Böde Tamás lett az év lízingszakembere

2019. 11. 22., 17:32

A több mint másfél évtizedes lízingpiaci múlttal rendelkező Böde Tamást lett az év lízingszakembere. A Magyar Lízingszövetség jogi bizottságának irányítása mellett az MKB Euroleasing-csoportnál vezető beosztásban dolgozó szakember a jogi bizottsági vezetői munkája mellett a számos jogszabály-módosító tervezet kidolgozásában vállalt szerepéért kapta meg az elismerést.

A hagyományoknak megfelelően ebben az évben is ünnepélyes keretek között adták át az év lízingszakemberének járó díjat a Magyar Lízingszövetség által szervezett visegrádi Lízing Szakmai Napokon.

„Nagy öröm számomra, hogy ebben az évben Böde Tamásnak adhatom át a Deloitte – Év lízingszakembere Díjat, ezzel elismerve a piac fejlődésében játszott kiemelkedő szerepét, és a lízingkostrukciókra jellemző jogi stabilitás további erősítését” – mondta Tancsa Zoltán, a Deloitte adó- és jogi tanácsadási részlegének partnere.

A Deloitte tanácsadó cég és a Magyar Lízingszövetség közös elismerését az idén Böde Tamás, az MKB Euroleasing-csoport jogi és compliance területért felelős vezetője, egyben a Magyar Lízingszövetség jogi bizottságának első embere kapta.

A jogi végzettségű, háromgyermekes Böde Tamás pályafutása elején a magyar értékpapírpiac működtetését biztosító Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt.-nél (Keler Zrt.) jogi képviselőjeként dolgozott 1995 és 2002 között. Majd 2002-től az MKB Euroleasing-csoport tagvállalatainak teljes körű jogi képviseletéért felelt és 2015 óta irányítja a jogi és compliance területet. A Magyar Lízingszövetség jogi bizottságának munkájában 2008-tól vesz részt, 2016 elején a testület vezetője lett, majd 2018-ban újraválasztották. 2016-ban a Wolters Kluwer neki ítélte az „Év lízingjogásza" díjat.

Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára elmondta: „Böde Tamás a Lízingszövetség Jogi Bizottsága tagjaként majd vezetőjeként hosszú évek óta dolgozik a lízing szabályozási környezete kedvezőbbé tételéért, a jó gyakorlatok kialakításáért, érvényesüléséért. Számtalan módosító indítvány kidolgozása, jogszabálytervezet véleményezése fűződik a nevéhez például a lízing fogalma tisztázása, a szavatossági igények rendezése, a közvetítők szabályozása vagy a pénzmosás megelőzését célzó szabályok ésszerűsítése területén.

Böde Tamás az ünnepélyes díjátadót követően elmondta: „Komoly szakmai elismerésnek tartom ezt a díjat. Fontos azonban, hogy ez nem csak az én érdemem, mert az elért eredményekhez természetesen szükség volt a Lízingszövetség jogi bizottságában szerepet vállaló többi szakember, valamint az MKB Euroleasing-csoportnál dolgozók munkájára is.”

Böde Tamás azt is elmondta, hogy a lízing szabályozása rengeteget fejlődött az elmúlt években, és mára jogilag jól körbebástyázott pénzügyi konstrukciónak számít, mind a lízingcégek, mind az ügyfelek szempontjából.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-09 13:23:56
Sietniük kell azoknak, akik tervezik biztosítói megtakarítás elindítását, de még nem kötöttek szerződést. Ha mentesülni szeretnének a megtakarítások kamatjövedelmére kivetett 13 százalékos szociális hozzájárulási adó (szocho) alól, a megtakarítást a rendelet hatálybalépését megelőzően, legkésőbb június 30-ig el kell indítaniuk.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS