Innovációs országlista: Magyarország öt helyet rontott

2019. 01. 22., 19:16

2019-ben is a dél-koreai a világ leginnovatívabb gazdasága a Bloomberg Innovation Index szerint; Magyarország 5 helyet rontva a 32. helyre csúszott.

Csakúgy, mint 2018-ban, a dél-koreai gazdaság a leginnovatívabb a világon a Bloomberg innovációs indexe szerint. A második helyre a tavalyi negyedik Németország jött fel, Finnország pedig négy helyet javítva lett dobogós.

Az index többek között a kutatásra és fejlesztésre költött összeg GDP-hez viszonyított arányát, a high-tech vállalatok súlyát, a termelékenységet és a szabadalmi tevékenységet veszi figyelembe.

Az első tíz helyezett (zárójelben a 2018-as helyezés):

  1. (1) Dél-Korea
  2. (4) Németország
  3. (7) Finnország
  4. (5) Svájc
  5. (10) Izrael
  6. (3) Szingapúr
  7. (2) Svédország
  8. (11) USA
  9. (6) Japán
  10. (9) Franciaország

Magyarország a Bloomberg 32. helyre csúszott vissza az egy évvel korábbi 27. helyről. (A Bloomberg publikált listáján 60 ország szerepel.) A régióból a legjobb helyezést a 22. Lengyelország érte el, Csehország a 25., Románia a 29., Szlovákia a 39. lett.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-16 11:00:49
A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A só fontos. Ismerjük a királylány meséjét, tudjuk milyen, ha nincs az ételben. Azon túl, hogy legyen kéznél, normális esetben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget neki. Sima fehér kristályok, belecsippentünk, szórjuk, főzünk vagy eszünk tovább.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS