Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek

Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 06. 03., 09:17

Fontos a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem – mondta az Üzletemnek Nagy Rita, a BDO Hungary Solutions ügyvezetője.

Nagy Rita úgy látja, az IT annyira dinamikus terület, hogy nagy kihívás lépést tartani a változásokkal. Ehhez sokat kell tanulni, fontos a rugalmasság, az újdonságok elfogadása. Nem véletlen, hogy szívesen kipróbálná magát valamilyen tudományos kutatási területen. Ha az is érdekli, hogy Rita milyen önkéntes munkát vállalna, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 409. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi pozíciómat. Nagyon nagy elismerés számomra, hogy a BDO Solutions ügyvezetője lehetek és ennyi kiváló szakemberrel dolgozhatok együtt.

Milyen távra tervez?

– Legtöbbször igyekszem átfogóan tervezni, hosszabb távra, azonban fontos, hogy ezeket a terveket sikerüljön lebontani rövidebb időintervallumokra is. Szeretem megtervezni, hogy mi várható a következő hónapokban, illetve 1 évben.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Mindig van hova fejlődni, az IT pedig annyira dinamikus, hogy elég nagy kihívás lépést tartani vele, de idővel szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteget tanultam és tanulok kollégáimtól, vezetőtársaimtól és az ügyfeleimtől is. Eddig minden munkahelyemen csak több lettem általuk.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontos számomra, hogy a csapatom tényleg szeresse is azt a munkát, amit csinál, így érdekes, kihívást jelentő feladatokkal igyekszem őket motiválni. Törekszem arra is, hogy mindenkinek megfelelő munka-magánélet egyensúly alakuljon ki.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nehéz kérdés, mert rengeteg minden érdekel. Szeretem az újdonságot és a kihívásokat. Szívesen kipróbálnám magam valamilyen tudományos kutatási területen.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Fontos számomra a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem. Alapvetően fontos az elfogadás, hiszen az IT világa sokszor, sokaknak idegen, így más megközelítést igényel.

Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges várakozásra, az idő az az erőforrás, ami semmilyen formában nem tud megújulni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon nehezen lehet kihozni a sodromból, nyugodt személyiségnek tartom magam. Ami kifejezetten fel tud bosszantani, az a késés, bár ‒ külsőre ‒ higgadt vagyok, belül sokszor türelmetlen, de ez igaz saját magammal szemben is. Továbbá nem szeretem a játszmákat, félrebeszélést sem. A direkt kommunikáció híve vagyok.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Fontos számomra a fenntarthatóság. Szívesen foglalkoznék valamilyen környezetvédelmi üggyel.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Sosem sajnálom a pénzt, ha valamilyen jó ügy érdekében kell eszközként használni, illetve szívesen költöm valamilyen élményre, főleg akkor, ha ezzel másnak is örömet szerezhetek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretek sportolni és olvasni, illetve ezeket kombinálni a természettel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS