Sárospataki Albert: Kizárólag a kitűzött célokban gondolkodom

Sárospataki Albert: Kizárólag a kitűzött célokban gondolkodom
2021. 10. 01., 10:00

A Billingónál mindenkit megtanítok arra, hogyan lehet nagyban gondolkodni és a határokat, korlátokat újraértékelni – mondta az Üzletemnek Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója.

Sárospataki Albert szerencsésnek érzi magát, mert a Billingóval kapcsolatban nagyon sok izgalmas, érdekes és inspiráló emberrel találkozik, nem véletlen, hogy nagyon könnyen megy az üzleti kapcsolatépítés. Kényesen vigyáz az idejére, nagyon megválogatja, hogy kinek és mire ad belőle. Mint mondja: „ami kicsit is nem érdekel, azzal kíméletlenül nem foglalkozom”. Ezek ismeretében javaslom, hogy szánjanak néhány percet az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 327. interjújának elolvasására. Megéri!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A Billingo az indulásakor a 65. számlázó volt a piacon, jóformán lehetetlen helyzetből kezdtük felépíteni. Mostanra a Billingo Magyarország 2. legnagyobb B2B kereskedelmi szoftvere, több mint százezer ügyféllel. Ez hatalmas eredmény és egyben szakmai sikereim csúcsa. 

Milyen távra tervez?

– Rendkívül eredményorientált vagyok, kizárólag a kitűzött célokban és azok elérésében gondolkodom. Amíg lehetőségem van komoly mérföldköveket megvalósítani és bizalmat kapok a piactól, az ügyfelektől és a cég vezetőségétől, addig biztosan tervezek.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Az európai és közel-keleti piacra lépés, valamint a Billingo itthoni sikereinek megvalósítása nemzetközi környezetben.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Folyamatosan tanulok, képzem magam. Rengeteg előadáson, workshopon veszek részt, sokat olvasok, olyan emberekkel veszem körül magam, akik inspirálnak, építenek, akiktől tanulhatok, így nehéz lenne kiemelnem egy valakit és nem is szeretnék.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Elsősorban a víziókkal, amiket kitűzök a csapat elé. Úgy gondolom, ez az egyik legnagyobb állandó motiváció. Nagyon különleges, már-már lehetetlennek tűnő dolgokat viszünk véghez rövid idő alatt, amivel nem találkoznak más cégeknél. Minden mérföldkövet méltó módon megünneplünk, különleges csapatépítőket tartunk, és nem sajnálom az időt arra, hogy az egyéni célokat támogassam és valódi társként álljak mindenki mellett. A csapatból bárki, bármivel megkereshet, mindannyian pontosan tudják, hogy nincs olyan élethelyzet, amit ne oldanánk meg. Tényleg nincs lehetetlen, és ezt az érzést nem kapják meg máshol. A Billingónál mindenkit megtanítok arra, hogyan lehet nagyban gondolkodni és a határokat, korlátokat újraértékelni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nincs tökéletesebb annál, ahol most vagyok. Ez a szakma testesít meg mindent, amire vágyom.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– A Billingóval kapcsolatban nagyon sok izgalmas, érdekes és inspiráló emberrel találkozom nap mint nap, így szerencsésnek érzem magam, hogy az üzleti kapcsolatépítés nagyon könnyen megy. Szakmai találkozókon, megbeszéléseken, partneri találkozókon, kiállításokon, előadásokon és sokszor a leglehetetlenebb helyeken is van lehetőségem az üzleti kapcsolatok építésére.

Mire sajnálja az idejét?

– Mindenre, ami egy kicsit is fókuszvesztést okoz, vagy nem támogatja az eredményességet, haladást. Nagyon vigyázok az időmre és nagyon megválogatom, kinek és mire adok belőle. Sok megkeresést kapok Linkedinen és egyéb helyeken, hogy szánjak időt rájuk, vagy találkozzunk, de akik így kezdenek, azoknak vissza sem írok, mert előre látom, hogy csak eladni akarnak valamit és egyoldalú lenne a beszélgetés. Ami kicsit is nem érdekel, azzal kíméletlenül nem foglalkozom. Mindent a céloknak és az eredményeknek rendelek alá.

Mivel lehet felbosszantani?

– Ha valaki strukturálatlan, összeszedetlen, megalapozatlan, felkészületlen és feleslegesen rabolja az időmet. 

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is sok önkéntes munkát vállalok, gyerekeknek segítek, akár lelki vagy egyéb más területen szorulnak támogatásra. Több alapítvánnyal is együtt dolgozom. Számomra ez kiemelt szerepvállalás és ennek a fontosságában szeretnék Magyarország szinten is olyan példát mutatni, amivel még több céget és embert tudok arra buzdítani, hogy segítsenek azoknak, akiknek valóban szükségük van rá.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A tanulásra és a céljaim elérésére.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom és az utazás.

(Fotó: Billingo)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.