Megküzdöttek a cápák a Mentes Cukrászüzem tulajdonrészéért

2019. 04. 16., 12:00

A Mentes Cukrászüzem új résztulajdonossal folytatja a munkát. Apró Anna 25 millió forintot fektet Oltványi Zsolt üzletébe.

Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosa és társa, Sebestyén László 60 millió forintért jött, cserébe 20 százalék tulajdonrészt kínálva a cégből.

Az RTL Klub Cápák között gazdasági show műsorában az öt zsűritag cápa közül végül ketten szálltak versenybe a cukor-, glutén és laktózmentes süteményeket gyártó üzletért. Fehér Gyulának 40 millió forintot ért volna 40 százalék részesedés, de nem fogadták el az ajánlatát.

Oltványi Zsolt Apró Anna mellett döntött, aki 25 millió forintot fektet be 10 százalék tulajdonrészért.

A Mentesben öt éve készülnek a finomságok, s a közhiedelemmel ellentétben még véletlenül sem fűrészpor ízű sütik kerülnek ki a kezeik közül, hanem kimondottan élvezhető édességek. Nekem volt szerencsém kipróbálni a bejglijüket, teljesen rendben volt.

A Mentes folyamatosan bővül, jó ideje kinőtték már a Budapest 8. kerületi kis üzemüket, Zuglóban jelenleg több mint 70 terméket állítanak elő, amelyet Magyarország 180 különböző üzletében lehet nap, mint nap megvásárolni – a fővárosban épp úgy, mint vidéken.

A befektetésre azért volt szükségük, mert gépesíteni szeretnének, s mellette a franchaise rendszer kiépítésén is dolgoznak. A cápákat és a dolgozóikat gyorsan megnyugtatták, hogy a gépesítés nem jár majd elbocsájtásokkal, több termék előállításával viszont igen.

A vállalkozás árbevétele tavaly 142 millió forint volt, amit a zsűri teljesen rendben lévőnek talált, a termékektől függő 5-13 százalékos hasznot viszont kevesellték.

Apró Anna szakmai segítségével utóbbin nyilván tudnak majd változtatni. Zsolt és László mindenesetre tökéletesen elégedett volt az üzlettel.

(Az Üzletem korábbi cikkét a Mentesről és Oltványi Zsoltról ITT olvashatja.)

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 20:09:00
A szelektív hulladékgyűjtés támogatása érdekében a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. néhány éven belül több mint 60-nal, 362-re növeli a hulladékudvarok számát; minden 10 ezer lakosúnál nagyobb településen lesz hulladékudvar, a korábbihoz képest hosszabb nyitvatartással – tájékoztatott a Mol.
2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.