Milyen esetben jogszerű a karácsonyi munkavégzés elrendelése?

2023. 12. 22., 11:10

Karácsonykor mindenki ünnepelni és pihenni szeretne, ám van, akinek dolgoznia kell. Milyen szabályok vonatkoznak a karácsonyi munkavégzésre? Mikor lehet jogszerű a karácsonyi munkavégzés elrendelése? Lehet-e karácsonykor túlórázni? A kérdésekre dr. Kocsis Ildikó ügyvéd válaszol.

Miért nem találod a karácsonyt a Munka Törvénykönyvében?

A munkajogi szabályokat nagyrészt a Munka Törvénykönyve szabályozza. Itt tudsz utánanézni például a szabadságnak, a munkaidőnek, a munkaviszony megszűnésének, a felmondási szabályoknak vagy akár a munka közbeni pihenőidőnek is.

De mi a helyzet a karácsonnyal? Miért keresed hiába a törvény szövegében a karácsony vagy ünnepnap kifejezést? – teszi fel a kérdést az Érthető Jog blogbejegyzésében dr. Kocsis Ildikó ügyvéd.

Ne ijedj meg, nem azért nincs benne így a törvényben, mert ne lenne rá szabályozás. Sőt, ezúttal összeesküvés-elméletet sem kell mögé gondolnod, hiszen nem köszöntött vissza a XIX. századi iparosodás munkaerőt kizsákmányoló rendszere, amikor valóban nem voltak még a munkavállalókat védő jogszabályok, a szabadsághoz való emberi jogról nem is beszélve.

A Munka Törvénykönyve nem ünnepnapként, hanem munkaszüneti napként szabályozza a karácsonyt is. A munkaszüneti napok a következők:

- január 1.,

- március 15.,

- nagypéntek,

- húsvéthétfő,

- május 1.,

- pünkösdhétfő,

- augusztus 20.,

- október 23.,

- november 1. és

- december 25-26., vagyis a karácsony.

Ne lepődj meg, bár december 24-én már mindenki karácsonyi hangulatban van, és várja az esti ajándékbontást, töltött káposztát és bejglit, december 24. még hivatalosan nem minősül munkaszüneti napnak. Bár ilyenkor sok helyen már nem végeznek munkát, ennek alapja nem a Munka Törvénykönyve szerinti munkaszüneti napra vonatkozó rendelkezésekben keresendő.

Karácsonyi munkavégzés?

A karácsonyi munkavégzés szabályait a Munka Törvénykönyve szigorúan határozza meg.

Munkaszüneti napra, így karácsonyra rendes munkaidő csak az alábbi esetekben osztható be:

- a rendeltetése folytán e napon is működő munkáltatónál vagy munkakörben,

- az idényjellegű,

- a megszakítás nélküli,

- társadalmi közszükségletet kielégítő, vagy külföldre történő szolgáltatás nyújtásához - a szolgáltatás jellegéből eredően - e napon szükséges munkavégzés esetén,

- külföldön történő munkavégzés során.

Lehet, hogy a te munkahelyeden is jogszerű a karácsonyi munkavégzés?

A legtöbb esetben az okozhat problémát, hogy egy adott munkáltató, munkakör beletartozik-e abba a kategóriába, ami alapján rendeltetése folytán munkaszüneti napokon is működik.

A válaszhoz nem találunk egy pontos felsorolást a törvényben, hiszen az nem is lenne lehetséges. Ám ettől még megállapítható, hogy milyen munkahelyeket, munkaköröket kell vagy lehet ide sorolni.

A törvény így határozza meg ezt a kört:

„A munkáltató vagy a munkakör akkor minősül a munkaszüneti napon is rendeltetése folytán működőnek, ha

a) a tevékenység igénybevételére a munkaszüneti naphoz közvetlenül kapcsolódó, helyben kialakult vagy általánosan elfogadott társadalmi szokásból eredő igény alapján, vagy

b) baleset, elemi csapás, súlyos kár, továbbá az egészséget vagy a környezetet fenyegető veszély megelőzése vagy elhárítása, továbbá a vagyonvédelem érdekében kerül sor.”

A törvény hivatalos indoklása ehhez a rendelkezéshez azt fűzi hozzá, hogy „Eszerint e napokon csak olyan tevékenység keretében foglalkoztathatók rendes munkaidőben a munkavállalók, amelyek végzése vagy közérdeket szolgál vagy a munkáltató rendeltetésszerű működése szempontjából objektíve szükséges.”

Túlóra karácsonykor?

Lehet karácsonykor jogszerűen túlórázni?

Két fontos eset van, amikor jogszerű lehet a karácsonyi túlóra.

- Munkaszüneti napra, így tehát karácsonyra is túlóra akkor rendelhető el, ha ezen a napon egyébként rendes munkaidőben is foglalkoztatható lenne a munkavállaló. Vagyis, ahol az előző pontok alapján jogszerű a karácsonyi munkavégzés, ott jogszerű lehet a túlóra is.

- Van, amikor nem is kérdés, hogy az ünneplés és pihenés helyett a munkáé lehet a főszerep. Ezek olyan események, melyeket nem tudunk előre, nem számítunk rájuk, főleg nem karácsonykor. Baleset, elemi csapás, súlyos kár, az egészséget vagy a környezetet fenyegető közvetlen és súlyos veszély megelőzése, elhárítása érdekében azonban ilyenkor is elrendelhető a túlóra.

Karácsonykor a bér is más lesz?

Némi öröm az ürömben, hogy a karácsonyi munkavégzés esetén a munkabér is eltérően alakul majd.

A karácsonykor rendes munkaidőben végzett munkáért az alapbére felett 100 százalékos bérpótlék illeti meg a dolgozót.

100 százalékos bérpótlék jár a karácsonyi túlóra esetén is.

dr. Kocsis Ildikó

ügyvéd
Érthető Jog

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-14 22:30:00
A Napenergia Plusz program folytatása mellett még az idén pályázatot írnak ki azok számára, akik a korábbi elszámolás mellett telepítettek napelemet, ám kiestek a tízéves szaldós időszakból – jelentette be az energiaügyi miniszter.
2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS