Fehér Zsolt: Minden vezető azzal motivál, ami neki is jó

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 03. 03., 10:00

Évek óta napi kapcsolatban vagyok a világ egyik legnagyszerűbb HR tudósával – mondta az Üzletemnek Fehér Zsolt nemzetközi HR szakértő.

Fehér Zsolt nemzetközi HR szakértő több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a HR tanácsadási ágazatban. A Hogan Assessment, a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő és HR tanácsadó cégének európai igazgatója, a budapesti Corvinus Egyetem előadója és a magyar startup vállalkozások legnagyobb inkubátorházának, a Design Terminálnak mentora. A JCI (Junior Chamber International) szenátora, valamint a YPO (Young Presidents Organization) tagja. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara HR Bizottságának közel 5 évig volt az elnöke. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 152. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A hegymászóknak sem a Mount Everest számít, sok kis csúcs van. 2009-ben fontos pillanat volt Magyarország legnagyobb vezetői konferenciájának szervezése (2500 résztvevő, 60 országból), de csúcspont a mostani pozícióm is a világ egyik legnagyobb HR tanácsadó, viselkedés előrejelző cégének globális üzletfejlesztése és ebből kifolyólag világutazás, előadások ezer fős közönségnek.

Milyen távra tervez?

– 1 órára és 50 évre. Mikor minek van létjogosultsága.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Afrika HR tanácsadó iparágának fejlesztése. Dél-Afrika és a Mahreb országok mellett sok tennivaló van...

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Egyértelműen Dr. Robert Hogan-től. Immár évek óta napi kapcsolatban vagyok a világ egyik legnagyszerűbb HR tudósával, akivel a filmművészettől a globális napi politikáig, mindenről lehet beszélgetni.

Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Minden vezető (akár bevallja, akár nem) azzal motivál, ami neki is jó. Vannak kampányszerű tudatos akciók, de hosszú távon az marad, amit a vezető is szeret. Nálam ez a flexibilitás, a hedonizmus és az felhatalmazás.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Sokáig régész szerettem volna lenni, de azzal tántorítottak el, hogy nem tudok rajzolni. Ha van egy Indiana Jones kaland, küldjék a taxit, már indulok is a repülőtérre.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Szépen lassan. Elvem a sok nyárs tűzbe tartása. Valamelyik hús hamarabb megsül, valami soha.

Mire sajnálja az idejét?

– Semmire. Még az autómosásnak is van értelme, és a látszólag legfurább embertől is lehet tanulni valamit.

Mivel lehet felbosszantani?

– Késéssel. Hatékonytalansággal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Évtizedek óta segítek. Legyen az malária ellenes program keretében részt venni a Budapest-Bamako rally-n vagy adakozás. Évek óta segítek pro bono alapon startup vállalkozásoknak.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Jó borokra és éttermekre. Bár a nagy truváj nem abban van, hogy egy 200 eurós bor valószínűleg nem lesz rossz, hanem ha egy 5 eurós bort találok, ami kitűnő.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Jó filmek és a golf.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS