Elektronikai cikket és utazást is vásárolnak már részletre bankkártyával

2021. 10. 18., 15:15

Az Erste Bank hitelkártyával vagy folyószámla-hitelkerettel rendelkező ügyfelei elsősorban olyan nagy értékű termékeket és szolgáltatásokat vásárolnak részletre bankkártyájukkal, amelyeknél az áruhitel eddig is megszokott volt, ugyanakkor már az olyan mindennapi esetekben is igénybe veszik a Mastercard Részletfizetést, mint amilyen egy havi nagybevásárlás, vagy egy nagyobb összegű tankolás a benzinkúton. Az ügyfelek a boltokban a POS terminálon, és a webáruházakban online is választhatják a fizetendő összeg fix részletekben történő kiegyenlítését.

Az Erste Bank tapasztalatai szerint a kártyabirtokosok elsősorban az elektronikai- és számítástechnikai termékek vásárlásánál használják a Mastercard Részletfizetést, amely a banknál Azonnali Könnyített Törlesztés néven érhető el.

Az elektronikai szakboltok esetében a tranzakciók átlagos értéke meghaladja a 226 ezer forintot. Az első öt helyen találjuk még a barkácsáruházakat (196 ezer forint), a lakberendezéssel és az otthon szépítésével kapcsolatos, valamint az utazáshoz kötődő költéseket (175-175 ezer forint), illetve a ruházati és divatcikkek vásárlását (107 ezer forint).

Emellett az ügyfelek mind gyakrabban használják a részletfizetést egyéb, nagy összegű költéseknél is, például egy jelentős összegű, havi bevásárláskor, egészségügyi vizsgálatok és kezelések esetében, valamint a benzinkúton.

Az Erste ügyfelei 2020. október óta fizethetnek részletre hitelkártyájukkal, novemberben pedig, a világon először a betéti kártyáknál is elérhetővé vált a Mastercard Részletfizetés. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a részletfizetést leginkább az 50-200 ezer forint közötti összegsávban választják az ügyfelek, és jellemzően olyan esetekben, amikor a vásárláshoz kapcsolódó egyéb kölcsönre nincs lehetőség, vagy az túl sok ügyintézéssel járna. Az átlagos tranzakciós összeg 81 ezer forint, ezen belül a hitelkártyák esetében csaknem 86 ezer forint, míg a betéti kártyáknál 59 ezer forint. A legnagyobb összegű Mastercard Részletfizetés 1 millió 90 ezer forint volt, és egy hitelkártyához kapcsolódott.

„Az Erste Bank Azonnali Könnyített Törlesztésnek nevezett szolgáltatásával ügyfeleink már a vásárlás pillanatában dönthetnek arról, hogy részletekben vagy egészben szeretnék visszafizetni vásárlásukat. Ezzel együtt olyan hétköznapi helyzetekre nyújthat megoldást, mint egy új háztartási gép vásárlása vagy akár egy nagyobb fogászati beavatkozás” – hangsúlyozta Annus Norbert, az Erste Bank Kártya és Fogyasztási Hitelek Igazgatóság vezetője.

„Óriási a piaci verseny a pénzügyi digitalizáció minden területén, és fontos, hogy ebben a bankok is versenyképesek maradjanak. A Mastercard Részletfizetés szolgáltatása éppen ebben segíti a partnereket, hiszen végre búcsút inthetünk a hosszas banki ügyintézésnek, várakozásnak és a papírhegyeknek, e helyett néhány gombnyomással már meg is vehetjük az áhított terméket. Sok esetben ráadásul olyan üzletekben és szolgáltatások esetén élhetünk ezzel, ahol korábban nem volt elérhető klasszikus áruhitel” – mondta Pagonyi Adrienn a Mastercard részletfizetési megoldásokért felelős vezetője.

Az Azonnali Könnyített Törlesztés a Mastercard hitelkártyával rendelkező Erste-ügyfelek számára érhető el, míg a Mastercard és Maestro betéti kártyáknál a szolgáltatást azok igényelhetik, akiknek van folyószámla-hitelkeretük, hiszen a részletfizetést ez utóbbi terhére tudják igénybe venni.

Az ügyfelek a szolgáltatás aktiválását kérhetik bankfiókban, az internetbanki szolgáltatáson keresztül és a TeleBank segítségével is. Ezt követően a 20 ezer forint feletti vásárlásoknál a kártyás tranzakció elindítását követően megjelenik a kérdés, részletekben vagy egyben szeretnének fizetni? Ez a beállítás később bármikor módosítható bankfiókban, vagy TeleBankon keresztül.

Az ügyfél kérheti, hogy a szolgáltatás elérhető legyen minden kártyabirtokos számára az adott számla esetében, vagy csak az ő számára, illetve azt is, hogy a rendszer egyáltalán ne ajánljon fel ilyen részletfizetési lehetőséget. A vásárlás közben igényelt Azonnali Könnyített Törlesztés mind az internetbanki szolgáltatáson, mind a bankszámlakivonaton nyomon követhető. Amennyiben az ügyfél meggondolná magát, akkor lehetősége van részben vagy egy összegben előtörleszteni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 11. 30., 11:59
Ismét a zeneművészet tíz legkiválóbb fiatal képviselőjét díjazta az MVM. A Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának kétmillió forinttal járó elismeréseit tizennegyedik alkalommal adták át 2021. november 23-án. (x)
2021. 12. 02., 09:26
Az Amway 30 éve működik sikeresen a magyarországi piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni – mondta az Üzletemnek Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.
2021-12-07 09:21:10
2021 októberében az ipari termelés volumene 3,4 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól; munkanaphatástól megtisztítva a termelés 2,7 százalékkal csökkent – tájékoztatott a statisztikai hivatal.
2021-12-07 08:28:28
A fiatal innovátorokat támogató Hungarian Startup University Program kapta idén a „Most Innovative Business Development Project of Europe 2021” díjat. A rangos nemzetközi elismerést a program egyik alapítója, Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese vehette át a 2021-es Fiatal Vállalkozók Hete keretében.
2021-12-06 21:00:27
A Századvég Konjunktúrakutató Zrt. hiánypótló kutatást végzett a potenciálisan kevésbé káros (azaz a cigaretta helyett alternatívaként szolgáló) termékekkel összefüggésben, amelynek eredményeit egy workshop keretén belül mutatta be.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Európa-szerte egyre több ország ismeri fel, hogy a zavartalan, klímabarát, megfizethető árú energiaellátás érdekében szükség van az áramtermelésben az atomenergiára. Legutóbb Hollandia és Franciaország döntött új atomerőmű építése mellett.