Év Befektetője díjjal tüntette ki a Diligentet a HIPA

2021. 09. 09., 13:00

Michael Stanton, a Diligent pénzügyi vezetője vette át ünnepélyes keretek között az „Év befektetője” díjat, amellyel a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ismeri el Magyarország legfontosabb külföldi befektetőit. A HIPA különösen nagyra értékelte a Diligent által teremtett, magas hozzáadott értéket képviselő és nagy szakértelmet igénylő munkalehetőségeket, amellyel a vállalat hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez. A Diligent az alkalmazni tervezett munkavállalók csaknem felét vette fel eddig a Budapesten működő Globális Termék Innovációs Központjába, ahol összesen több mint 300 szakembert szeretnének majd foglalkoztatni.

A New York-i központú vezető technológiai nagyvállalat, a Diligent nyerte el 2021-ben az „év kiválósági központ beruházásának díját”, amelyet a közelmúltban alapított Globális Termék Innovációs Központjának helyi gazdaságra kifejtett pozitív hatása miatt érdemelt ki. A Diligent azzal ösztönzi a magyar gazdaság növekedését mind lokális, mind nemzeti szinten, hogy jelentős számú, nagy szaktudást igénylő munkahelyet hoz létre.

„Azért választottuk Magyarországot, mert a munkaerőpiacán nagyon sok a tehetség. Az, hogy képesek voltunk gyorsan megtalálni a számításunkat Budapesten, jól mutatja ennek a piacnak a minőségét és színvonalát, ugyanakkor hálásak vagyunk a HIPÁ-nak is azért, mert mindvégig támogattak bennünket és nyitottak voltak az együttműködésre” – mondta Michael Stanton, a Diligent pénzügyi vezetője.

A HIPA a díjjal azt a nemzetközi hatást is elismerte, amelyet az innovációs központ azáltal ér el, hogy magyar szakemberek megoldásait kínálja majd a világ legnagyobb és legsikeresebb vállalatainak. Ezek a munkavállalók másfelől rálátást szerezhetnek a nemzetközi innovációra, ezzel tágítva a horizontjukat és a szaktudásukat.

Magyarország számára elsődleges fontosságú, hogy megerősítse a szoftveriparág, különösen azoknak az üzleti vállalkozásoknak a szerepét a hazai gazdaságon belül, amelyek a legújabb technológiákat alkalmazzák. A Globális Termék Innovációs Központ megalapítása épp ezt a stratégiát támogatja.

A Diligent befektetése, a Globális Termék Innovációs Központ létrehozása Budapesten, az elmúlt év egyik legértékesebb külföldi beruházása volt Magyarországon. A Diligent Budapest szívében, a Szervita Téren rendezte be az irodáit, ami a jövőbeli növekedés számára is kiváló helyszínt kínál.

A Diligent a világ vezető vállalatirányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi (GRC) SaaS szolgáltatója, amelynek megoldásait több mint 25 ezer vállalat több mint egy millió vezető használja világszerte. A vállalat által kifejlesztett szoftver igazgatósági tagok, felsővezetők és más vezető pozícióban lévő munkavállalók számára nyújt átfogó képet auditokról, kockázatot jelentő vagy a biztonságot fenyegető tényezőkről, a szervezet megfelelőségi mutatóiról például az üzleti magatartás és a fenntarthatóság terén.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.
2022-11-28 10:17:00
A fejlesztések volumene 2022 III. negyedévében az előző év azonos időszakához viszonyítva 7,7, az előző negyedévhez képest – szezonálisan kiigazítva – 1,9 százalékkal emelkedett. Az élénkülést a háztartások, illetve a vállalkozások dinamikus aktivitása eredményezte, miközben a költségvetés fejlesztései csökkentek – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A bérrendezés akkor ésszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.
2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Az Év Szaloncukra verseny győzteseit 186 szaloncukor közül választották ki. A verseny 12 kategóriájának a zsűrizésben több mint 300 kóstoló segített. A kóstolásokra több mint 8000 szem szaloncukrot osztottak ki zsűrizésre, hogy megtalálják a 20 győztest.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS