Megküzdöttek a cápák a Mentes Cukrászüzem tulajdonrészéért

2019. 04. 16., 12:00

A Mentes Cukrászüzem új résztulajdonossal folytatja a munkát. Apró Anna 25 millió forintot fektet Oltványi Zsolt üzletébe.

Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosa és társa, Sebestyén László 60 millió forintért jött, cserébe 20 százalék tulajdonrészt kínálva a cégből.

Az RTL Klub Cápák között gazdasági show műsorában az öt zsűritag cápa közül végül ketten szálltak versenybe a cukor-, glutén és laktózmentes süteményeket gyártó üzletért. Fehér Gyulának 40 millió forintot ért volna 40 százalék részesedés, de nem fogadták el az ajánlatát.

Oltványi Zsolt Apró Anna mellett döntött, aki 25 millió forintot fektet be 10 százalék tulajdonrészért.

A Mentesben öt éve készülnek a finomságok, s a közhiedelemmel ellentétben még véletlenül sem fűrészpor ízű sütik kerülnek ki a kezeik közül, hanem kimondottan élvezhető édességek. Nekem volt szerencsém kipróbálni a bejglijüket, teljesen rendben volt.

A Mentes folyamatosan bővül, jó ideje kinőtték már a Budapest 8. kerületi kis üzemüket, Zuglóban jelenleg több mint 70 terméket állítanak elő, amelyet Magyarország 180 különböző üzletében lehet nap, mint nap megvásárolni – a fővárosban épp úgy, mint vidéken.

A befektetésre azért volt szükségük, mert gépesíteni szeretnének, s mellette a franchaise rendszer kiépítésén is dolgoznak. A cápákat és a dolgozóikat gyorsan megnyugtatták, hogy a gépesítés nem jár majd elbocsájtásokkal, több termék előállításával viszont igen.

A vállalkozás árbevétele tavaly 142 millió forint volt, amit a zsűri teljesen rendben lévőnek talált, a termékektől függő 5-13 százalékos hasznot viszont kevesellték.

Apró Anna szakmai segítségével utóbbin nyilván tudnak majd változtatni. Zsolt és László mindenesetre tökéletesen elégedett volt az üzlettel.

(Az Üzletem korábbi cikkét a Mentesről és Oltványi Zsoltról ITT olvashatja.)

Szerdahelyi Csaba

A rovat támogatója a KAVOSZ Zrt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS