Három kattintásra a kgfb-s biztosításig

2020. 07. 20., 16:15

Folytatja digitális térhódítását a K&H: a bank mobilbankjában pár lépésben azonnal megköthető a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) és a biztosítási díj is azonnal rendezhető. A mobilos kgfb-kötési megoldást a K&H 432 ezer mobilbanki eléréssel rendelkező ügyfele használhatja mostantól. A K&H biztosítója jelenleg több mint 1 millió kgfb-szerződést kezel, az új megoldással pedig tovább növekedhet a számuk.

Sorra jelenti be a digitális csatornákon elérhető szolgáltatásait a K&H-csoport.  A K&H mobilbankon keresztül már május óta lehet lakás- és utasbiztosítást kötni, pár hete elindult a lakásbiztosítások esetében az azonnali kárkifizetés. Most pedig a kötelező felelősségbiztosítás és a mobilbank területén jön a szintlépés: egy adott járműre a K&H-s mobilbankon keresztül néhány perc alatt megköthető a biztosítás.

Három kulcsadat

Kaszab Attila, a jelenleg 1 millió kgfb-szerződéssel rendelkező K&H Biztosító vezérigazgató-helyettese elmondta: „A K&H mobilbankján belül a Biztosítások menüpont alatt érhető el az új funkció. A mobilbankos biztosításkötés során pedig nem kell adatok sokaságát beírni, mindössze háromra van szükség: a jármű rendszámára, a bonus-malus fokozatra, valamint a biztosítás évfordulójának dátumára.”

Az adatok megadása után szinte azonnal elkészül a díjkalkuláció, ha ezt az ügyfél elfogadja, akkor lényegében életbe lép a szerződés. A biztosítási díj a mobilbankban elérhető bármelyik bankkártyával azonnal rendezhető, a biztosítási szerződést pedig akár papíralapon, akár elektronikusan is kérhetik az érintettek.

Mobilbank és mobilbiztosító egyben

Kaszab Attila azt is elmondta: „A kgfb-s ügyfelek egy része a díjak, valamint a díjak és a kapcsolódó szolgáltatások alapján választ biztosítót. A mobilbankos megoldás bevezetésével újabb ügyfelek jöhetnek a K&H-hoz, a már meglévő ügyfeleink számára pedig egyszerűbb lesz a biztosításkötés.”

A kgfb-kötés valamennyi mobilbankos ügyfél számára elérhető, azaz jelenleg 432 ezer aktív felhasználót érint a lépés. A K&H mobilbankban a kgfb-kötés mellett lakás- és utasbiztosítás megkötésére is van lehetőség.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS