Budapesti startupok Írország első számú innovációs szakkiállításán

2019. 03. 28., 17:44

Dublin legnagyobb innovációs szakkiállításán, a Futurescope-on mutatkoznak be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és a 9. Be Smart versenyének nyertes startupjai 2019. március 28-án.

A közalapítvány idén immár a harmadik delegációval jelenik meg kiállítóként a Dublin BIC szervezésében megvalósuló Futurescope-on, melynek látogatói száma 20 százalékkal nőtt a tavalyihoz képest.  A Dublin BIC egy non-profit szervezet, ami ugyanolyan Business Innovation Center minősítéssel rendelkezik, mint a BVK.  

A BVK 2015 óta immár a 34. fővárosi startup delegációt mutatja be külföldön Budapest városdiplomáciai kapcsolatrendszerét felhasználva, nagykövetségeink, főkonzulátusaink és az Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Hivatal segítségével.  Dublint azért választottuk, mert a European Digital City Index szerint a 10 legfejlettebb startup ökoszisztémával rendelkező európai város egyike – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

A Futurescope a dublini külgazdasági tevékenység legfontosabb rendezvénysorozata. Nagyon örülök annak, hogy a BVK-val és a Külügyminisztériummal együttműködve elértük, hogy egyre több magyar vesz részt rajta, akik egyre több elismerést kapnak, egyre több üzletet sikerül kötniük. Óriási jelentőségű lehet a következő évtizedben, ha Budapest az európai startup ökoszisztéma közép-európai fővárosává válik – mondta Pálffy István, Magyarország dublini nagykövete.  

A BVK csapata és a Mindtech, a BankZee, az e-Fásli és a  Creo Medical a legnagyobb külföldi delegációként jelenik meg a rendezvényen. A startupok az Enterprise Irelandközpontjába, AIB Bankcentre-be és az Airbnb központjába is ellátogatnak.

A korábbi dublini delegációk sikerét legjobban a Route4U esete mutatja: a kontinensről egyedüliként bekerültek azon 8 cég közé, melyek összesen 300.000 eurot nyertek el smart technológiáik fejlesztésére a dublini helyi hatóságoktól az ír főváros életminőségének javításáért. 

A Futurescope kiállításon bemutatkozó fővárosi startupok

  • e-Fásli Az e-Fásli az első öntanuló terápiás eszköz. Intelligens, viselhető és személyre szabott kezelést biztosít szerver-oldali big data analízis segítségével. Egy tipikus IoT rendszer, mert a készülék WiFi-hálózattal kommunikál a központi szerverrel, és a mobil alkalmazást használ a beállításokhoz és a finom-hangoláshoz. A feltaláló egy 17 éves középiskolás diáklány, a testület többi tagja orvos, mérnök, informatikus, tervező és üzleti szakértő.
  • BankZee BankZee egy B2B, white label családi bankolás megoldás pénzügyi intézetek számára, hogy elérjék és megtartsák a Z-generációs ügyfeleket, márkalojalitást alakítsanak ki, valamint a pénzügyi tudatosságot fejlesszék. A megoldásuk egy életkorhoz alkalmazkodó családi bankolási applikációból, valamint egy okospersely hardverből áll.
  • Mindtech Apps A Mindtech célja olyan innovatív, agy-számítógép kapcsolaton alapuló mobil alkalmazások fejlesztése, melyek jobbá teszik az emberek mindennapjait. A fejlesztés az agyhullámok detektálása által mind figyelmi-szint mérésnél, mind pedig az orvosi diagnosztika területén segítséget nyújts. A SpecTrainer egy új generációs EEG alapú figyelemmonitorozó alkalmazás, amely egy EEG headset segítségével méri az ADHD-s páciensek agyi aktivitását és a rehabilitációjukhoz nyújt segítséget a fejlesztőpedagógusok számára.
  • Creo Medical Creo Medical orvostechnikai eszköz gyártó cégek számára nyújt segítséget felhő alapú szolgáltatások biztosításához. Termékük egy intelligens orvosi adatbázis és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások, mint például az AI kutatás, az orvosi eszközökkel való integráció és az okostelefon alkalmazások. 
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS