Maráczi Imre: Szeretnék majd ötcsillagos szálloda igazgatója lenni

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 06. 14., 09:30

A legfontosabb az előkészület, a felkészülés, a tervezés – mondja az Üzletemnek adott interjúban Maráczi Imre. A Danubius Hotels Group Corporate Chefje és éttermi igazgatója személyes küldetésnek érzi a szállodaláncnál a minőségi emelkedést.

Maráczi Imrét két éve Európa legjobb séfjének választották, rengetegen gratuláltak neki akkor. Ahogy most is sokan elismerik a munkáját a Danubiusnál, mert ezerrel vetette bele magát a munkába. A szakma és a vendégek hónapról hónapra érezhetik a változásokat, így van ez, ha valaki a konyha „megszállottja”, amihez jó ideje rengeteg egyéb feladat hárul. Anno a Hiltonban beszélgettem vele a kinevezése után nem sokkal. Kíváncsi voltam, ma hol tart? Ha Önt is érdekli, máris tálalom az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 81. interjúját.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Természetesen a jelenlegi, nagyon komplex, megbízatásomat, hogy a DH Corporate Chef-je és éttermi igazgatója lehetek, valamint azt, hogy 2017-ben Európa legjobb chefjének választottak a Marriottnál.

Milyen távra tervez?

– Általában közép-hosszútávú terveket készítek, szeretem azonban, ha nem érnek váratlanul az események. Szakmailag is azt vallom, hogy a legfontosabb a mise en place, az előkészület, a felkészülés, a tervezés.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A fő fókusz jelenleg, hogy megerősítsük szállodaláncunk pozícióját, így személyes küldetésnek tekintem a minőségi emelkedést, innovációt, és az ehhez köthető összes izgalmas teendőt. Egy szép napon szállodaigazgató szeretnék lenni az 5 csillagos nemzetközi szegmensben, ezt mindenképpen szeretném elérni.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Emberileg gyerekkorom óta édesanyámtól, majd feleségemtől, Edinától tanultam. Szakmai téren sokat köszönhetek Rick Enders úrnak (Marriott Budapest volt vezérigazgatója), Jorge Landa-nak (IHG General Managere Clevelandben), Peter Knollnak, aki jelenleg a Hilton Budapest GM-je, valamint Kovács Balázs úrnak, aki potenciált és szövetségest látott bennem a Danubius új F&B arculatának a megvalósításához.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Fejlődési lehetőséget Magyarországon látok inkább. Sok a teendő, de nagyon jó lehetőségek vannak, rengeteg innováció történik, ami fellendíti a vendéglátás szegmenst, így az képes folyamatosan megújulni.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Szívesen kipróbálnám magam műszaki területeken, régebben kacérkodtam a repüléssel.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Direkt módon kommunikálok, szakmai körökben szocializálódom.

Mire sajnálja az idejét?

– Utálok dugóban ülni, iszonyatos időpocsékolás.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra és utazásra.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nem sorolnám…….. hmmm. Szeretem, mikor rendben, olajozottan és tervszerűen mennek a dolgok.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Rászorulóknak ételkészítés- és osztás, állatok segítése, tengerek megtisztítása.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A család, egy jó film, az utazás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  Rovathírek: HIPA

A globális értékláncok megroppanásához és teljes átszervezéséhez vezethet a vámok újabb korszakának beköszönte a világgazdaságban, azonban a beruházásösztönzésnek ebben az új helyzetben is bőven maradt mozgástere – írja friss bejegyzésében Joó István kormánybiztos, a HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség vezérigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Bár a nők és férfiak közötti bérszakadék irgalmatlan lassan változó folyamatoktól függ, érkeznek új szabályok, amelyek gyorsabb változásokat idéznek majd elő. Ezek bevezetése előtt a PwC Women in Work 2025 jelentése feltárta, mekkora egyenlőtlenségek állnak fenn – még mindig –, és ezek milyen hátrányt jelentenek a nők számára a munkaerőpiacon. Reguly Márta, a PwC Magyarország HR tanácsadási csapatának vezetője felvázolta, milyen lehetőségeket – és nem mellesleg céges kötelezettségeket – von maga után a hamarosan élesedő uniós direktíva, a Pay Transparency, amely az EU-ban hivatott rendezni ezt a régóta fennálló problémát.
Megérkeztek a hazai lízingszerződések tavalyi számai, amelyek összességében ugyan növekedést mutatnak, de tanulságos megnézni a részleteket, hiszen komoly eltérések jelentek meg az egyes szegmensek között, és ennek nyomós okai vannak. Kőszegi László, a Magyar Lízingszövetség főtitkára a BizniszPlusznak kifejtette, hogy szervezetük éves jelentéséből milyen következtetéseket érdemes levonni a magyar vállalkozások helyzetéről és lehetőségeiről, illetve magának a lízingpiacnak az alakulásáról.
A vállalatok és szervezetek mesterséges intelligencia használatát 2025. február 2-a óta új uniós rendelkezés szabályozza. Hogy mely AI-alkalmazások tartoznak az elfogadhatatlan vagy „csak” a kockázatos kategóriába, a technológia jelen állapotára vonatkoztatva eldőlt, viszont változhat is annak függvényében, hogy az EU nyílt tudományos csoportja szerint mennyi idő alatt és mekkorát fejlődik. Milyen esetekben és mekkora bírságokat kockáztatnak az AI-t alkalmazó cégek, ha megszegik a rendeletet? Hogyan és meddig tudnak felkészülni a szabályos használatra? Mit tehet a „magánember” AI-val kapcsolatos jogsérelem gyanúja esetén? A kérdésekre dr. Baracsi Katalin internetjogász válaszol.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS