Kreatívipari világsztárral erősít a Publicis Groupe-hoz tartozó Le Pont

2022. 02. 15., 19:12

A Publicis Groupe magyar, cseh és lengyel szakértői központjait egyesítő Le Pont kreatív vezetői feladatait 2022 februárjától Jerker Fagerström látja el, aki emellett megtartja kreatív vezetői pozícióját a Publicis Groupe Nordicsnál is. A szakember korábban a szintén a Publicis Groupe-hoz tartozó stockholmi Saatchi & Saatchi iroda alapító partnere volt, majd átment a svéd fővárosban lévő DDB élére, ahonnan Ausztráliába igazolt. Itt a sydney-i McCANN irodát vezette és csapatával megnyerte az ügynökség történetének első Cannes Lions Festival Titanium Lions díját.

Magyarország egyre jelentősebb szerepet tölt be a regionális kreatíviparban, amiben óriási lépést jelentett a Publicis Groupe által 2021 végén a cseh, magyar és lengyel szakértői központok összevonásával indított Le Pont, aminek élére Sásdi Helgát, a cég budapesti iroda CEO-ját nevezték ki társvezetőként.

Az új formáció elindításával a Publicis Groupe Hungary-nél dolgozó több mint 21 nációt képviselő 260 kolléga nagy része egy olyan nemzetközi csapathoz csatlakozott, ami a világ legnagyobb piacaira dolgozik, így túlzás nélkül állítható, hogy a Le Pont-nal a reklámipar élvonalába lépett a magyar főváros.

Jól mutatja a Le Pont-ban rejlő potenciált, hogy a csapat élére nemzetközi topmanagerek érkeznek. A legújabb igazolás Jerker Fagerström, a Publicis Groupe Nordics kreatív vezetője, aki pozíciója megtartása mellett 2022 februárjától a Le Pont kreatív feladatait is irányítja.

„Üzenetértéke van annak, hogy olyan klasszis vezetők csatlakoznak a Le Pont-hoz, mint Jerker: azt mutatja, hogy olyan csapatot építünk, ami a világ legjobbjává válhat. Hiszünk a kreativitás erejében, ami mindenünket átszövi. Ezért is igazán nagy szó mind számunkra, mind a közép-kelet-európai szakma számára Jerker érkezése, aki egy sportkifejezéssel élve a téli átigazolási ablak legnagyobb fogása. Jerker egy nagyszerű ember, a személyében biztos kezű vezető érkezik a Le Ponthoz, aki az egész csapatot inspirálni tudja” – mondta Tomas Lauko, a cég közép-kelet-európai CEO-ja.

Jerker Fagerströmnek saját bevallása szerint ez a második karrierje: egészen fiatalon 5 évet szolgált a svéd hadseregben, ebből 7 hónapot egy katonai különítménnyel Boszniában állomásozott. Ezt követően Londonba ment tanulni, miután szerzett egy éves bérletet kedvenc focicsapata, a Chelsea hazai meccseire. Innen indult közel 20 éves kommunikációs karrierje: stratégiai tervezőként kezdte, üzleti vezetőként folytatta, majd díjnyertes kreatív igazgató lett belőle.

Rendkívül szerencsésnek tartja magát, amiért olyan csapatokhoz tartozhatott – és sok esetben vezethette is őket –, akikkel jelentős versenyekről hozhatott el díjakat, mint például a D&AD, Effie, Cannes Lion (Titanium Lion), Eurobest, Clios, One Show.

Pályafutásának fő mérföldkövei:

- A stockholmi Saatchi & Saatchi iroda alapítója

- Managing partner a svéd DDB-nél

- A McCANN sydney-i irodájának ügyvezető kreatív igazgatója

- A Publicis Groupe Nordics kreatív vezetője

- A Le Pont kreatív vezetője

„A kreativitás, a technológia és az emberiség metszéspontja olyan táptalaj, amiből nagy ötletek születhetnek – a Le Pont ezt testesíti meg számomra. Egy igazi jövőálló kezdeményezés: országhatárokon átívelő, ami miatt sokszínű, rengeteg kompetencia egyesül benne, ezért kreatív, nincs merev keretek közé szorítva, emiatt agilis, óriási az adatok szerepe benne, így tűpontos minden, amit kitalálunk. Szeretem az ilyen nagyívű megbízásokban rejlő lehetőségeket, ráadásul mindig rajongtam a közép-kelet-európai régióért – elképesztő, hogy mennyi tehetséget találni a világ ezen szegletében. Alig várom, hogy összpontosítsam és szabadjára engedjem a Le Pont több mint 600 kiváló szakemberében rejlő kreatív erőt és együtt hozzunk megoldásokat ügyfeleink legnagyobb üzleti kihívásaira” – mondta Jerker Fagerström.

Jerker érkezése nemcsak nekünk, hanem regionális szinten is remek hír a kreatív szakmának: azt mutatja, hogy vonzó lehetőségeket kínálunk az iparág nagyágyúinak. Nem mindennapi lehetőség ilyen emberekkel együtt dolgozni, a Le Pont által elindított változások a teljes magyar kreatív szakma számára unikális lehetőséget kínálnak” – mondta Sásdi Helga, a Publicis Groupe Hungary CEO-ja, a Le Pont társvezetője.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-07 19:18:54
Az idén külföldi nyaralásra induló magyarok 83 százaléka a helyszínen is bankkártyával, okostelefonnal vagy okosórával tervez fizetni. Ezzel Magyarország első a régióban a Visa nyolc közép- és kelet-európai országra, köztük hazánkra is kiterjedő, „Utazási és fizetési szokások 2023” címmel megjelent tanulmánya szerint.
2023-06-07 18:18:26
A turizmus és vendéglátási szektor támogatása és az általuk fenntartott jelentős számú munkahely megvédése érdekében 2023. május 31-ig volt lehetséges – 15 százalékos díj megfizetése nélkül – teljes összegben felhasználni a SZÉP-kártyán 2022. október 15-ig jóváírt, „bennragadt” összegeket.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS