100 ezer és 50 ezer eurós díjakat kaptak a legjobb női innovátorok

2022. 12. 07., 15:49

Az Európai Innovációs Tanács (EIC) bejelentette az éves innovációs díjak nyerteseit.

A díjakat Marija Gabriel, az innovációért, a kutatásért, a kultúráért, az oktatásért és az ifjúságért felelős biztos jelentette be az EIC kétnapos csúcstalálkozóján:

Női Innovátorok Európai Uniós Díjának három nyertese fejenként 100 000 euró összegű készpénzjutalomban részesül:

  • Rocío Arroyo (Spanyolország), társalapítója és vezérigazgatója az AMADIX vállalatnak, amely személyre szabott gyógyászati megoldásokat kínál a rák diagnosztizálásához.
  • Dr. Ciara Clancy (Írország), alapítója és vezérigazgatója a Beats Therapeutics vállalatnak, amely technológiai megoldásokat fejleszt ki a Parkinson-kórhoz kapcsolódó mozgásszervi tünetek kezelésére.
  • Dr. Ninna Granucci (Franciaország), társalapítója és elnöke a Green Spot Technologies vállalatnak, amely hulladék-újrafeldolgozásból származó élelmiszer-összetevőket gyárt.

Az ifjúság európai éve alkalmából további három, 35 év alatti feltörekvő innovátor 50 000 euró összegű készpénzjutalomban részesül:

  • Iva Gumnishka (Bulgária), alapítója és vezérigazgatója a Humans in the Loop-nak, egy olyan szociális vállalkozásnak, amely összeköti a konfliktus sújtotta közösségeket a digitális munkalehetőségekkel.
  • Niamh Donnelly (Írország), társalapítója és kockázatkezelési igazgatója az Akara Robotics vállalatnak, amely a kórházi helyiségek fertőtlenítésére tervezett robotikai megoldásokat fejleszt.
  • Dr. Mehak Mumtaz (Portugália), társalapítója és ügyvezető igazgatója az iLoF vállalatnak, amely áttörést jelentő MI-platformot fejleszt ki a személyre szabott gyógyszerek felfedezésének és fejlesztésének felgyorsítása érdekében.

„Hat olyan női vállalkozót ünnepelünk, akik áttörést jelentő innovációk mögött állnak; hat sikeres női vállalkozót, akik piacra vitték az innovációt; hat tehetséges női vállalkozót, akik inspirálni fogják a fiataljainkat és a holnap nyerteseit” – mondta Marija Gabriel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-27 11:20:00
2023 augusztusában az előző hónaphoz képest országos átlagban 0,8 százalékkal emelkedtek a lakbérek, így 12 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Budapesten a havi drágulás „mindössze” 0,3 százalékos volt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex legfrissebb adataiból.
2023-09-27 09:20:00
A GVH Versenytanácsa 23,9 millió bírságot szabott ki az elektronikai áruházláncra, amely elismerte a jogsértést, és a büntetésen felül több mint 1000 érintett vásárlónak összesen több mint 20 millió forint kompenzációt fizet.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS