A Start it @K&H inkubátor is bekerült a leghatékonyabb közösségi befektetések közé, az Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja versenyen elnyerte a Jövő gazdasága kategória 3. helyezését. A program ugyanis a startupok üzleti fejlesztése mellett kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatósági célok megvalósítására is.
Az „Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” évről évre értékeli azokat a példaértékű vállalati felelősségvállalási és fenntarthatósági programokat, amelyek jól kimutatható pozitív változásokat eredményeznek a társadalom és a környezet számára. Idén a Start it @K&H inkubátorprogram a Jövő gazdasága kategóriában 3. helyezést ért el.
„Nagyot fordult a startup világ az elmúlt négy évben.Egy startup sikeréhez ma már nem elég az egyedi ötlet, a kapcsolatrendszer és a jól átgondolt üzleti terv. A fogyasztók és befektetők számára az is fontos, hogy miként tud hozzájárulni egy fenntarthatóbb világ megteremtéséhez. Olyan innovatív ötleteket és csapatokat segítünk ezért a fejlődésben, akik megoldást adnak környezetünk megóvására és a társadalmi problémák kezelésére. Inkubátorunk ennek is köszönhetően került idén a leghatékonyabb közösségi befektetések közé” – árulta el Németh Balázs, a K&H innovációs vezetője.
A 2017-ben indult inkubátorban eddig 75 csapat kapott szakmai támogatást ahhoz, hogy termékfejlesztési és befektetéskeresési céljaikat megvalósíthassák. Idén további 18 csapattal bővült a program, akik többek között olyan fenntarthatósági problémákra adnak innovatív megoldást, mint a karbonsemleges kiszállítás, a klímasemleges energiaellátás, a talaj „egészségét” szem előtt tartó tápoldat fejlesztése vagy a karbon kiegyenlítés piac elérhetővé tétele.
Fenntarthatósági startupok a Start it @K&H inkubátorban
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.