Kinevezték az Accor tokaji és szántódi hoteljének igazgatóját

2022. 08. 24., 20:48

Két idén megnyíló ötcsillagos szállodája, a szántódi Mövenpick BalaLand Resort, illetve a tokaji Minaro Hotel MGallery vezetésére kinevezte szállodaigazgatóit a világ vezető szállodaipari csoportja, az Accor.

A novemberben nyitó 101 szobás ötcsillagos tokaji Minaro Hotel MGallery vezetője Dana Janigova. A több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező szállodaipari szakember 2005-ben csatlakozott az Accorhoz az Accor Hotels Prague vállalati értékesítési vezetőjeként. 2008-tól a Sofitel Le Grand Ducal, a Sofitel Europe, a Novotel Centre és a Novotel Kirchberg értékesítési és marketingigazgató-helyettesi pozícióját töltötte be Luxemburgban.

2009-ben Magyarországra költözött, ahol értékesítési és marketingigazgatóként a Sofitel Budapest Chain Bridge csapatához csatlakozott. Fő feladatai közé tartozott a szálloda piaci stratégiájának és szegmentációjának meghatározása, a sales budget tervezése, a szálloda pozicionálásának javítása és az értékesítési csapat vezetése.

A decemberben nyíló 109 szobás ötcsillagos szántódi Mövenpick BalaLand Resortot Dieter Prachner vezeti. A szakember több mint 35 éves tapasztalattal rendelkezik a szállodaipar területén. Karrierjét 1986-ban Front Office menedzserként kezdte Ausztriában, a Tourotel Kufsteinerhof szállodában.

Bécsi, moszkvai, illetve prágai vezetői feladatok után 2003-tól közel kilenc éven át dolgozott Magyarországon, ahol a Ramada International Hungary szálloda területi igazgatójaként az első Ramada Hotel megnyitását, valamint a márka magyarországi fejlesztését irányította. Ezt követően Izraelben a Blue Bay Hotel/The Modani Luxury Spa – Netanya szállodát, majd Tanzániában a Ramada Resort by Wyndham Dar Es Salaam hotelt vezette.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS