Év Befektetője díjjal tüntette ki a Diligentet a HIPA

2021. 09. 09., 13:00

Michael Stanton, a Diligent pénzügyi vezetője vette át ünnepélyes keretek között az „Év befektetője” díjat, amellyel a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) ismeri el Magyarország legfontosabb külföldi befektetőit. A HIPA különösen nagyra értékelte a Diligent által teremtett, magas hozzáadott értéket képviselő és nagy szakértelmet igénylő munkalehetőségeket, amellyel a vállalat hozzájárul a magyar gazdaság növekedéséhez. A Diligent az alkalmazni tervezett munkavállalók csaknem felét vette fel eddig a Budapesten működő Globális Termék Innovációs Központjába, ahol összesen több mint 300 szakembert szeretnének majd foglalkoztatni.

A New York-i központú vezető technológiai nagyvállalat, a Diligent nyerte el 2021-ben az „év kiválósági központ beruházásának díját”, amelyet a közelmúltban alapított Globális Termék Innovációs Központjának helyi gazdaságra kifejtett pozitív hatása miatt érdemelt ki. A Diligent azzal ösztönzi a magyar gazdaság növekedését mind lokális, mind nemzeti szinten, hogy jelentős számú, nagy szaktudást igénylő munkahelyet hoz létre.

„Azért választottuk Magyarországot, mert a munkaerőpiacán nagyon sok a tehetség. Az, hogy képesek voltunk gyorsan megtalálni a számításunkat Budapesten, jól mutatja ennek a piacnak a minőségét és színvonalát, ugyanakkor hálásak vagyunk a HIPÁ-nak is azért, mert mindvégig támogattak bennünket és nyitottak voltak az együttműködésre” – mondta Michael Stanton, a Diligent pénzügyi vezetője.

A HIPA a díjjal azt a nemzetközi hatást is elismerte, amelyet az innovációs központ azáltal ér el, hogy magyar szakemberek megoldásait kínálja majd a világ legnagyobb és legsikeresebb vállalatainak. Ezek a munkavállalók másfelől rálátást szerezhetnek a nemzetközi innovációra, ezzel tágítva a horizontjukat és a szaktudásukat.

Magyarország számára elsődleges fontosságú, hogy megerősítse a szoftveriparág, különösen azoknak az üzleti vállalkozásoknak a szerepét a hazai gazdaságon belül, amelyek a legújabb technológiákat alkalmazzák. A Globális Termék Innovációs Központ megalapítása épp ezt a stratégiát támogatja.

A Diligent befektetése, a Globális Termék Innovációs Központ létrehozása Budapesten, az elmúlt év egyik legértékesebb külföldi beruházása volt Magyarországon. A Diligent Budapest szívében, a Szervita Téren rendezte be az irodáit, ami a jövőbeli növekedés számára is kiváló helyszínt kínál.

A Diligent a világ vezető vállalatirányítási, kockázatkezelési és megfelelőségi (GRC) SaaS szolgáltatója, amelynek megoldásait több mint 25 ezer vállalat több mint egy millió vezető használja világszerte. A vállalat által kifejlesztett szoftver igazgatósági tagok, felsővezetők és más vezető pozícióban lévő munkavállalók számára nyújt átfogó képet auditokról, kockázatot jelentő vagy a biztonságot fenyegető tényezőkről, a szervezet megfelelőségi mutatóiról például az üzleti magatartás és a fenntarthatóság terén.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 18:26:00
„Növekszik a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont öregszik is a társadalom. Nőtt a foglalkoztatottság, a modern technológiák miatt átrendeződik a munkaerőpiac, fejlődik és egyben változik Magyarország.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS