100 ezer és 50 ezer eurós díjakat kaptak a legjobb női innovátorok

2022. 12. 07., 15:49

Az Európai Innovációs Tanács (EIC) bejelentette az éves innovációs díjak nyerteseit.

A díjakat Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős biztos jelentette be az EIC kétnapos csúcstalálkozóján:

Női Innovátorok Európai Uniós Díjának három nyertese fejenként 100 000 euró összegű készpénzjutalomban részesül:

  • Rocío Arroyo (Spanyolország), társalapítója és vezérigazgatója az AMADIX vállalatnak, amely személyre szabott gyógyászati megoldásokat kínál a rák diagnosztizálásához.
  • Dr. Ciara Clancy (Írország), alapítója és vezérigazgatója a Beats Therapeutics vállalatnak, amely technológiai megoldásokat fejleszt ki a Parkinson-kórhoz kapcsolódó mozgásszervi tünetek kezelésére.
  • Dr. Ninna Granucci (Franciaország), társalapítója és elnöke a Green Spot Technologies vállalatnak, amely hulladék-újrafeldolgozásból származó élelmiszer-összetevőket gyárt.

Az ifjúság európai éve alkalmából további három, 35 év alatti feltörekvő innovátor 50 000 euró összegű készpénzjutalomban részesül:

  • Iva Gumnishka (Bulgária), alapítója és vezérigazgatója a Humans in the Loop-nak, egy olyan szociális vállalkozásnak, amely összeköti a konfliktus sújtotta közösségeket a digitális munkalehetőségekkel.
  • Niamh Donnelly (Írország), társalapítója és kockázatkezelési igazgatója az Akara Robotics vállalatnak, amely a kórházi helyiségek fertőtlenítésére tervezett robotikai megoldásokat fejleszt.
  • Dr. Mehak Mumtaz (Portugália), társalapítója és ügyvezető igazgatója az iLoF vállalatnak, amely áttörést jelentő MI-platformot fejleszt ki a személyre szabott gyógyszerek felfedezésének és fejlesztésének felgyorsítása érdekében.

„Hat olyan női vállalkozót ünnepelünk, akik áttörést jelentő innovációk mögött állnak; hat sikeres női vállalkozót, akik piacra vitték az innovációt; hat tehetséges női vállalkozót, akik inspirálni fogják a fiataljainkat és a holnap nyerteseit” – mondta Marija Gabriel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS