Sárospataki Albert: Kizárólag a kitűzött célokban gondolkodom

Sárospataki Albert: Kizárólag a kitűzött célokban gondolkodom
2021. 10. 01., 10:00

A Billingónál mindenkit megtanítok arra, hogyan lehet nagyban gondolkodni és a határokat, korlátokat újraértékelni – mondta az Üzletemnek Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója.

Sárospataki Albert szerencsésnek érzi magát, mert a Billingóval kapcsolatban nagyon sok izgalmas, érdekes és inspiráló emberrel találkozik, nem véletlen, hogy nagyon könnyen megy az üzleti kapcsolatépítés. Kényesen vigyáz az idejére, nagyon megválogatja, hogy kinek és mire ad belőle. Mint mondja: „ami kicsit is nem érdekel, azzal kíméletlenül nem foglalkozom”. Ezek ismeretében javaslom, hogy szánjanak néhány percet az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 327. interjújának elolvasására. Megéri!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Billingo az indulásakor a 65. számlázó volt a piacon, jóformán lehetetlen helyzetből kezdtük felépíteni. Mostanra a Billingo Magyarország 2. legnagyobb B2B kereskedelmi szoftvere, több mint százezer ügyféllel. Ez hatalmas eredmény és egyben szakmai sikereim csúcsa. 

Milyen távra tervez?

– Rendkívül eredményorientált vagyok, kizárólag a kitűzött célokban és azok elérésében gondolkodom. Amíg lehetőségem van komoly mérföldköveket megvalósítani és bizalmat kapok a piactól, az ügyfelektől és a cég vezetőségétől, addig biztosan tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az európai és közel-keleti piacra lépés, valamint a Billingo itthoni sikereinek megvalósítása nemzetközi környezetben.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Folyamatosan tanulok, képzem magam. Rengeteg előadáson, workshopon veszek részt, sokat olvasok, olyan emberekkel veszem körül magam, akik inspirálnak, építenek, akiktől tanulhatok, így nehéz lenne kiemelnem egy valakit és nem is szeretnék.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Elsősorban a víziókkal, amiket kitűzök a csapat elé. Úgy gondolom, ez az egyik legnagyobb állandó motiváció. Nagyon különleges, már-már lehetetlennek tűnő dolgokat viszünk véghez rövid idő alatt, amivel nem találkoznak más cégeknél. Minden mérföldkövet méltó módon megünneplünk, különleges csapatépítőket tartunk, és nem sajnálom az időt arra, hogy az egyéni célokat támogassam és valódi társként álljak mindenki mellett. A csapatból bárki, bármivel megkereshet, mindannyian pontosan tudják, hogy nincs olyan élethelyzet, amit ne oldanánk meg. Tényleg nincs lehetetlen, és ezt az érzést nem kapják meg máshol. A Billingónál mindenkit megtanítok arra, hogyan lehet nagyban gondolkodni és a határokat, korlátokat újraértékelni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nincs tökéletesebb annál, ahol most vagyok. Ez a szakma testesít meg mindent, amire vágyom.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A Billingóval kapcsolatban nagyon sok izgalmas, érdekes és inspiráló emberrel találkozom nap mint nap, így szerencsésnek érzem magam, hogy az üzleti kapcsolatépítés nagyon könnyen megy. Szakmai találkozókon, megbeszéléseken, partneri találkozókon, kiállításokon, előadásokon és sokszor a leglehetetlenebb helyeken is van lehetőségem az üzleti kapcsolatok építésére.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami egy kicsit is fókuszvesztést okoz, vagy nem támogatja az eredményességet, haladást. Nagyon vigyázok az időmre és nagyon megválogatom, kinek és mire adok belőle. Sok megkeresést kapok Linkedinen és egyéb helyeken, hogy szánjak időt rájuk, vagy találkozzunk, de akik így kezdenek, azoknak vissza sem írok, mert előre látom, hogy csak eladni akarnak valamit és egyoldalú lenne a beszélgetés. Ami kicsit is nem érdekel, azzal kíméletlenül nem foglalkozom. Mindent a céloknak és az eredményeknek rendelek alá.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki strukturálatlan, összeszedetlen, megalapozatlan, felkészületlen és feleslegesen rabolja az időmet. 

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is sok önkéntes munkát vállalok, gyerekeknek segítek, akár lelki vagy egyéb más területen szorulnak támogatásra. Több alapítvánnyal is együtt dolgozom. Számomra ez kiemelt szerepvállalás és ennek a fontosságában szeretnék Magyarország szinten is olyan példát mutatni, amivel még több céget és embert tudok arra buzdítani, hogy segítsenek azoknak, akiknek valóban szükségük van rá.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A tanulásra és a céljaim elérésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom és az utazás.

(Fotó: Billingo)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS