Az M3-as metró felújítása az egyik legnagyobb uniós beruházás

Az M3-as metró felújítása az egyik legnagyobb uniós beruházás
2023. 05. 22., 18:22

Az Európai Bizottság is üdvözölte, hogy 2023. május 22-én teljes hosszában átadták az utasforgalomnak a felújított budapesti M3 metróvonalat.

A város leghosszabb, 17,4 km-es metróvonalának, valamint a hozzá tartozó 20 állomásnak a felújítása 2017 novemberében kezdődött, és az 591 millió eurós teljes költségvetésből 453 millió eurót a kohéziós politika keretében, a 2014–2020-as programozási időszakban nyújtott támogatás fedezett. Ez a projekt Magyarországot, de az egész EU-t tekintve is az egyik legnagyobb uniós beruházás – olvasható az Európai Bizottság közleményében.

„A Bizottság összekapcsoltabb, környezetbarátabb, szociálisabb és a polgárokhoz közelebb álló Európa megteremtésére törekszik. Az M3 metróvonal most elkészült felújítása mindezekhez hozzájárul. Ez Budapest legforgalmasabb metróvonala, amely évekig szolgálja majd az utasokat, hozzájárulva Budapest környezetbarát városi közlekedési hálózatához. Az Európai Unió lendületesen halad előre a konkrét eredmények és a polgárok érdekében végrehajtott helyi projektek terén. Ezek közé tartozik a budapesti metróvonal is” – mondta Elisa Ferreira, a kohézióért és a reformokért felelős biztos.

Gyors és biztonságos, mindenki számára hozzáférhető metró

Az uniós kohéziós támogatásnak köszönhetően a metróvonalat és az állomásokat teljesen felújították.

Ennek eredményeként a metró ma már teljes mértékben akadálymentes, a Semmelweis Klinikák, a Corvin-negyed, a Kálvin tér, a Ferenciek tere, a Nyugati pályaudvar és az Arany János utca állomásokon hagyományos, illetve speciális ferdepályás felvonókat vehetnek igénybe az utasok. Emellett a látássérülteket új, taktilis burkolati jelzések segítik a tájékozódásban.

Az új vezérlő-, vezető-, tűzvédelmi és szellőztetőrendszereknek, valamint az állomások és azok utasok előtt nyitva álló részeinek felújítása révén a metró biztonsága is jelentősen javult. Jelenleg csaknem 340 segélyhívó pont, valamint 160 monitor és 500 internetprotokoll-kamera működik, amely lehetővé teszi a gyors és hatékony beavatkozást.

A régi szerelvényeket újakra cserélték, amelyek átlagosan 80 km/h-s sebességgel fognak közlekedni az alagútban. A világítást LED lámpákkal oldották meg. 300 központilag szabályozott óra, 180 vizuális jelzés és 2060 hangszóró segíti az utasokat. Emellett mintegy 32 000 m² padlóburkolat felújítására is sor került.

Kohéziós politika: 7 év alatt 22,5 milliárd euró értékű támogatás jutott Magyarországnak

2014 és 2020 között Magyarország 22,5 milliárd euró értékben részesült kohéziós politika keretében nyújtott támogatásban. A metrófelújítást az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program keretében kapott támogatást. Az operatív program finanszírozása a Kohéziós Alapból (2,7 milliárd euró) és az Európai Regionális Fejlesztési Alapból (631 millió euró) történt.

A rendelkezésre álló források közel kétharmada (37,79 százalék a vasúti fejlesztésre és 27,19 százalék a fenntartható városi közlekedésre) a program fő célkitűzéséhez, azaz az európai vasúti közlekedési hálózatok összekapcsolásához és a fenntartható városi közlekedés fejlesztéséhez járul hozzá. A program fenntartható városi mobilitásra vonatkozó prioritása keretében 52 km metró- és villamosvonalat építettek vagy újítottak fel.

A 2021–2027-es programozási időszakra csaknem 22 milliárd eurót bocsátottak Magyarország rendelkezésére kohéziós politikai forrásként az olyan közös uniós prioritások végrehajtására, mint a kiegyensúlyozott területfejlesztés, valamint a méltányos éghajlati és digitális átállás, valamint ezzel egyidejűleg az innovatív és inkluzív szociális piacgazdaság támogatása.

A kohéziós politikai alapok továbbra is támogatják a fenntartható és intelligens mobilitás fejlesztését Magyarországon. A feltételrendszer keretében hozott tanácsi végrehajtási határozat visszavonásáig és a vonatkozó feljogosító feltételeknek megfelelően az új Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz több mint 3,5 milliárd eurós költségvetéssel járul hozzá Magyarországon a fenntartható és biztonságosabb mobilitás javításához. E program keretében a Kohéziós Alap 1,1 milliárd eurót bocsát rendelkezésre a fenntartható városi mobilitás fejlesztésére. Ez Budapest esetében magában foglalja 45 km villamos- és metróvonal felújítását vagy megépítését, valamint 51 villamos beszerzését.

Európai Bizottság

Fotó: MTI/Mónus Márton

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS