Új vezérigazgató a Budapest Alapkezelő élén

2020. 02. 04., 14:30

A Budapest Bank leányvállalata, a Budapest Alapkezelő vezérigazgatói posztját január 29-től Kovács Ildikó tölti be, aki korábban a társaság befektetési tevékenységének irányításáért felelt. Feladatai közé tartozik, hogy a jövőben is támogassa az alapkezelő és a Budapest Bank prémium és privátbanki üzletágának sikeres együttműködését. A Budapest Alapkezelő új befektetési vezetője Pintér András lett.

Kovács Ildikó több mint húszévnyi tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektorban. A Budapest Alapkezelőnél 2002-ben kezdte karrierjét portfóliómenedzserként, 2014-től pedig a társaság befektetési vezetője lett. Irányítása alatt a portfóliómenedzser csapat kiemelkedő eredményeket ért el mind az alapkezelés, mind pedig a nyugdíjpénztári vagyonkezelés területén. 

A szakember az ING Alapkezelőtől érkezett a Budapest Bankcsoporthoz, ahol junior portfóliómenedzserként dolgozott, korábban pedig makrogazdasági elemző volt az ABN Amro Bank Treasury-ben. Kovács Ildikó a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán diplomázott pénzügy szakirányon 1999-ben, 2003-ban pedig a Charted Financial Analyst (CFA) diplomát is megszerezte. A szakember tárgyalóképes szinten beszél angolul. 

A befektetési tevékenységek irányítását a Budapest Alapkezelőnél Pintér András veszi át, aki 2008-ban csatlakozott a Budapest Alapkezelőhöz portfóliómenedzserként, az azóta eltelt időszakban pedig részvény-, vegyes- és abszolút hozamú alapok, valamint a nyugdíjpénztári portfóliók vagyonkezeléséért felelt. 

A szakember ezen felül rendszeresen ír szakmai bejegyzéseket az Érték(t)rend című blogra. Pintér András az IE Befektetési Alapkezelő Zrt.-től érkezett a bankcsoporthoz, ahol az alapkezelő által kezelt portfóliók részvénybefektetéseit kezelte, azt megelőzően pedig az Inter-Európa Banknál dolgozott makrogazdasági elemzőként. Diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem gazdálkodási karának pénzügy szakán szerezte, eközben pedig ösztöndíjasként a dániai Copenhagen Business Schoolon is tanult. 

Csáki Béla, a Budapest Alapkezelő korábbi vezérigazgatója 2019. december 9. óta a Budapest Bank üzleti vezérigazgató-helyettesi pozícióját tölti be.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS