2,6 millió uniós állampolgárt fenyeget a kiutasítás veszélye

2022. 11. 03., 11:19

Mivel a Brexit után nem igényeltek tartósan letelepedett státuszt az Egyesült Királyságban, 2,6 millió uniós állampolgárt utasíthatnak ki.

Azok az uniós állampolgárok, akik csak előzetes letelepedési engedélyt igényeltek, és öt éven belül nem folyamodnak tartós letelepedési engedélyért, automatikusan elveszítik a jogot, hogy az Egyesült Királyságban éljenek. Így viszont illegális bevándorlónak minősülnek, akikre azonnali kitoloncolás vár(hat) – írja az Euronews.

Nagy-Britannia 2020. január 31-én lépett ki az Európai Unióból, de azok az uniós állampolgárok, akik 2020 végéig, a brit EU-tagság megszűnése utáni 11 hónapos átmeneti időszak lejártáig törvényesen és életvitelszerűen letelepedtek az országban, továbbra is maradhatnak. Ehhez azonban meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért kell folyamodniuk.

Eddig majdnem 7 millió uniós állampolgár adta be jelentkezését a letelepedési státuszért és csaknem 50 százalékuk meg is kapta azt. A regisztráltak több mint 40 százaléka viszont csak előzetes letelepedési státuszt kapott. 

A belügyi tárca statisztikája szerint 2020. június 30-ig 155 490 magyar állampolgár folyamodott tartós letelepedési engedélyért az Egyesült Királyságban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 09:26:00
A GVH Versenytanácsa 23,9 millió bírságot szabott ki az elektronikai áruházláncra, amely elismerte a jogsértést, és a büntetésen felül több mint 1000 érintett vásárlónak összesen több mint 20 millió forint kompenzációt fizet.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS