1326 lakást épít a belga cég a XI. kerületben az Erstétől vásárolt telkeken

2021. 02. 18., 22:40

Az Erste Ingatlan Kft. értékesítette az Atenornak a Tóváros lakópark mellett található 8,2 hektáros telekcsoportot, ahol a belga tőzsdei társaság 1326 lakás átadását tervezi nyolc ütemben. A telekcsoport iránt szinte az összes, a hazai lakóingatlan-fejlesztésekben érdekelt társaság érdeklődött, az Atenor számára pedig ez jelenti a belépőt erre a piacra Magyarországon.

A napokban írta alá az Atenor Hungary Kft.-vel a Budapest XI. kerületében, a Tóváros lakópark mellett található 8,2 hektáros telekcsoport adásvételéről szóló megállapodást az Erste Ingatlan Kft. Az Erste Bank Hungary Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló, ingatlankezeléssel és -értékesítéssel foglalkozó cég ezzel az 57 hektáros ecseri JYSK telekeladás után újabb nagy volumenű telekértékesítési tranzakciót hajtott végre.

Az Atenor a napokban jelentette be, hogy megjelenik a lakóingatlan-fejlesztések piacán és a Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc ütemben. A fejlesztés értéke 150–160 millió euró. Az első ütem átadása 2022 nyarán várható, amely 3-4 épületet és épületenként 30–40 lakást jelent. Ezt követően évente 100–150 további lakást terveznek átadni és értékesíteni.

A telekvásárlással a nemzetközi Atenor cégcsoportnál található, fejlesztés alatt álló európai projektek száma elérte a harminckettőt. Jelenleg Magyarországon négy irodafejlesztési projekten dolgoznak, ezek összesen 258 ezer négyzetmétert tesznek ki. A Tóváros lakóprojekt további 92 ezer négyzetmétert jelent.

„Az előnyös jogszabályi változásoknak köszönhetően a piac érdeklődése láthatóan megnövekedett, így aktívabb marketinggel jelentünk meg az ősz folyamán. Az értékesítési szándék bejelentését többfordulós pályáztatás és tárgyalássorozat követte. Örömünkre szolgál, hogy az Atenor a segítségünkkel jelenhet meg a magyarországi lakóprojekt-fejlesztési piacon. A terület igazán különleges lokációval rendelkezik, zöld környezetben található, ugyanakkor autóval és tömegközlekedéssel gyorsan elérhető a belváros” – mondta dr. Gégény Andrea, az Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője.

„Az értékesítési folyamat rendkívül gyors, hat hónapos átfutási idejét különlegessé teszi, hogy mindezt a jelenlegi pandémiás helyzetben, 90 százalékos home office arány mellett értük el. A száz százalékos eredményért ezer köszönet a tender iránt aktív érdeklődést mutató minden szereplőnek: a hazai lakóingatlan-fejlesztő társaságok szinte teljes körének fantáziáját megmozgatta ugyanis ez a telekcsoport” – tette hozzá Dávoti Zsolt, a terület senior asset managere.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS