Budapesti startupok Írország első számú innovációs szakkiállításán

2019. 03. 28., 17:44

Dublin legnagyobb innovációs szakkiállításán, a Futurescope-on mutatkoznak be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a 9. Be Smart versenyének nyertes startupjai 2019. március 28-án.

A közalapítvány idén immár a harmadik delegációval jelenik meg kiállítóként a Dublin BIC szervezésében megvalósuló Futurescope-on, melynek látogatói száma 20 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest.  A Dublin BIC egy non-profit szervezet, ami ugyanolyan Business Innovation Center minősítéssel rendelkezik, mint a BVK.  

A BVK 2015 óta immár a 34. fővárosi startup delegációt mutatja be külföldön Budapest városdiplomáciai kapcsolatrendszerét felhasználva, nagykövetségeink, főkonzulátusaink és az Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal segítségével.  Dublint azért választottuk, mert a European Digital City Index szerint a 10 legfejlettebb startup ökoszisztémával rendelkező európai város egyike – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

A Futurescope a dublini külgazdasági tevékenység legfontosabb rendezvénysorozata. Nagyon örülök annak, hogy a BVK-val és a Külügyminisztériummal együttműködve elértük, hogy egyre több magyar vesz részt rajta, akik egyre több elismerést kapnak, egyre több üzletet sikerül kötniük. Óriási jelentőségű lehet a következő évtizedben, ha Budapest az európai startup ökoszisztéma közép-európai fővárosává válik – mondta Pálffy István, Magyarország dublini nagykövete.  

A BVK csapata és a Mindtech, a BankZee, az e-Fásli és a  Creo Medical a legnagyobb külföldi delegációként jelenik meg a rendezvényen. A startupok az Enterprise Irelandközpontjába, AIB Bankcentre-be és az Airbnb központjába is ellátogatnak.

A korábbi dublini delegációk sikerét legjobban a Route4U esete mutatja: a kontinensről egyedüliként bekerültek azon 8 cég közé, melyek összesen 300.000 eurot nyertek el smart technológiáik fejlesztésére a dublini helyi hatóságoktól az ír főváros életminőségének javításáért. 

A Futurescope kiállításon bemutatkozó fővárosi startupok

  • e-Fásli Az e-Fásli az első öntanuló terápiás eszköz. Intelligens, viselhető és személyre szabott kezelést biztosít szerver-oldali big data analízis segítségével. Egy tipikus IoT rendszer, mert a készülék WiFi-hálózattal kommunikál a központi szerverrel, és a mobil alkalmazást használ a beállításokhoz és a finom-hangoláshoz. A feltaláló egy 17 éves középiskolás diáklány, a testület többi tagja orvos, mérnök, informatikus, tervező és üzleti szakértő.
  • BankZee BankZee egy B2B, white label családi bankolás megoldás pénzügyi intézetek számára, hogy elérjék és megtartsák a Z-generációs ügyfeleket, márkalojalitást alakítsanak ki, valamint a pénzügyi tudatosságot fejlesszék. A megoldásuk egy életkorhoz alkalmazkodó családi bankolási applikációból, valamint egy okospersely hardverből áll.
  • Mindtech Apps A Mindtech célja olyan innovatív, agy-számítógép kapcsolaton alapuló mobil alkalmazások fejlesztése, melyek jobbá teszik az emberek mindennapjait. A fejlesztés az agyhullámok detektálása által mind figyelmi-szint mérésnél, mind pedig az orvosi diagnosztika területén segítséget nyújts. A SpecTrainer egy új generációs EEG alapú figyelemmonitorozó alkalmazás, amely egy EEG headset segítségével méri az ADHD-s páciensek agyi aktivitását és a rehabilitációjukhoz nyújt segítséget a fejlesztőpedagógusok számára.
  • Creo Medical Creo Medical orvostechnikai eszköz gyártó cégek számára nyújt segítséget felhő alapú szolgáltatások biztosításához. Termékük egy intelligens orvosi adatbázis és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások, mint például az AI kutatás, az orvosi eszközökkel való integráció és az okostelefon alkalmazások. 
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-04 10:17:00
A jogviták végleges eldöntése a bíróság feladata. Azonban a vitában álló feleknek nem feltétlenül kell a bíróság ítéletére bízniuk magukat. Lehetőségük van arra, hogy a perben bíróság előtt megegyezzenek. A perbeli egyezségkötés legfontosabb szabályait dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS