IBM-szakértőkkel keresi a tehetségeket Budapest

2018. 10. 29., 08:00

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és három szervezet egy hónapon át dolgozott IBM-szakértőkkel rövid és hosszú távú innovatív megoldások létrehozásán.

Október 26-án rendezték meg az első magyarországi IBM Corporate Service Corps (IBM CSC) misszió zárórendezvényét.

Bagdy Gábor, Budapest Főváros főpolgármester-helyettese köszöntőjében kiemelte: a főváros vezetői arra törekednek, hogy Budapest minél élhetőbb várossá váljon, magához vonzza a befektetőket, a tehetségeket és a kkv-kat.

Az IBM CSC programjának kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a világ távoli pontjairól érkezett szakértők munkája és javaslatai új nézőpontokat, megközelítési módokat jelentenek a négy fogadó szervezet számára a vállalásaik, kihívásaik megoldásához.

„Az első hazai CSC projekttel az a célunk, hogy Magyarország versenyképességét növeljük, és a gazdaságban nagyon fontos szerepet betöltő vállalkozásoknak a digitalizálódó világunkban jelentkező új kihívások megoldásához segítséget nyújtsunk. Fontosnak tartjuk, hogy a hazai egyéni vállalkozók, startupok, kkv-k fenn tudják tartani magukat, fejlődni tudjanak és világszinten versenyképesek legyenek” – mondta Rehus Péter, az IBM Magyarországi Kft. országigazgatója.

Nagyon örülök annak, hogy az IBM szakértőinek javaslatai leginkább a fővárosi startup ökoszisztéma szereplői közti kapcsolatok erősítésére fókuszálnak. Segítségükkel a már meglevő együttműködések elmélyíthetők, újak hozhatók létre.

„Nemzetközi tapasztalataink is azt mutatják, hogy az a nagyváros sikeres igazán manapság, az tudja legjobban felhasználni a városlakók életminőségének javítására a körülöttünk zajló digitális forradalom eredményeit, az üzleti innováció által létrejött fejlesztéseket, amelyik megtesz mindent azért, hogy szélesre nyissa az ajtókat, s folyamatosan növekedjen az innovációs ökoszisztéma résztvevőinek száma, és erősödjenek a köztük meglevő kapcsolatok is” – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Az IBM munkatársai közül kiválasztott, Brazíliából, Kanadából, Hongkongból, Indiából, Fülöp-szigetekről, az Egyesült Arab Emírségekről, az Amerikai Egyesült Államokból és Vietnámból érkező tizennégy önkéntes szakértő egy hónapot töltött Budapesten.

Munkájuk során  

  • a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvánnyal (BVK) üzleti innovációt élénkítő javaslatcsomagot készítettek, amely a fiatalok - köztük a nők - aktívabb bevonását célozza a vállalkozói szektorba;
  • az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségével (IVSZ) együttműködésben egy mesterséges intelligencia és adattudomány központ alapjait rakták le, és útmutatást nyújtottak annak továbbfejlesztését illetően;
  • a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központját (BME-FIEK) támogatva egy innovációs ökoszisztéma szervezésének és működtetésének módszertanát dolgozták ki,
  • az Impact Hub Budapestnél pedig egy E-learning oktatási programot dolgoztak ki a vállalkozói ismeretek fejlesztésére elsősorban Budapesten kívül élő, vállalkozó nők számára.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Világszerte egyre erőteljesebb trend az állati eredetű élelmiszerek fogyasztásának csökkentése, azaz az átállás – teljes egészében vagy részben – a növényi eredetű táplálkozásra.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS