Fehér Zsolt: Minden vezető azzal motivál, ami neki is jó

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 03., 10:00

Évek óta napi kapcsolatban vagyok a világ egyik legnagyszerűbb HR tudósával – mondta az Üzletemnek Fehér Zsolt nemzetközi HR szakértő.

Fehér Zsolt nemzetközi HR szakértő több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a HR tanácsadási ágazatban. A Hogan Assessment, a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő és HR tanácsadó cégének európai igazgatója, a budapesti Corvinus Egyetem előadója és a magyar startup vállalkozások legnagyobb inkubátorházának, a Design Terminálnak mentora. A JCI (Junior Chamber International) szenátora, valamint a YPO (Young Presidents Organization) tagja. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara HR Bizottságának közel 5 évig volt az elnöke. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 152. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A hegymászóknak sem a Mount Everest számít, sok kis csúcs van. 2009-ben fontos pillanat volt Magyarország legnagyobb vezetői konferenciájának szervezése (2500 résztvevő, 60 országból), de csúcspont a mostani pozícióm is a világ egyik legnagyobb HR tanácsadó, viselkedés előrejelző cégének globális üzletfejlesztése és ebből kifolyólag világutazás, előadások ezer fős közönségnek.

Milyen távra tervez?

– 1 órára és 50 évre. Mikor minek van létjogosultsága.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Afrika HR tanácsadó iparágának fejlesztése. Dél-Afrika és a Mahreb országok mellett sok tennivaló van...

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyértelműen Dr. Robert Hogan-től. Immár évek óta napi kapcsolatban vagyok a világ egyik legnagyszerűbb HR tudósával, akivel a filmművészettől a globális napi politikáig, mindenről lehet beszélgetni.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Minden vezető (akár bevallja, akár nem) azzal motivál, ami neki is jó. Vannak kampányszerű tudatos akciók, de hosszú távon az marad, amit a vezető is szeret. Nálam ez a flexibilitás, a hedonizmus és az felhatalmazás.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sokáig régész szerettem volna lenni, de azzal tántorítottak el, hogy nem tudok rajzolni. Ha van egy Indiana Jones kaland, küldjék a taxit, már indulok is a repülőtérre.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szépen lassan. Elvem a sok nyárs tűzbe tartása. Valamelyik hús hamarabb megsül, valami soha.

Mire sajnálja az idejét?

– Semmire. Még az autómosásnak is van értelme, és a látszólag legfurább embertől is lehet tanulni valamit.

Mivel lehet felbosszantani?

– Késéssel. Hatékonytalansággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Évtizedek óta segítek. Legyen az malária ellenes program keretében részt venni a Budapest-Bamako rally-n vagy adakozás. Évek óta segítek pro bono alapon startup vállalkozásoknak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Jó borokra és éttermekre. Bár a nagy truváj nem abban van, hogy egy 200 eurós bor valószínűleg nem lesz rossz, hanem ha egy 5 eurós bort találok, ami kitűnő.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Jó filmek és a golf.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 04., 09:17
Azt hiszem, kezdő munkavállalóként nincs fontosabb feladatunk, mint találni egy jó főnököt és tanulni tőle. Örülök, hogy nekem annak idején ez megadatott – mondta az Üzletemnek Jancsár Gergely, az SAP Közép-Kelet-Európai Régiójának fenntarthatósági vezetője.
2022-08-08 12:19:08
Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS