7 országban 40.000 idős ember ellátását fogja szervezni a magyar startup

2021. 05. 25., 16:00

A magyar egészségügyi startup, a Spirocco 2. helyen végzett az Európai Unió által finanszírozott GATEKEEPER projekt pályázatán, amire 23 országból 114 pályázat érkezett. A kiírás értelmében a cég által fejlesztett mobil alkalmazás az EU 7 országának 8 régiójában 40000 idős polgár ellátásának a szervezését fogja összehangolni egy nagyszabású klinikai kutatás keretében.

Az idős emberek egészségügyi ellátásának és életminőségének a biztosítása egyre nagyobb terhet ró számos európai ország ellátórendszerére. Az öregedő társadalmak egészségügyi rendszerei a hagyományos eszközökkel csak nehezen tudják biztosítani a szükséges erőforrásokat így nem csoda, hogy egyre több ország a digitalizációban látja a megoldást egészségügyi és szociális kihívásainak kezelésére.

A Gatekeeper projekt fő célja, hogy 7 országban, 40000 idős polgár bevonásával indított klinikai kutatással bizonyítsa, hogy különböző digitális megoldások összekapcsolásával egy egészségesebb, független életet képes biztosítani az Európai Unió egyre idősödő népessége számára. A projekt megvalósítása során a gondozást igénylő idős vagy beteg emberek környezetében található egészségügyi szolgáltatókat, vállalkozásokat, nonprofit szervezeteket, valamint az ellátásban szintén résztvevő, nem professzionális segítőket, családtagokat, szomszédokat, önkénteseket egy dedikált platformon összegyűjti. Az egyes szereplőktől érkező adatok a Gatekeeper adatbázisba rendezi, majd egy mesterséges intelligenciával támogatott adatelemzést követően javaslatokat fogalmaz meg az ellátás hatékonyságának a javítása érdekében. A rendszer egyik sarkalatos pontja a érdekelt felek tevékenységének az összehangolása, az elvégzett feladatok monitorozása.

A Spirocco megoldása az ellátást igénylő idős vagy beteg embert helyezi a középpontba. Az általa megfogalmazott igényeket egyszerű formában vizualizálja és irányítja az ellátásban résztvevő szakorvosok, gondozók és családtagok felé, akik kompetenciájuknak megfelelően kizárólag a nekik címzett kéréseket kapják meg. A rendszer folyamatosan elemzi a beérkezett igényeket, méri a teljesítések hatékonyságát és javaslatokat tesz az erőforrások optimalizálására. Az alkalmazáshoz számos orvostechnikai eszköz is csatlakoztatható, melyek segítségével a szakemberek folyamatos kontroll alatt tudják tartani a felhasználó egészségügyi állapotát. A személyre szabott betegfelügyeleti rendszer a mérést követően automatikusan e-mail értesítést küld a mérés eredményéről a gondozott hozzátartozójának, igény esetén a kezelőorvosának. A mérési eredmények értékelése után a szakorvosok a platformba épített videóhívás segítségével beszélhetnek a gondozottal.

A COVID-19 járvány következtében Németországtól az Egyesült Királyságig számos kormány egészségügyi ellátási stratégiájában megjelent az informális gondozás és a telehealth szolgáltatások beépítésének szükségessége a nemzeti egészségügyi rendszerekbe. A Gatekeeper projektnek köszönhetően a Spirocco fejlesztése ez első sorból vághat neki az újraformálódó egészségügyi szektor meghódítására induló versenyben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS