100 ezer és 50 ezer eurós díjakat kaptak a legjobb női innovátorok

2022. 12. 07., 15:49

Az Európai Innovációs Tanács (EIC) bejelentette az éves innovációs díjak nyerteseit.

A díjakat Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős biztos jelentette be az EIC kétnapos csúcstalálkozóján:

Női Innovátorok Európai Uniós Díjának három nyertese fejenként 100 000 euró összegű készpénzjutalomban részesül:

  • Rocío Arroyo (Spanyolország), társalapítója és vezérigazgatója az AMADIX vállalatnak, amely személyre szabott gyógyászati megoldásokat kínál a rák diagnosztizálásához.
  • Dr. Ciara Clancy (Írország), alapítója és vezérigazgatója a Beats Therapeutics vállalatnak, amely technológiai megoldásokat fejleszt ki a Parkinson-kórhoz kapcsolódó mozgásszervi tünetek kezelésére.
  • Dr. Ninna Granucci (Franciaország), társalapítója és elnöke a Green Spot Technologies vállalatnak, amely hulladék-újrafeldolgozásból származó élelmiszer-összetevőket gyárt.

Az ifjúság európai éve alkalmából további három, 35 év alatti feltörekvő innovátor 50 000 euró összegű készpénzjutalomban részesül:

  • Iva Gumnishka (Bulgária), alapítója és vezérigazgatója a Humans in the Loop-nak, egy olyan szociális vállalkozásnak, amely összeköti a konfliktus sújtotta közösségeket a digitális munkalehetőségekkel.
  • Niamh Donnelly (Írország), társalapítója és kockázatkezelési igazgatója az Akara Robotics vállalatnak, amely a kórházi helyiségek fertőtlenítésére tervezett robotikai megoldásokat fejleszt.
  • Dr. Mehak Mumtaz (Portugália), társalapítója és ügyvezető igazgatója az iLoF vállalatnak, amely áttörést jelentő MI-platformot fejleszt ki a személyre szabott gyógyszerek felfedezésének és fejlesztésének felgyorsítása érdekében.

„Hat olyan női vállalkozót ünnepelünk, akik áttörést jelentő innovációk mögött állnak; hat sikeres női vállalkozót, akik piacra vitték az innovációt; hat tehetséges női vállalkozót, akik inspirálni fogják a fiataljainkat és a holnap nyerteseit” – mondta Marija Gabriel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-07 15:41:00
Azok közül, akik külföldi bankszámlán tartanak vagyonokat vagy realizálnak jövedelmet, sokan kaptak mostanában invitálást a NAV-tól egy támogató eljárásra. Egy NAV meghívó sosem kellemes, még akkor sem, ha a támogatás a célja. Vagy nincs mitől félni? A kérdésre dr. Gondi Anilla, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.