Évek óta napi kapcsolatban vagyok a világ egyik legnagyszerűbb HR tudósával – mondta az Üzletemnek Fehér Zsolt nemzetközi HR szakértő.
Fehér Zsolt nemzetközi HR szakértő több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a HR tanácsadási ágazatban. A Hogan Assessment, a világ legnagyobb független személyiségteszt-fejlesztő és HR tanácsadó cégének európai igazgatója, a budapesti Corvinus Egyetem előadója és a magyar startup vállalkozások legnagyobb inkubátorházának, a Design Terminálnak mentora. A JCI (Junior Chamber International) szenátora, valamint a YPO (Young Presidents Organization) tagja. Az Amerikai Kereskedelmi Kamara HR Bizottságának közel 5 évig volt az elnöke. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 152. interjúja!
– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?
– A hegymászóknak sem a Mount Everest számít, sok kis csúcs van. 2009-ben fontos pillanat volt Magyarország legnagyobb vezetői konferenciájának szervezése (2500 résztvevő, 60 országból), de csúcspont a mostani pozícióm is a világ egyik legnagyobb HR tanácsadó, viselkedés előrejelző cégének globális üzletfejlesztése és ebből kifolyólag világutazás, előadások ezer fős közönségnek.
– Milyen távra tervez?
– 1 órára és 50 évre. Mikor minek van létjogosultsága.
– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?
– Afrika HR tanácsadó iparágának fejlesztése. Dél-Afrika és a Mahreb országok mellett sok tennivaló van...
– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?
– Egyértelműen Dr. Robert Hogan-től. Immár évek óta napi kapcsolatban vagyok a világ egyik legnagyszerűbb HR tudósával, akivel a filmművészettől a globális napi politikáig, mindenről lehet beszélgetni.
– Mivel motiválja a kollégáit, társait?
– Minden vezető (akár bevallja, akár nem) azzal motivál, ami neki is jó. Vannak kampányszerű tudatos akciók, de hosszú távon az marad, amit a vezető is szeret. Nálam ez a flexibilitás, a hedonizmus és az felhatalmazás.
– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?
– Sokáig régész szerettem volna lenni, de azzal tántorítottak el, hogy nem tudok rajzolni. Ha van egy Indiana Jones kaland, küldjék a taxit, már indulok is a repülőtérre.
– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?
– Szépen lassan. Elvem a sok nyárs tűzbe tartása. Valamelyik hús hamarabb megsül, valami soha.
– Mire sajnálja az idejét?
– Semmire. Még az autómosásnak is van értelme, és a látszólag legfurább embertől is lehet tanulni valamit.
– Mivel lehet felbosszantani?
– Késéssel. Hatékonytalansággal.
– Milyen önkéntes munkát vállalna?
– Évtizedek óta segítek. Legyen az malária ellenes program keretében részt venni a Budapest-Bamako rally-n vagy adakozás. Évek óta segítek pro bono alapon startup vállalkozásoknak.
– Mire nem sajnálja a pénzt?
– Jó borokra és éttermekre. Bár a nagy truváj nem abban van, hogy egy 200 eurós bor valószínűleg nem lesz rossz, hanem ha egy 5 eurós bort találok, ami kitűnő.
– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?
– Jó filmek és a golf.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.