Év Befektetője díjjal tüntette ki a Diligentet a HIPA

2021. 09. 09., 13:00

Michael Stanton, a Diligent pénzügyi vezetője vette át ünnepélyes keretek között az „Év befektetője” díjat, amellyel a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ismeri el Magyarország legfontosabb külföldi befektetőit. A HIPA különösen nagyra értékelte a Diligent által teremtett, magas hozzáadott értéket képviselő és nagy szakértelmet igénylő munkalehetőségeket, amellyel a vállalat hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez. A Diligent az alkalmazni tervezett munkavállalók csaknem felét vette fel eddig a Budapesten működő Globális Termék Innovációs Központjába, ahol összesen több mint 300 szakembert szeretnének majd foglalkoztatni.

A New York-i központú vezető technológiai nagyvállalat, a Diligent nyerte el 2021-ben az „év kiválósági központ beruházásának díját”, amelyet a közelmúltban alapított Globális Termék Innovációs Központjának helyi gazdaságra kifejtett pozitív hatása miatt érdemelt ki. A Diligent azzal ösztönzi a magyar gazdaság növekedését mind lokális, mind nemzeti szinten, hogy jelentős számú, nagy szaktudást igénylő munkahelyet hoz létre.

„Azért választottuk Magyarországot, mert a munkaerőpiacán nagyon sok a tehetség. Az, hogy képesek voltunk gyorsan megtalálni a számításunkat Budapesten, jól mutatja ennek a piacnak a minőségét és színvonalát, ugyanakkor hálásak vagyunk a HIPÁ-nak is azért, mert mindvégig támogattak bennünket és nyitottak voltak az együttműködésre” – mondta Michael Stanton, a Diligent pénzügyi vezetője.

A HIPA a díjjal azt a nemzetközi hatást is elismerte, amelyet az innovációs központ azáltal ér el, hogy magyar szakemberek megoldásait kínálja majd a világ legnagyobb és legsikeresebb vállalatainak. Ezek a munkavállalók másfelől rálátást szerezhetnek a nemzetközi innovációra, ezzel tágítva a horizontjukat és a szaktudásukat.

Magyarország számára elsődleges fontosságú, hogy megerősítse a szoftveriparág, különösen azoknak az üzleti vállalkozásoknak a szerepét a hazai gazdaságon belül, amelyek a legújabb technológiákat alkalmazzák. A Globális Termék Innovációs Központ megalapítása épp ezt a stratégiát támogatja.

A Diligent befektetése, a Globális Termék Innovációs Központ létrehozása Budapesten, az elmúlt év egyik legértékesebb külföldi beruházása volt Magyarországon. A Diligent Budapest szívében, a Szervita Téren rendezte be az irodáit, ami a jövőbeli növekedés számára is kiváló helyszínt kínál.

A Diligent a világ vezető vállalatirányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi (GRC) SaaS szolgáltatója, amelynek megoldásait több mint 25 ezer vállalat több mint egy millió vezető használja világszerte. A vállalat által kifejlesztett szoftver igazgatósági tagok, felsővezetők és más vezető pozícióban lévő munkavállalók számára nyújt átfogó képet auditokról, kockázatot jelentő vagy a biztonságot fenyegető tényezőkről, a szervezet megfelelőségi mutatóiról például az üzleti magatartás és a fenntarthatóság terén.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2021. 12. 01., 16:04
A gyerekeink a legjobb coachok: megtanítanak rá, hogyan kell bánni másokkal, ráadásul azonnal visszajelzik, ha valamit rosszul csinálsz – mondta az Üzletemnek Izsák Miklós, a JCDecaux Hungary kereskedelmi és marketingigazgatója.
2021. 12. 02., 09:26
Az Amway 30 éve működik sikeresen a magyarországi piacon, ezt a sikertörténetet szeretném továbbvinni, célom a direkt értékesítésnek, mint iparágnak nagyobb elismertséget szerezni – mondta az Üzletemnek Kiss-László Dalma, az Amway Hungária marketing és PR igazgatója.
2021-12-05 14:52:55
A munkavállalók a hibrid munkamodellt részesítik előnyben, derül ki a Skanska harmadik, a kelet-közép-európai régióban szervezett kutatásából, amelyet az irodákban történő munkavégzéssel kapcsolatos attitűdök feltérképezése érdekében végeztek el.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Európa-szerte egyre több ország ismeri fel, hogy a zavartalan, klímabarát, megfizethető árú energiaellátás érdekében szükség van az áramtermelésben az atomenergiára. Legutóbb Hollandia és Franciaország döntött új atomerőmű építése mellett.