Az amerikai befektetők egyre inkább érdeklődnek a magyar startupok iránt

2021. 10. 06., 14:30

A pandémia alatt sikeresen megrendezett startup verseny szervezői szerint jelentősen megnőtt a nemzetközi érdeklődés a hazai projektek iránt. Ehhez igazodva a RESTART2021 zsűrijében idén már nem csak magyar üzleti angyalok és startup szakértők ülnek majd.

Október 8-ig lehet jelentkezni a Pozi.io által szervezett Restart2021 elnevezésű startup versenyre. A szervezők célja, hogy mentorációval vagy akár 30.000 dolláros angyal befektetéssel segítsék az új projektek születését, kezdeti lépéseit. A RESTART sorozat versenyeibe bárki nevezhet akár egy ötlettel is, a szervezők kifejezetten olyan projekteket várnak, amelyek az újrakezdéshez, bármilyen szakterület újragondolásához járulhatnak hozzá.

 A nevezők a regisztrációval azonnal egy olyan nemzetközi innovátor közösség tagjaivá válnak, ahol már több mint 50 ország startuppereivel vehetik fel a kapcsolatot.

A Pozi.io kimondott célja, hogy azok is lehetőséghez jussanak, akik a nagy nemzetközi versenyeken még nem jutottak a legjobbak közé, az alapítók hisznek benne, hogy a versenyekre jelentkezők többsége érdemes arra, hogy az ötlete megvalósuljon.

„Kifejezetten pazarlásnak gondoljuk, hogy a sokszáz fős versenyek néhány győztesén kívül a többiekre semmilyen figyelem nem irányul. A legnagyobb vállalatok által meghirdetett hatalmas kampányokban könnyedén elsikkadhatnak az igazi tehetségek, több száz, akár több ezer ötlet is elveszhet egy versenyben, úgy hogy nem kerül nyilvánosság elé” – állítja Kovács Roland a Pozi.io CEO-ja, a rendezvény egyik főszervezője.

„A zsűri szempontjai és a szubjektív értékelés miatt rengeteg jó projekt hullik ki a rostán anélkül, hogy azt a nemzetközi startup közösség megismerhetné. A mi versenyeinket és a Pozi.io oldalán mindenkit láthatóvá teszünk, így könnyen találhat partnert, szakértőt, vagy akár befektetőt is a közösségünkben.”

Az pontosan látszik, hogy hatalmas igény van az új ötletekre, hiszen a környezettudatosság, a Fintech, a Biotech vagy az AI területén valódi forradalom zajlik világszerte. A RESTART2021 azokat szeretné megmutatni, akik a jövő vállalkozásait álmodták meg, azokat a projekteket építik, amelyek jobbá és élhetőbbé teszik majd mindennapjainkat.

A verseny támogatói is igen színes képet mutatnak; az NDV Innovation a hazai angyal befektetőket képviseli, a MediaSpace globális média közösségként jelenik meg, míg a Hackathons International egy nagy nemzetközi fejlesztői közösség. A kelet-közép-európai régió felé egyre nagyobb figyelem fordul Amerikából is, Silicon Valley jelenleg még felfedezésre érdemes fehér foltként tekint ránk startup témában. A szervezők úgy látják, hogy az idei zsűriben már jelentős amerikai befektetők is helyet kaphatnak.

„A verseny kiváló lehetőség arra, hogy egy ötlet akár 30.000 dolláros befektetési lehetőséghez jusson, de ennél is nagyobb lehetőség arra, hogy a nemzetközi közösség előtt bemutatkozzon.
Ezért nemcsak azokat várjuk, akik már sikereket értek el, hanem azokat is, akik már pályáztak az ismert versenyeken, de eddig nem értek el áttörést. Hiszünk benne, hogy tehetségeket nem csak a sikerstartupok háza táján találhatunk” – részletezi terveiket a főszervező.

A RESTART2021 verseny online kerül megrendezésre, a versenyzők projektjei a Pozi.io oldalán válnak elérhetővé. A szervezők azt remélik, hogy a befektetési lehetőség és a nemzetközi közösség sok ötletet és projektet vonz majd az oldalukra, továbbépítve az első magyar alapítású nemzetközi startup találkozó pontot.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-05 16:13:00
A háborúban álló szomszédos ország egyik automatizálással foglalkozó vállalata saját fejlesztésű megoldást kínál a termőföldek aknamentesítésére. Sok korábbi hadszínteret újra gazdálkodásra alkalmassá tehetnek a robottraktorok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS