Új befektetési igazgatóval erősít a Széchenyi Alapok

2020. 12. 05., 17:45

Tapasztalt pénzügyi szakembert nevezett ki újonnan létrehozott, negyedik befektetési igazgatóságának élére a Széchenyi Alapok, amely egy év alatt megötszörözte befektetési aktivitását. Molontay Tamás pályáját a Volksbankban kezdte, majd felsővezetőként, illetve vezérigazgatóként dolgozott az ING Bankban, a Crédit Agricole-nál és a Citibankban, foglalkozott kockázati tőkével, és egy nemzetközi ügyfélélménykutató cég európai igazgatójaként is tevékenykedett.

Molontay Tamás két éve tagja a Széchenyi Alapok (korábbi néven Széchenyi Tőkealap-kezelő) által kezelt Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap befektetési bizottságának és működik közre tanácsadóként az alapkezelőnél.

A Széchenyi Alapok új befektetési igazgatója közgazdász alapdiplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte meg, Hollandiában folytatott menedzsmenttanulmányokat, majd az Egyesült Királyságban ért el pénzügyi és üzleti mesterfokozatot az University of Essex-en.

Első munkahelyén a treasury kialakításáért és működtetéséért felelt, innen corporate területre igazolt az ING Bankba, ahol egészen a vezérigazgató-helyettesi pozícióig jutott. A 2008-as globális gazdasági krízis előtt egy évvel vette át a Crédit Agricole magyarországi leánycégének vezetését, és elévülhetetlen érdemei voltak abban, hogy a vállalati és befektetési bank a pénzügyi válság alatt is nyereségesen üzemeljen.

Tanácsadóként kapcsolódott be az MFB csoporthoz tartozó Informatikai Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. stratégiájának kialakításába 2013-ban, majd multinacionális cégek magyarországi és délkelet-európai bankügyleteiért felelt a Citibank nemzetközi üzletágvezetőjeként. Irányította az MVM Csoport Elnök-vezérigazgatói üzleti irodáját, ezt követően pedig az amerikai tulajdonú, európai központját Budapesten üzemeltető BARE International ügyfélélménykutató üzletfejlesztési igazgatója lett.

„Tavaly óta megötszöröztük a korábbi évek befektetési aktivitását, amit elsősorban az tett lehetővé, hogy teljesen új szervezeti struktúrában vadonatúj csapatot építettünk. Most kipróbált, a vállalati finanszírozás minden vetületét testközelből ismerő szakemberrel erősödött tovább a befektetési csapatunk" – fogalmazott Jobbágy Dénes, a Széchenyi Alapok elnök-vezérigazgatója. Molontay az alapkezelő növekedésének és új stratégiájának eredményeképpen létrehozott negyedik befektetési igazgatóságot fogja irányítani. "Örömmel csatlakoztam a Széchenyi Alapokhoz – növekedési tőkénk által a magyar vállalatok a klasszikus adósságon túllépve választhatják a partnerséget egy megbízható kisebbségi tulajdonossal” – mondja Molontay. A Széchenyi Alapok az érettebb fázisban lévő, akár az innovatív, akár a hagyományos iparágban tevékenykedő, már működő kkv-k és nagyvállalatok erősítését, további növekedésének segítését célozza meg. Az alapkezelő jellemzően 300 milliótól 10 milliárd forintig terjedő nagyságrendben hajt végre tőkebefektetéseket.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS