Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek

Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 06. 03., 09:17

Fontos a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem – mondta az Üzletemnek Nagy Rita, a BDO Hungary Solutions ügyvezetője.

Nagy Rita úgy látja, az IT annyira dinamikus terület, hogy nagy kihívás lépést tartani a változásokkal. Ehhez sokat kell tanulni, fontos a rugalmasság, az újdonságok elfogadása. Nem véletlen, hogy szívesen kipróbálná magát valamilyen tudományos kutatási területen. Ha az is érdekli, hogy Rita milyen önkéntes munkát vállalna, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 409. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi pozíciómat. Nagyon nagy elismerés számomra, hogy a BDO Solutions ügyvezetője lehetek és ennyi kiváló szakemberrel dolgozhatok együtt.

Milyen távra tervez?

– Legtöbbször igyekszem átfogóan tervezni, hosszabb távra, azonban fontos, hogy ezeket a terveket sikerüljön lebontani rövidebb időintervallumokra is. Szeretem megtervezni, hogy mi várható a következő hónapokban, illetve 1 évben.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Mindig van hova fejlődni, az IT pedig annyira dinamikus, hogy elég nagy kihívás lépést tartani vele, de idővel szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteget tanultam és tanulok kollégáimtól, vezetőtársaimtól és az ügyfeleimtől is. Eddig minden munkahelyemen csak több lettem általuk.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontos számomra, hogy a csapatom tényleg szeresse is azt a munkát, amit csinál, így érdekes, kihívást jelentő feladatokkal igyekszem őket motiválni. Törekszem arra is, hogy mindenkinek megfelelő munka-magánélet egyensúly alakuljon ki.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nehéz kérdés, mert rengeteg minden érdekel. Szeretem az újdonságot és a kihívásokat. Szívesen kipróbálnám magam valamilyen tudományos kutatási területen.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Fontos számomra a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem. Alapvetően fontos az elfogadás, hiszen az IT világa sokszor, sokaknak idegen, így más megközelítést igényel.

Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges várakozásra, az idő az az erőforrás, ami semmilyen formában nem tud megújulni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon nehezen lehet kihozni a sodromból, nyugodt személyiségnek tartom magam. Ami kifejezetten fel tud bosszantani, az a késés, bár ‒ külsőre ‒ higgadt vagyok, belül sokszor türelmetlen, de ez igaz saját magammal szemben is. Továbbá nem szeretem a játszmákat, félrebeszélést sem. A direkt kommunikáció híve vagyok.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Fontos számomra a fenntarthatóság. Szívesen foglalkoznék valamilyen környezetvédelmi üggyel.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Sosem sajnálom a pénzt, ha valamilyen jó ügy érdekében kell eszközként használni, illetve szívesen költöm valamilyen élményre, főleg akkor, ha ezzel másnak is örömet szerezhetek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretek sportolni és olvasni, illetve ezeket kombinálni a természettel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-03-04 15:10:44
Januárban nagyon felpörögtek a lakáshitelek, a babaváró támogatás viszont csúnyán visszaesett a megemelt hitelösszeg dacára. A személyi kölcsönök csúcsot döntöttek, a bankszámlák egyenlege viszont bezuhant. Egyre kisebb a különbség a lakossági hitel- és betétállomány között – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS