Közösségi közlekedés: túl bonyolult a fizetés

2019. 02. 26., 18:03

A városok jövőbeli sikere összekapcsolódik a közlekedés és a mobilitás jövőjével és egyben függ is tőle – derül ki a Visa és a Sapio Research A közlekedés jövője című, globális online kutatásából, amelyet a barcelonai Mobil világkiállításon (MWC) mutattak be.

A több mint 19 ezer fogyasztó megkérdezésével – akik 19 ország két legnagyobb városának valamelyikében élnek – készült kutatás rávilágít arra, hogy a fizetés bonyolultsága a legtöbb közösségi közlekedéssel kapcsolatos általános panasz oka; ha egyszerűbb lenne fizetni a közösségi közlekedés használatáért, az átlaghasználat 27 százalékkal nőne. A megkérdezettek 47 százaléka szerint problémát okoznak a különböző jegytípusok, 44 százalék nem tudja, mennyit kell fizetni.

A megkérdezettek kevesebb mint fele használ közösségi közlekedést munkába vagy iskolába járáshoz. A résztvevők felét frusztrálják a közösségi közlekedés használata során szerzett tapasztalatok. Egyharmaduk arra számít, hogy a következő öt évben nőni fog a közlekedéssel töltött idő. A válaszadók 46 százaléka szerint nő az ingázással töltött idő. A saját autót továbbra is elsődleges közlekedési eszközként használják mind ingázásra (60 százalék), mind egyéb utazásra (61 százalék). A vezetésben a parkolóhely-keresés a válaszadók 64 százaléka szerint probléma.

A kutatók javaslata szerint a városok önkormányzatainak olyan élő adat-infrastruktúrába kellene befektetnie, ami alapvető a fogyasztói igényeket kielégítő technológiai megoldásokhoz, támogatja a valós idejű adatcserét. Zökkenőmentes fizetési élményt kellene teremteniük a városoknak a többféle eszközt használó ingázó utak támogatására. A kereskedelmi ökoszisztéma megtervezésénél a közlekedési rendszer minden szereplőjének figyelembe kell vennie az időseket, a bankszámlával nem rendelkezőket és banki szolgáltatásokhoz hozzá nem férőket is, hogy „senki ne maradjon az út szélén” – javasolták a kutatók. A mesterséges intelligencia és a Big Data kombinálása alkalmas a fogyasztási, mozgási adatok valós idejű elemzésére, ezért stratégiai partnerség kialakítását javasolják a városoknak.

A Visa a Stanford Egyetem kutatóit kérte fel, hogy a közlekedést érintő problémákra javaslatokat dolgozzanak ki. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS