Maráczi Imre: Szeretnék majd ötcsillagos szálloda igazgatója lenni

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 06. 14., 09:30

A legfontosabb az előkészület, a felkészülés, a tervezés – mondja az Üzletemnek adott interjúban Maráczi Imre. A Danubius Hotels Group Corporate Chefje és éttermi igazgatója személyes küldetésnek érzi a szállodaláncnál a minőségi emelkedést.

Maráczi Imrét két éve Európa legjobb séfjének választották, rengetegen gratuláltak neki akkor. Ahogy most is sokan elismerik a munkáját a Danubiusnál, mert ezerrel vetette bele magát a munkába. A szakma és a vendégek hónapról hónapra érezhetik a változásokat, így van ez, ha valaki a konyha „megszállottja”, amihez jó ideje rengeteg egyéb feladat hárul. Anno a Hiltonban beszélgettem vele a kinevezése után nem sokkal. Kíváncsi voltam, ma hol tart? Ha Önt is érdekli, máris tálalom az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 81. interjúját.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Természetesen a jelenlegi, nagyon komplex, megbízatásomat, hogy a DH Corporate Chef-je és éttermi igazgatója lehetek, valamint azt, hogy 2017-ben Európa legjobb chefjének választottak a Marriottnál.

Milyen távra tervez?

– Általában közép-hosszútávú terveket készítek, szeretem azonban, ha nem érnek váratlanul az események. Szakmailag is azt vallom, hogy a legfontosabb a mise en place, az előkészület, a felkészülés, a tervezés.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A fő fókusz jelenleg, hogy megerősítsük szállodaláncunk pozícióját, így személyes küldetésnek tekintem a minőségi emelkedést, innovációt, és az ehhez köthető összes izgalmas teendőt. Egy szép napon szállodaigazgató szeretnék lenni az 5 csillagos nemzetközi szegmensben, ezt mindenképpen szeretném elérni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Emberileg gyerekkorom óta édesanyámtól, majd feleségemtől, Edinától tanultam. Szakmai téren sokat köszönhetek Rick Enders úrnak (Marriott Budapest volt vezérigazgatója), Jorge Landa-nak (IHG General Managere Clevelandben), Peter Knollnak, aki jelenleg a Hilton Budapest GM-je, valamint Kovács Balázs úrnak, aki potenciált és szövetségest látott bennem a Danubius új F&B arculatának a megvalósításához.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Fejlődési lehetőséget Magyarországon látok inkább. Sok a teendő, de nagyon jó lehetőségek vannak, rengeteg innováció történik, ami fellendíti a vendéglátás szegmenst, így az képes folyamatosan megújulni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam műszaki területeken, régebben kacérkodtam a repüléssel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Direkt módon kommunikálok, szakmai körökben szocializálódom.

Mire sajnálja az idejét?

– Utálok dugóban ülni, iszonyatos időpocsékolás.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és utazásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nem sorolnám…….. hmmm. Szeretem, mikor rendben, olajozottan és tervszerűen mennek a dolgok.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Rászorulóknak ételkészítés- és osztás, állatok segítése, tengerek megtisztítása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A család, egy jó film, az utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS