Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek

Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 06. 03., 09:17

Fontos a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem – mondta az Üzletemnek Nagy Rita, a BDO Hungary Solutions ügyvezetője.

Nagy Rita úgy látja, az IT annyira dinamikus terület, hogy nagy kihívás lépést tartani a változásokkal. Ehhez sokat kell tanulni, fontos a rugalmasság, az újdonságok elfogadása. Nem véletlen, hogy szívesen kipróbálná magát valamilyen tudományos kutatási területen. Ha az is érdekli, hogy Rita milyen önkéntes munkát vállalna, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 409. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi pozíciómat. Nagyon nagy elismerés számomra, hogy a BDO Solutions ügyvezetője lehetek és ennyi kiváló szakemberrel dolgozhatok együtt.

Milyen távra tervez?

– Legtöbbször igyekszem átfogóan tervezni, hosszabb távra, azonban fontos, hogy ezeket a terveket sikerüljön lebontani rövidebb időintervallumokra is. Szeretem megtervezni, hogy mi várható a következő hónapokban, illetve 1 évben.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Mindig van hova fejlődni, az IT pedig annyira dinamikus, hogy elég nagy kihívás lépést tartani vele, de idővel szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteget tanultam és tanulok kollégáimtól, vezetőtársaimtól és az ügyfeleimtől is. Eddig minden munkahelyemen csak több lettem általuk.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontos számomra, hogy a csapatom tényleg szeresse is azt a munkát, amit csinál, így érdekes, kihívást jelentő feladatokkal igyekszem őket motiválni. Törekszem arra is, hogy mindenkinek megfelelő munka-magánélet egyensúly alakuljon ki.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nehéz kérdés, mert rengeteg minden érdekel. Szeretem az újdonságot és a kihívásokat. Szívesen kipróbálnám magam valamilyen tudományos kutatási területen.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Fontos számomra a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem. Alapvetően fontos az elfogadás, hiszen az IT világa sokszor, sokaknak idegen, így más megközelítést igényel.

Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges várakozásra, az idő az az erőforrás, ami semmilyen formában nem tud megújulni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon nehezen lehet kihozni a sodromból, nyugodt személyiségnek tartom magam. Ami kifejezetten fel tud bosszantani, az a késés, bár ‒ külsőre ‒ higgadt vagyok, belül sokszor türelmetlen, de ez igaz saját magammal szemben is. Továbbá nem szeretem a játszmákat, félrebeszélést sem. A direkt kommunikáció híve vagyok.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Fontos számomra a fenntarthatóság. Szívesen foglalkoznék valamilyen környezetvédelmi üggyel.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Sosem sajnálom a pénzt, ha valamilyen jó ügy érdekében kell eszközként használni, illetve szívesen költöm valamilyen élményre, főleg akkor, ha ezzel másnak is örömet szerezhetek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretek sportolni és olvasni, illetve ezeket kombinálni a természettel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS