Megküzdöttek a cápák a Mentes Cukrászüzem tulajdonrészéért

2019. 04. 16., 12:00

A Mentes Cukrászüzem új résztulajdonossal folytatja a munkát. Apró Anna 25 millió forintot fektet Oltványi Zsolt üzletébe.

Oltványi Zsolt, a Mentes Cukrászüzem tulajdonosa és társa, Sebestyén László 60 millió forintért jött, cserébe 20 százalék tulajdonrészt kínálva a cégből.

Az RTL Klub Cápák között gazdasági show műsorában az öt zsűritag cápa közül végül ketten szálltak versenybe a cukor-, glutén és laktózmentes süteményeket gyártó üzletért. Fehér Gyulának 40 millió forintot ért volna 40 százalék részesedés, de nem fogadták el az ajánlatát.

Oltványi Zsolt Apró Anna mellett döntött, aki 25 millió forintot fektet be 10 százalék tulajdonrészért.

A Mentesben öt éve készülnek a finomságok, s a közhiedelemmel ellentétben még véletlenül sem fűrészpor ízű sütik kerülnek ki a kezeik közül, hanem kimondottan élvezhető édességek. Nekem volt szerencsém kipróbálni a bejglijüket, teljesen rendben volt.

A Mentes folyamatosan bővül, jó ideje kinőtték már a Budapest 8. kerületi kis üzemüket, Zuglóban jelenleg több mint 70 terméket állítanak elő, amelyet Magyarország 180 különböző üzletében lehet nap, mint nap megvásárolni – a fővárosban épp úgy, mint vidéken.

A befektetésre azért volt szükségük, mert gépesíteni szeretnének, s mellette a franchaise rendszer kiépítésén is dolgoznak. A cápákat és a dolgozóikat gyorsan megnyugtatták, hogy a gépesítés nem jár majd elbocsájtásokkal, több termék előállításával viszont igen.

A vállalkozás árbevétele tavaly 142 millió forint volt, amit a zsűri teljesen rendben lévőnek talált, a termékektől függő 5-13 százalékos hasznot viszont kevesellték.

Apró Anna szakmai segítségével utóbbin nyilván tudnak majd változtatni. Zsolt és László mindenesetre tökéletesen elégedett volt az üzlettel.

(Az Üzletem korábbi cikkét a Mentesről és Oltványi Zsoltról ITT olvashatja.)

Szerdahelyi Csaba

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-27 18:08:19
A Magyar Turisztikai Program Alapítvány május 9-ei szezonnyitó eseményének fókuszában a rendezvényszektor fejlődése és az új lehetőségek kibontása áll majd.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

2023. március 25-én a reggeli órákban a Paksi Atomerőmű 1., 2. és 3. blokkjai a rendszerirányító MAVIR kérésére tercier szabályozásokban vettek részt.