Felhőből érkező előfizetéses operációs rendszert kínál majd a Microsoft

2020. 11. 12., 11:30

A jövő májusban piacra lépő Cloud PC lehetővé teszi majd, hogy havi fix összegért a Microsoft Azure felhőjéből futtassuk az operációs rendszert.

A Windows operációs rendszerrel kapcsolatban a kezdetek óta megszoktuk, hogy bármilyen licenckonstrukcióban érkezik is, fixen megvásárolható és telepíthető megoldást kínál – írja a Computerworld.

A Microsoft négy éve tette meg az első nagy lépést az előfizetéses modell felé, és mostanra olyan elemekkel bővítette ilyen jellegű kínálatát, mint a Microsoft 365 és a Windows Virtual Desktop. A legújabb hírek szerint befejezéséhez közeledik a még átfogóbb Cloud PC. Ez elsősorban az üzleti felhasználókat veszi célba.

A Windows Virtual Desktop és a Cloud PC közti legfontosabb különbség a felhasználók szempontjából az, hogy az utóbbi előfizetéses jellegű lesz, tehát nem a felhőhasználat alapján kell fizetni érte.

Három csomagból lehet majd választani, ezek árát azonban egyelőre nem közölte a Microsoft.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-27 12:49:00
A lefoglalt luxusautók között volt egy Lamborghini Aventador és egy Bentley Continental is. Ezekkel szállította a bűnszervezet vezetője a szájmaszkadományokat a győri kórházaknak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS