Magyar szakember lett a Hogan globális vezetője

2023. 10. 28., 19:33

Fehér Zsoltot nevezte ki üzletfejlesztési alelnökévé a HR mérőeszközök piacán vezető Hogan Assessments. A HR tanácsadás területén ő az első magyar felsővezető az Egyesült Államok piacán.

Robert Hogan és dr. Joyce több évtizedes kutatással bizonyította, hogy a személyiségnek milyen hatása van a szervezet hatékonyságára. A Hogan Assessments a munkaalkalmasságot és vezetői képességeket mérő személyiségtesztet elsőként intézményesítette a világon. Fehér Zsolt a Hogan Assessments személyiségteszt-fejlesztő cég Európáért felelős ügyvezetőjének pozíciójából lépett elő a cég üzletfejlesztési alelnökévé, a munkakört korábban csak amerikai állampolgárságú szakemberek töltötték be.

(Fehér Zsolt is válaszolt az Üzletem 12 kérdésére, a sorozat 152. interjújában.)

Fehér Zsolt 25 éve dolgozik HR területen, pályafutását a New York-i Kraft Food Internationalnél kezdte, majd Budapesten az Ernst&Young-nál dolgozott. 2009 óta a Hogan közép-kelet-európai disztribútorát, az Assessment Systemst irányította, 2011-től CEE disztribútorként dolgozott. 2017-től a Hogan európai ügyvezető igazgatója, ami 2022-ben kiegészült az indirekt csatornák vezetésével járó pozícióval is. 2023 májusától a Hogan Assessment üzletfejlesztésért felelős alelnökeként a vállalat globális értékesitési stratégiájáért és stratégiai tervezéséért felel.

Fehér Zsolt számos területen segítette a Hogan Assessments sikereit. 2018-ban az első regionális ICF nemzetközi konferenciát ő szervezte meg, amelynek fő támogatója a Hogan Assessments volt. Az eseményen 35 ország 150 résztvevője és 25 nemzetközi előadója vett részt, amellyel a Hogan és az ICF közti globális szinten fennálló partnerséget is bemutatták.

Zsolt szakmai tevékenysége során a Hogan disztribútorainak száma 20 százalékkal növekedett. Az új partnerek között Portugáliát, Szaúd-Arábiát, Vietnamot, Ománt, Egyiptomot, Írországot, Brazíliát és Spanyolországot is integrálta a szervezetbe. Munkája napi szinten 45 disztribútor, valamint kiemelt globális HR tanácsadó vállalkozás partner több mint 60 országával való tárgyalást és egyeztetést jelent, az Egyesült Államokban meglévő, főleg a Fortune 500-ból érkező, közvetlen ügyfelekkel együtt.

Vezetése alatt az iparág is jelentős növekedésen ment keresztül. A HR döntéseket támogató elemző eszközök szektora dinamikusan növekvő tendenciát mutatott, amely 2026-ra elérheti a 6,6 milliárd dolláros értéket a Rocket Hire, Talent Assesment Market 2021-es elemzése szerint. A személyiségmérés területe az elmúlt időszakban technológiailag és ügyfél szinten is sokat változott. Az ügyfelek dinamikusabb, interaktívabb ábrázolásokat szeretnének látni a korábbi statikus riportok helyett. Az összehasonlító elemzések elvárása megemelkedett, illetve különösen fontossá vált a használt eszközök megbízhatósága, mert rengeteg olyan HR Tech start up vállalkozás jelent meg a szférában, akik nem validált eszközkészlettel dolgoznak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-27 19:10:00
A Gazdasági Versenyhivatal kiemelt figyelmet fordít a jelentős számú fogyasztó és vállalkozás érdekeit és piaci helyzetét befolyásoló, nagy technológiai vállalkozások és online platformok piaci magatartásainak vizsgálatára.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS