Új vezérigazgató a Budapest Alapkezelő élén

2020. 02. 04., 14:30

A Budapest Bank leányvállalata, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatói posztját január 29-től Kovács Ildikó tölti be, aki korábban a társaság befektetési tevékenységének irányításáért felelt. Feladatai közé tartozik, hogy a jövőben is támogassa az alapkezelő és a Budapest Bank prémium és privátbanki üzletágának sikeres együttműködését. A Budapest Alapkezelő új befektetési vezetője Pintér András lett.

Kovács Ildikó több mint húszévnyi tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban. A Budapest Alapkezelőnél 2002-ben kezdte karrierjét portfóliómenedzserként, 2014-től pedig a társaság befektetési vezetője lett. Irányítása alatt a portfóliómenedzser csapat kiemelkedő eredményeket ért el mind az alapkezelés, mind pedig a nyugdíjpénztári vagyonkezelés területén. 

A szakember az ING Alapkezelőtől érkezett a Budapest Bankcsoporthoz, ahol junior portfóliómenedzserként dolgozott, korábban pedig makrogazdasági elemző volt az ABN Amro Bank Treasury-ben. Kovács Ildikó a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán diplomázott pénzügy szakirányon 1999-ben, 2003-ban pedig a Charted Financial Analyst (CFA) diplomát is megszerezte. A szakember tárgyalóképes szinten beszél angolul. 

A befektetési tevékenységek irányítását a Budapest Alapkezelőnél Pintér András veszi át, aki 2008-ban csatlakozott a Budapest Alapkezelőhöz portfóliómenedzserként, az azóta eltelt időszakban pedig részvény-, vegyes- és abszolút hozamú alapok, valamint a nyugdíjpénztári portfóliók vagyonkezeléséért felelt. 

A szakember ezen felül rendszeresen ír szakmai bejegyzéseket az Érték(t)rend című blogra. Pintér András az IE Befektetési Alapkezelő Zrt.-től érkezett a bankcsoporthoz, ahol az alapkezelő által kezelt portfóliók részvénybefektetéseit kezelte, azt megelőzően pedig az Inter-Európa Banknál dolgozott makrogazdasági elemzőként. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási karának pénzügy szakán szerezte, eközben pedig ösztöndíjasként a dániai Copenhagen Business Schoolon is tanult. 

Csáki Béla, a Budapest Alapkezelő korábbi vezérigazgatója 2019. december 9. óta a Budapest Bank üzleti vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-04 15:10:44
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS