1326 lakást épít a belga cég a XI. kerületben az Erstétől vásárolt telkeken

2021. 02. 18., 22:40

Az Erste Ingatlan Kft. értékesítette az Atenornak a Tóváros lakópark mellett található 8,2 hektáros telekcsoportot, ahol a belga tőzsdei társaság 1326 lakás átadását tervezi nyolc ütemben. A telekcsoport iránt szinte az összes, a hazai lakóingatlan-fejlesztésekben érdekelt társaság érdeklődött, az Atenor számára pedig ez jelenti a belépőt erre a piacra Magyarországon.

A napokban írta alá az Atenor Hungary Kft.-vel a Budapest XI. kerületében, a Tóváros lakópark mellett található 8,2 hektáros telekcsoport adásvételéről szóló megállapodást az Erste Ingatlan Kft. Az Erste Bank Hungary Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló, ingatlankezeléssel és -értékesítéssel foglalkozó cég ezzel az 57 hektáros ecseri JYSK telekeladás után újabb nagy volumenű telekértékesítési tranzakciót hajtott végre.

Az Atenor a napokban jelentette be, hogy megjelenik a lakóingatlan-fejlesztések piacán és a Tóváros elnevezésű új projektben 1326 lakást alakítanak ki nyolc ütemben. A fejlesztés értéke 150–160 millió euró. Az első ütem átadása 2022 nyarán várható, amely 3-4 épületet és épületenként 30–40 lakást jelent. Ezt követően évente 100–150 további lakást terveznek átadni és értékesíteni.

A telekvásárlással a nemzetközi Atenor cégcsoportnál található, fejlesztés alatt álló európai projektek száma elérte a harminckettőt. Jelenleg Magyarországon négy irodafejlesztési projekten dolgoznak, ezek összesen 258 ezer négyzetmétert tesznek ki. A Tóváros lakóprojekt további 92 ezer négyzetmétert jelent.

„Az előnyös jogszabályi változásoknak köszönhetően a piac érdeklődése láthatóan megnövekedett, így aktívabb marketinggel jelentünk meg az ősz folyamán. Az értékesítési szándék bejelentését többfordulós pályáztatás és tárgyalássorozat követte. Örömünkre szolgál, hogy az Atenor a segítségünkkel jelenhet meg a magyarországi lakóprojekt-fejlesztési piacon. A terület igazán különleges lokációval rendelkezik, zöld környezetben található, ugyanakkor autóval és tömegközlekedéssel gyorsan elérhető a belváros” – mondta dr. Gégény Andrea, az Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője.

„Az értékesítési folyamat rendkívül gyors, hat hónapos átfutási idejét különlegessé teszi, hogy mindezt a jelenlegi pandémiás helyzetben, 90 százalékos home office arány mellett értük el. A száz százalékos eredményért ezer köszönet a tender iránt aktív érdeklődést mutató minden szereplőnek: a hazai lakóingatlan-fejlesztő társaságok szinte teljes körének fantáziáját megmozgatta ugyanis ez a telekcsoport” – tette hozzá Dávoti Zsolt, a terület senior asset managere.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS