1326 lakást épít a belga cég a XI. kerületben az Erstétől vásárolt telkeken

2021. 02. 18., 22:40

Az Erste Ingatlan Kft. értékesítette az Atenornak a Tóváros lakópark mellett található 8,2 hektáros telekcsoportot, ahol a belga tőzsdei társaság 1326 lakás átadását tervezi nyolc ütemben. A telekcsoport iránt szinte az összes, a hazai lakóingatlan-fejlesztésekben érdekelt társaság érdeklődött, az Atenor számára pedig ez jelenti a belépőt erre a piacra Magyarországon.

A napokban írta alá az Atenor Hungary Kft.-vel a Budapest XI. kerületében, a Tóváros lakópark mellett található 8,2 hektáros telekcsoport adásvételéről szóló megállapodást az Erste Ingatlan Kft. Az Erste Bank Hungary Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló, ingatlankezeléssel és -értékesítéssel foglalkozó cég ezzel az 57 hektáros ecseri JYSK telekeladás után újabb nagy volumenű telekértékesítési tranzakciót hajtott végre.

Az Atenor a napokban jelentette be, hogy megjelenik a lakóingatlan-fejlesztések piacán és a Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc ütemben. A fejlesztés értéke 150–160 millió euró. Az első ütem átadása 2022 nyarán várható, amely 3-4 épületet és épületenként 30–40 lakást jelent. Ezt követően évente 100–150 további lakást terveznek átadni és értékesíteni.

A telekvásárlással a nemzetközi Atenor cégcsoportnál található, fejlesztés alatt álló európai projektek száma elérte a harminckettőt. Jelenleg Magyarországon négy irodafejlesztési projekten dolgoznak, ezek összesen 258 ezer négyzetmétert tesznek ki. A Tóváros lakóprojekt további 92 ezer négyzetmétert jelent.

„Az előnyös jogszabályi változásoknak köszönhetően a piac érdeklődése láthatóan megnövekedett, így aktívabb marketinggel jelentünk meg az ősz folyamán. Az értékesítési szándék bejelentését többfordulós pályáztatás és tárgyalássorozat követte. Örömünkre szolgál, hogy az Atenor a segítségünkkel jelenhet meg a magyarországi lakóprojekt-fejlesztési piacon. A terület igazán különleges lokációval rendelkezik, zöld környezetben található, ugyanakkor autóval és tömegközlekedéssel gyorsan elérhető a belváros” – mondta dr. Gégény Andrea, az Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője.

„Az értékesítési folyamat rendkívül gyors, hat hónapos átfutási idejét különlegessé teszi, hogy mindezt a jelenlegi pandémiás helyzetben, 90 százalékos home office arány mellett értük el. A száz százalékos eredményért ezer köszönet a tender iránt aktív érdeklődést mutató minden szereplőnek: a hazai lakóingatlan-fejlesztő társaságok szinte teljes körének fantáziáját megmozgatta ugyanis ez a telekcsoport” – tette hozzá Dávoti Zsolt, a terület senior asset managere.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-01-30 17:22:00
Január 26-án, a budapesti SYMBOL-ban adták át a Marketing Diamond Awards 2022-es elismeréseit. Idén ismét a Billingo Technologies Zrt. lett „Az Év Megbízója”, a Kreatív Vonalak Kft. pedig a tavalyi évhez hasonlóan „Az Év Ügynöksége” díjat nyerte el. „Az Év Marketingnagykövete” címet pedig a Pentacom ügynökség érdemelte ki a 29 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS