Megküzdöttek a cápák a Mentes Cukrászüzem tulajdonrészéért

2019. 04. 16., 12:00

A Mentes Cukrászüzem új résztulajdonossal folytatja a munkát. Apró Anna 25 millió forintot fektet Oltványi Zsolt üzletébe.

Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosa és társa, Sebestyén László 60 millió forintért jött, cserébe 20 százalék tulajdonrészt kínálva a cégből.

Az RTL Klub Cápák között gazdasági show műsorában az öt zsűritag cápa közül végül ketten szálltak versenybe a cukor-, glutén és laktózmentes süteményeket gyártó üzletért. Fehér Gyulának 40 millió forintot ért volna 40 százalék részesedés, de nem fogadták el az ajánlatát.

Oltványi Zsolt Apró Anna mellett döntött, aki 25 millió forintot fektet be 10 százalék tulajdonrészért.

A Mentesben öt éve készülnek a finomságok, s a közhiedelemmel ellentétben még véletlenül sem fűrészpor ízű sütik kerülnek ki a kezeik közül, hanem kimondottan élvezhető édességek. Nekem volt szerencsém kipróbálni a bejglijüket, teljesen rendben volt.

A Mentes folyamatosan bővül, jó ideje kinőtték már a Budapest 8. kerületi kis üzemüket, Zuglóban jelenleg több mint 70 terméket állítanak elő, amelyet Magyarország 180 különböző üzletében lehet nap, mint nap megvásárolni – a fővárosban épp úgy, mint vidéken.

A befektetésre azért volt szükségük, mert gépesíteni szeretnének, s mellette a franchaise rendszer kiépítésén is dolgoznak. A cápákat és a dolgozóikat gyorsan megnyugtatták, hogy a gépesítés nem jár majd elbocsájtásokkal, több termék előállításával viszont igen.

A vállalkozás árbevétele tavaly 142 millió forint volt, amit a zsűri teljesen rendben lévőnek talált, a termékektől függő 5-13 százalékos hasznot viszont kevesellték.

Apró Anna szakmai segítségével utóbbin nyilván tudnak majd változtatni. Zsolt és László mindenesetre tökéletesen elégedett volt az üzlettel.

(Az Üzletem korábbi cikkét a Mentesről és Oltványi Zsoltról ITT olvashatja.)

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS