Fehér Zsolt: Minden vezető azzal motivál, ami neki is jó

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 03., 10:00

Évek óta napi kapcsolatban vagyok a világ egyik legnagyszerűbb HR tudósával – mondta az Üzletemnek Fehér Zsolt nemzetközi HR szakértő.

Fehér Zsolt nemzetközi HR szakértő több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a HR tanácsadási ágazatban. A Hogan Assessment, a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő és HR tanácsadó cégének európai igazgatója, a budapesti Corvinus Egyetem előadója és a magyar startup vállalkozások legnagyobb inkubátorházának, a Design Terminálnak mentora. A JCI (Junior Chamber International) szenátora, valamint a YPO (Young Presidents Organization) tagja. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara HR Bizottságának közel 5 évig volt az elnöke. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 152. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A hegymászóknak sem a Mount Everest számít, sok kis csúcs van. 2009-ben fontos pillanat volt Magyarország legnagyobb vezetői konferenciájának szervezése (2500 résztvevő, 60 országból), de csúcspont a mostani pozícióm is a világ egyik legnagyobb HR tanácsadó, viselkedés előrejelző cégének globális üzletfejlesztése és ebből kifolyólag világutazás, előadások ezer fős közönségnek.

Milyen távra tervez?

– 1 órára és 50 évre. Mikor minek van létjogosultsága.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Afrika HR tanácsadó iparágának fejlesztése. Dél-Afrika és a Mahreb országok mellett sok tennivaló van...

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyértelműen Dr. Robert Hogan-től. Immár évek óta napi kapcsolatban vagyok a világ egyik legnagyszerűbb HR tudósával, akivel a filmművészettől a globális napi politikáig, mindenről lehet beszélgetni.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Minden vezető (akár bevallja, akár nem) azzal motivál, ami neki is jó. Vannak kampányszerű tudatos akciók, de hosszú távon az marad, amit a vezető is szeret. Nálam ez a flexibilitás, a hedonizmus és az felhatalmazás.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sokáig régész szerettem volna lenni, de azzal tántorítottak el, hogy nem tudok rajzolni. Ha van egy Indiana Jones kaland, küldjék a taxit, már indulok is a repülőtérre.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szépen lassan. Elvem a sok nyárs tűzbe tartása. Valamelyik hús hamarabb megsül, valami soha.

Mire sajnálja az idejét?

– Semmire. Még az autómosásnak is van értelme, és a látszólag legfurább embertől is lehet tanulni valamit.

Mivel lehet felbosszantani?

– Késéssel. Hatékonytalansággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Évtizedek óta segítek. Legyen az malária ellenes program keretében részt venni a Budapest-Bamako rally-n vagy adakozás. Évek óta segítek pro bono alapon startup vállalkozásoknak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Jó borokra és éttermekre. Bár a nagy truváj nem abban van, hogy egy 200 eurós bor valószínűleg nem lesz rossz, hanem ha egy 5 eurós bort találok, ami kitűnő.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Jó filmek és a golf.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS