Sárospataki Albert: Kizárólag a kitűzött célokban gondolkodom

Sárospataki Albert: Kizárólag a kitűzött célokban gondolkodom
2021. 10. 01., 10:00

A Billingónál mindenkit megtanítok arra, hogyan lehet nagyban gondolkodni és a határokat, korlátokat újraértékelni – mondta az Üzletemnek Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója.

Sárospataki Albert szerencsésnek érzi magát, mert a Billingóval kapcsolatban nagyon sok izgalmas, érdekes és inspiráló emberrel találkozik, nem véletlen, hogy nagyon könnyen megy az üzleti kapcsolatépítés. Kényesen vigyáz az idejére, nagyon megválogatja, hogy kinek és mire ad belőle. Mint mondja: „ami kicsit is nem érdekel, azzal kíméletlenül nem foglalkozom”. Ezek ismeretében javaslom, hogy szánjanak néhány percet az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 327. interjújának elolvasására. Megéri!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Billingo az indulásakor a 65. számlázó volt a piacon, jóformán lehetetlen helyzetből kezdtük felépíteni. Mostanra a Billingo Magyarország 2. legnagyobb B2B kereskedelmi szoftvere, több mint százezer ügyféllel. Ez hatalmas eredmény és egyben szakmai sikereim csúcsa. 

Milyen távra tervez?

– Rendkívül eredményorientált vagyok, kizárólag a kitűzött célokban és azok elérésében gondolkodom. Amíg lehetőségem van komoly mérföldköveket megvalósítani és bizalmat kapok a piactól, az ügyfelektől és a cég vezetőségétől, addig biztosan tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az európai és közel-keleti piacra lépés, valamint a Billingo itthoni sikereinek megvalósítása nemzetközi környezetben.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Folyamatosan tanulok, képzem magam. Rengeteg előadáson, workshopon veszek részt, sokat olvasok, olyan emberekkel veszem körül magam, akik inspirálnak, építenek, akiktől tanulhatok, így nehéz lenne kiemelnem egy valakit és nem is szeretnék.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Elsősorban a víziókkal, amiket kitűzök a csapat elé. Úgy gondolom, ez az egyik legnagyobb állandó motiváció. Nagyon különleges, már-már lehetetlennek tűnő dolgokat viszünk véghez rövid idő alatt, amivel nem találkoznak más cégeknél. Minden mérföldkövet méltó módon megünneplünk, különleges csapatépítőket tartunk, és nem sajnálom az időt arra, hogy az egyéni célokat támogassam és valódi társként álljak mindenki mellett. A csapatból bárki, bármivel megkereshet, mindannyian pontosan tudják, hogy nincs olyan élethelyzet, amit ne oldanánk meg. Tényleg nincs lehetetlen, és ezt az érzést nem kapják meg máshol. A Billingónál mindenkit megtanítok arra, hogyan lehet nagyban gondolkodni és a határokat, korlátokat újraértékelni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nincs tökéletesebb annál, ahol most vagyok. Ez a szakma testesít meg mindent, amire vágyom.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A Billingóval kapcsolatban nagyon sok izgalmas, érdekes és inspiráló emberrel találkozom nap mint nap, így szerencsésnek érzem magam, hogy az üzleti kapcsolatépítés nagyon könnyen megy. Szakmai találkozókon, megbeszéléseken, partneri találkozókon, kiállításokon, előadásokon és sokszor a leglehetetlenebb helyeken is van lehetőségem az üzleti kapcsolatok építésére.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami egy kicsit is fókuszvesztést okoz, vagy nem támogatja az eredményességet, haladást. Nagyon vigyázok az időmre és nagyon megválogatom, kinek és mire adok belőle. Sok megkeresést kapok Linkedinen és egyéb helyeken, hogy szánjak időt rájuk, vagy találkozzunk, de akik így kezdenek, azoknak vissza sem írok, mert előre látom, hogy csak eladni akarnak valamit és egyoldalú lenne a beszélgetés. Ami kicsit is nem érdekel, azzal kíméletlenül nem foglalkozom. Mindent a céloknak és az eredményeknek rendelek alá.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki strukturálatlan, összeszedetlen, megalapozatlan, felkészületlen és feleslegesen rabolja az időmet. 

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is sok önkéntes munkát vállalok, gyerekeknek segítek, akár lelki vagy egyéb más területen szorulnak támogatásra. Több alapítvánnyal is együtt dolgozom. Számomra ez kiemelt szerepvállalás és ennek a fontosságában szeretnék Magyarország szinten is olyan példát mutatni, amivel még több céget és embert tudok arra buzdítani, hogy segítsenek azoknak, akiknek valóban szükségük van rá.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A tanulásra és a céljaim elérésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom és az utazás.

(Fotó: Billingo)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS