Új vezérigazgató a Budapest Alapkezelő élén

2020. 02. 04., 14:30

A Budapest Bank leányvállalata, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatói posztját január 29-től Kovács Ildikó tölti be, aki korábban a társaság befektetési tevékenységének irányításáért felelt. Feladatai közé tartozik, hogy a jövőben is támogassa az alapkezelő és a Budapest Bank prémium és privátbanki üzletágának sikeres együttműködését. A Budapest Alapkezelő új befektetési vezetője Pintér András lett.

Kovács Ildikó több mint húszévnyi tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban. A Budapest Alapkezelőnél 2002-ben kezdte karrierjét portfóliómenedzserként, 2014-től pedig a társaság befektetési vezetője lett. Irányítása alatt a portfóliómenedzser csapat kiemelkedő eredményeket ért el mind az alapkezelés, mind pedig a nyugdíjpénztári vagyonkezelés területén. 

A szakember az ING Alapkezelőtől érkezett a Budapest Bankcsoporthoz, ahol junior portfóliómenedzserként dolgozott, korábban pedig makrogazdasági elemző volt az ABN Amro Bank Treasury-ben. Kovács Ildikó a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán diplomázott pénzügy szakirányon 1999-ben, 2003-ban pedig a Charted Financial Analyst (CFA) diplomát is megszerezte. A szakember tárgyalóképes szinten beszél angolul. 

A befektetési tevékenységek irányítását a Budapest Alapkezelőnél Pintér András veszi át, aki 2008-ban csatlakozott a Budapest Alapkezelőhöz portfóliómenedzserként, az azóta eltelt időszakban pedig részvény-, vegyes- és abszolút hozamú alapok, valamint a nyugdíjpénztári portfóliók vagyonkezeléséért felelt. 

A szakember ezen felül rendszeresen ír szakmai bejegyzéseket az Érték(t)rend című blogra. Pintér András az IE Befektetési Alapkezelő Zrt.-től érkezett a bankcsoporthoz, ahol az alapkezelő által kezelt portfóliók részvénybefektetéseit kezelte, azt megelőzően pedig az Inter-Európa Banknál dolgozott makrogazdasági elemzőként. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási karának pénzügy szakán szerezte, eközben pedig ösztöndíjasként a dániai Copenhagen Business Schoolon is tanult. 

Csáki Béla, a Budapest Alapkezelő korábbi vezérigazgatója 2019. december 9. óta a Budapest Bank üzleti vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 27., 16:17
Saját honlapján és a népszámlálás internetes oldalán is közzétette az idei cenzus kérdőívének mintáját a Központi Statisztikai Hivatal. A népszámlálási kérdőívet bárki kitöltheti önállóan online, október 1. és 16. között.
2022-09-30 10:22:19
A családi otthonteremtési kedvezmény (csok) szabályai között a feltételek nem teljesítése esetén fizetendő büntetőkamatok mértéke irreálisan magassá vált, ezért a kormány új rendeletében ezeket 5 százalékban maximálja.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS