szinten beszél angolul. 

A befektetési tevékenységek irányítását a Budapest Alapkezelőnél Pintér András veszi át, aki 2008-ban csatlakozott a Budapest Alapkezelőhöz portfóliómenedzserként, az azóta eltelt időszakban pedig részvény-, vegyes- és abszolút hozamú alapok, valamint a nyugdíjpénztári portfóliók vagyonkezeléséért felelt. 

A szakember ezen felül rendszeresen ír szakmai bejegyzéseket az Érték(t)rend című blogra. Pintér András az IE Befektetési Alapkezelő Zrt.-től érkezett a bankcsoporthoz, ahol az alapkezelő által kezelt portfóliók részvénybefektetéseit kezelte, azt megelőzően pedig az Inter-Európa Banknál dolgozott makrogazdasági elemzőként. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási karának pénzügy szakán szerezte, eközben pedig ösztöndíjasként a dániai Copenhagen Business Schoolon is tanult. 

Csáki Béla, a Budapest Alapkezelő korábbi vezérigazgatója 2019. december 9. óta a Budapest Bank üzleti vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS