IBM-szakértőkkel keresi a tehetségeket Budapest

2018. 10. 29., 08:00

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és három szervezet egy hónapon át dolgozott IBM-szakértőkkel rövid és hosszú távú innovatív megoldások létrehozásán.

Október 26-án rendezték meg az első magyarországi IBM Corporate Service Corps (IBM CSC) misszió zárórendezvényét.

Bagdy Gábor, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese köszöntőjében kiemelte: a főváros vezetői arra törekednek, hogy Budapest minél élhetőbb várossá váljon, magához vonzza a befektetőket, a tehetségeket és a kkv-kat.

Az IBM CSC programjának kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a világ távoli pontjairól érkezett szakértők munkája és javaslatai új nézőpontokat, megközelítési módokat jelentenek a négy fogadó szervezet számára a vállalásaik, kihívásaik megoldásához.

„Az első hazai CSC projekttel az a célunk, hogy Magyarország versenyképességét növeljük, és a gazdaságban nagyon fontos szerepet betöltő vállalkozásoknak a digitalizálódó világunkban jelentkező új kihívások megoldásához segítséget nyújtsunk. Fontosnak tartjuk, hogy a hazai egyéni vállalkozók, startupok, kkv-k fenn tudják tartani magukat, fejlődni tudjanak és világszinten versenyképesek legyenek” – mondta Rehus Péter, az IBM Magyarországi Kft. országigazgatója.

Nagyon örülök annak, hogy az IBM szakértőinek javaslatai leginkább a fővárosi startup ökoszisztéma szereplői közti kapcsolatok erősítésére fókuszálnak. Segítségükkel a már meglevő együttműködések elmélyíthetők, újak hozhatók létre.

„Nemzetközi tapasztalataink is azt mutatják, hogy az a nagyváros sikeres igazán manapság, az tudja legjobban felhasználni a városlakók életminőségének javítására a körülöttünk zajló digitális forradalom eredményeit, az üzleti innováció által létrejött fejlesztéseket, amelyik megtesz mindent azért, hogy szélesre nyissa az ajtókat, s folyamatosan növekedjen az innovációs ökoszisztéma résztvevőinek száma, és erősödjenek a köztük meglevő kapcsolatok is” – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Az IBM munkatársai közül kiválasztott, Brazíliából, Kanadából, Hongkongból, Indiából, Fülöp-szigetekről, az Egyesült Arab Emírségekről, az Amerikai Egyesült Államokból és Vietnámból érkező tizennégy önkéntes szakértő egy hónapot töltött Budapesten.

Munkájuk során  

  • a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK) üzleti innovációt élénkítő javaslatcsomagot készítettek, amely a fiatalok - köztük a nők - aktívabb bevonását célozza a vállalkozói szektorba;
  • az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ) együttműködésben egy mesterséges intelligencia és adattudomány központ alapjait rakták le, és útmutatást nyújtottak annak továbbfejlesztését illetően;
  • a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központját (BME-FIEK) támogatva egy innovációs ökoszisztéma szervezésének és működtetésének módszertanát dolgozták ki,
  • az Impact Hub Budapestnél pedig egy E-learning oktatási programot dolgoztak ki a vállalkozói ismeretek fejlesztésére elsősorban Budapesten kívül élő, vállalkozó nők számára.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 07:30:05
Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS