Új befektetési igazgatóval erősít a Széchenyi Alapok

2020. 12. 05., 17:45

Tapasztalt pénzügyi szakembert nevezett ki újonnan létrehozott, negyedik befektetési igazgatóságának élére a Széchenyi Alapok, amely egy év alatt megötszörözte befektetési aktivitását. Molontay Tamás pályáját a Volksbankban kezdte, majd felsővezetőként, illetve vezérigazgatóként dolgozott az ING Bankban, a Crédit Agricole-nál és a Citibankban, foglalkozott kockázati tőkével, és egy nemzetközi ügyfélélménykutató cég európai igazgatójaként is tevékenykedett.

Molontay Tamás két éve tagja a Széchenyi Alapok (korábbi néven Széchenyi Tőkealap-kezelő) által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap befektetési bizottságának és működik közre tanácsadóként az alapkezelőnél.

A Széchenyi Alapok új befektetési igazgatója közgazdász alapdiplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg, Hollandiában folytatott menedzsmenttanulmányokat, majd az Egyesült Királyságban ért el pénzügyi és üzleti mesterfokozatot az University of Essex-en.

Első munkahelyén a treasury kialakításáért és működtetéséért felelt, innen corporate területre igazolt az ING Bankba, ahol egészen a vezérigazgató-helyettesi pozícióig jutott. A 2008-as globális gazdasági krízis előtt egy évvel vette át a Crédit Agricole magyarországi leánycégének vezetését, és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a vállalati és befektetési bank a pénzügyi válság alatt is nyereségesen üzemeljen.

Tanácsadóként kapcsolódott be az MFB csoporthoz tartozó Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. stratégiájának kialakításába 2013-ban, majd multinacionális cégek magyarországi és délkelet-európai bankügyleteiért felelt a Citibank nemzetközi üzletágvezetőjeként. Irányította az MVM Csoport Elnök-vezérigazgatói üzleti irodáját, ezt követően pedig az amerikai tulajdonú, európai központját Budapesten üzemeltető BARE International ügyfélélménykutató üzletfejlesztési igazgatója lett.

„Tavaly óta megötszöröztük a korábbi évek befektetési aktivitását, amit elsősorban az tett lehetővé, hogy teljesen új szervezeti struktúrában vadonatúj csapatot építettünk. Most kipróbált, a vállalati finanszírozás minden vetületét testközelből ismerő szakemberrel erősödött tovább a befektetési csapatunk" – fogalmazott Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója. Molontay az alapkezelő növekedésének és új stratégiájának eredményeképpen létrehozott negyedik befektetési igazgatóságot fogja irányítani. "Örömmel csatlakoztam a Széchenyi Alapokhoz – növekedési tőkénk által a magyar vállalatok a klasszikus adósságon túllépve választhatják a partnerséget egy megbízható kisebbségi tulajdonossal” – mondja Molontay. A Széchenyi Alapok az érettebb fázisban lévő, akár az innovatív, akár a hagyományos iparágban tevékenykedő, már működő kkv-k és nagyvállalatok erősítését, további növekedésének segítését célozza meg. Az alapkezelő jellemzően 300 milliótól 10 milliárd forintig terjedő nagyságrendben hajt végre tőkebefektetéseket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS