Év Befektetője díjjal tüntette ki a Diligentet a HIPA

2021. 09. 09., 13:00

Michael Stanton, a Diligent pénzügyi vezetője vette át ünnepélyes keretek között az „Év befektetője” díjat, amellyel a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ismeri el Magyarország legfontosabb külföldi befektetőit. A HIPA különösen nagyra értékelte a Diligent által teremtett, magas hozzáadott értéket képviselő és nagy szakértelmet igénylő munkalehetőségeket, amellyel a vállalat hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez. A Diligent az alkalmazni tervezett munkavállalók csaknem felét vette fel eddig a Budapesten működő Globális Termék Innovációs Központjába, ahol összesen több mint 300 szakembert szeretnének majd foglalkoztatni.

A New York-i központú vezető technológiai nagyvállalat, a Diligent nyerte el 2021-ben az „év kiválósági központ beruházásának díját”, amelyet a közelmúltban alapított Globális Termék Innovációs Központjának helyi gazdaságra kifejtett pozitív hatása miatt érdemelt ki. A Diligent azzal ösztönzi a magyar gazdaság növekedését mind lokális, mind nemzeti szinten, hogy jelentős számú, nagy szaktudást igénylő munkahelyet hoz létre.

„Azért választottuk Magyarországot, mert a munkaerőpiacán nagyon sok a tehetség. Az, hogy képesek voltunk gyorsan megtalálni a számításunkat Budapesten, jól mutatja ennek a piacnak a minőségét és színvonalát, ugyanakkor hálásak vagyunk a HIPÁ-nak is azért, mert mindvégig támogattak bennünket és nyitottak voltak az együttműködésre” – mondta Michael Stanton, a Diligent pénzügyi vezetője.

A HIPA a díjjal azt a nemzetközi hatást is elismerte, amelyet az innovációs központ azáltal ér el, hogy magyar szakemberek megoldásait kínálja majd a világ legnagyobb és legsikeresebb vállalatainak. Ezek a munkavállalók másfelől rálátást szerezhetnek a nemzetközi innovációra, ezzel tágítva a horizontjukat és a szaktudásukat.

Magyarország számára elsődleges fontosságú, hogy megerősítse a szoftveriparág, különösen azoknak az üzleti vállalkozásoknak a szerepét a hazai gazdaságon belül, amelyek a legújabb technológiákat alkalmazzák. A Globális Termék Innovációs Központ megalapítása épp ezt a stratégiát támogatja.

A Diligent befektetése, a Globális Termék Innovációs Központ létrehozása Budapesten, az elmúlt év egyik legértékesebb külföldi beruházása volt Magyarországon. A Diligent Budapest szívében, a Szervita Téren rendezte be az irodáit, ami a jövőbeli növekedés számára is kiváló helyszínt kínál.

A Diligent a világ vezető vállalatirányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi (GRC) SaaS szolgáltatója, amelynek megoldásait több mint 25 ezer vállalat több mint egy millió vezető használja világszerte. A vállalat által kifejlesztett szoftver igazgatósági tagok, felsővezetők és más vezető pozícióban lévő munkavállalók számára nyújt átfogó képet auditokról, kockázatot jelentő vagy a biztonságot fenyegető tényezőkről, a szervezet megfelelőségi mutatóiról például az üzleti magatartás és a fenntarthatóság terén.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS