Megküzdöttek a cápák a Mentes Cukrászüzem tulajdonrészéért

2019. 04. 16., 12:00

A Mentes Cukrászüzem új résztulajdonossal folytatja a munkát. Apró Anna 25 millió forintot fektet Oltványi Zsolt üzletébe.

Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosa és társa, Sebestyén László 60 millió forintért jött, cserébe 20 százalék tulajdonrészt kínálva a cégből.

Az RTL Klub Cápák között gazdasági show műsorában az öt zsűritag cápa közül végül ketten szálltak versenybe a cukor-, glutén és laktózmentes süteményeket gyártó üzletért. Fehér Gyulának 40 millió forintot ért volna 40 százalék részesedés, de nem fogadták el az ajánlatát.

Oltványi Zsolt Apró Anna mellett döntött, aki 25 millió forintot fektet be 10 százalék tulajdonrészért.

A Mentesben öt éve készülnek a finomságok, s a közhiedelemmel ellentétben még véletlenül sem fűrészpor ízű sütik kerülnek ki a kezeik közül, hanem kimondottan élvezhető édességek. Nekem volt szerencsém kipróbálni a bejglijüket, teljesen rendben volt.

A Mentes folyamatosan bővül, jó ideje kinőtték már a Budapest 8. kerületi kis üzemüket, Zuglóban jelenleg több mint 70 terméket állítanak elő, amelyet Magyarország 180 különböző üzletében lehet nap, mint nap megvásárolni – a fővárosban épp úgy, mint vidéken.

A befektetésre azért volt szükségük, mert gépesíteni szeretnének, s mellette a franchaise rendszer kiépítésén is dolgoznak. A cápákat és a dolgozóikat gyorsan megnyugtatták, hogy a gépesítés nem jár majd elbocsájtásokkal, több termék előállításával viszont igen.

A vállalkozás árbevétele tavaly 142 millió forint volt, amit a zsűri teljesen rendben lévőnek talált, a termékektől függő 5-13 százalékos hasznot viszont kevesellték.

Apró Anna szakmai segítségével utóbbin nyilván tudnak majd változtatni. Zsolt és László mindenesetre tökéletesen elégedett volt az üzlettel.

(Az Üzletem korábbi cikkét a Mentesről és Oltványi Zsoltról ITT olvashatja.)

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-15 13:10:00
2024 márciusában tovább emelkedtek a lakbérek, országosan 0,8, Budapesten 1,8 százalékkal nőttek egy hónap alatt – derül ki a KSH–ingatlan.com-lakbérindex friss adataiból.
2024-04-15 10:10:10
A K&H kkv bizalmi index tavaly év végén látott javulása az idei első negyedévben ismét megtorpant: 4 pontos csökkenéssel mínusz10 ponton áll a mutató, ami így már közel két éve a negatív tartományban van.
2024-04-15 08:53:10
Az élesztőről kevesen tudják, hogy nem valami furcsa vegyi anyag, hanem zseniális kis élőlény: a sarjadzógombák közé tartozik és gyakorlatilag mindenütt ott van a környezetünkben. Aki már készített cefrét, kelesztett tésztát vagy véletlenül megerjesztett egy gyümölcslét a konyhapulton, direkt vagy véletlenül már találkozott vele.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az élesztőről kevesen tudják, hogy nem valami furcsa vegyi anyag, hanem zseniális kis élőlény: a sarjadzógombák közé tartozik és gyakorlatilag mindenütt ott van a környezetünkben. Aki már készített cefrét, kelesztett tésztát vagy véletlenül megerjesztett egy gyümölcslét a konyhapulton, direkt vagy véletlenül már találkozott vele.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS