Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek

Nagy Rita: Szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek
Szerdahelyi Csaba  |  2022. 06. 03., 09:17

Fontos a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem – mondta az Üzletemnek Nagy Rita, a BDO Hungary Solutions ügyvezetője.

Nagy Rita úgy látja, az IT annyira dinamikus terület, hogy nagy kihívás lépést tartani a változásokkal. Ehhez sokat kell tanulni, fontos a rugalmasság, az újdonságok elfogadása. Nem véletlen, hogy szívesen kipróbálná magát valamilyen tudományos kutatási területen. Ha az is érdekli, hogy Rita milyen önkéntes munkát vállalna, a választ elolvashatja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 409. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A jelenlegi pozíciómat. Nagyon nagy elismerés számomra, hogy a BDO Solutions ügyvezetője lehetek és ennyi kiváló szakemberrel dolgozhatok együtt.

Milyen távra tervez?

– Legtöbbször igyekszem átfogóan tervezni, hosszabb távra, azonban fontos, hogy ezeket a terveket sikerüljön lebontani rövidebb időintervallumokra is. Szeretem megtervezni, hogy mi várható a következő hónapokban, illetve 1 évben.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Mindig van hova fejlődni, az IT pedig annyira dinamikus, hogy elég nagy kihívás lépést tartani vele, de idővel szeretnénk minél több úttörő megoldást kínálni ügyfeleinknek.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Rengeteget tanultam és tanulok kollégáimtól, vezetőtársaimtól és az ügyfeleimtől is. Eddig minden munkahelyemen csak több lettem általuk.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Fontos számomra, hogy a csapatom tényleg szeresse is azt a munkát, amit csinál, így érdekes, kihívást jelentő feladatokkal igyekszem őket motiválni. Törekszem arra is, hogy mindenkinek megfelelő munka-magánélet egyensúly alakuljon ki.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nehéz kérdés, mert rengeteg minden érdekel. Szeretem az újdonságot és a kihívásokat. Szívesen kipróbálnám magam valamilyen tudományos kutatási területen.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Fontos számomra a nyitottság és az őszinteség. Mindig így fordulok lehetséges üzleti partnereim felé, nem utasítok vissza egy megkeresést sem. Alapvetően fontos az elfogadás, hiszen az IT világa sokszor, sokaknak idegen, így más megközelítést igényel.

Mire sajnálja az idejét?

– Felesleges várakozásra, az idő az az erőforrás, ami semmilyen formában nem tud megújulni.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon nehezen lehet kihozni a sodromból, nyugodt személyiségnek tartom magam. Ami kifejezetten fel tud bosszantani, az a késés, bár ‒ külsőre ‒ higgadt vagyok, belül sokszor türelmetlen, de ez igaz saját magammal szemben is. Továbbá nem szeretem a játszmákat, félrebeszélést sem. A direkt kommunikáció híve vagyok.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Fontos számomra a fenntarthatóság. Szívesen foglalkoznék valamilyen környezetvédelmi üggyel.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Sosem sajnálom a pénzt, ha valamilyen jó ügy érdekében kell eszközként használni, illetve szívesen költöm valamilyen élményre, főleg akkor, ha ezzel másnak is örömet szerezhetek.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Szeretek sportolni és olvasni, illetve ezeket kombinálni a természettel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 17:45:00
Az egész országban várható csapadéknak köszönhetően csökken a tűzveszély, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal egyeztetve 2023. szeptember 24-től az ország egész területén visszavonja a tűzgyújtási tilalmat.
2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS