Király Gertrúd: A felismerés fontossága az elismeréshez

2018. 11. 07., 11:00

A felismerés sokszor csak egy pillanat műve, és az is biztos, hogy nem tart sokkal hosszabb ideig. Egyfajta rejtély, mégpedig tünékeny. Mi váltja ki? Miért pont az? – a válasz nem egyértelmű. A kérdésekre választ ad Király Gertrúd, Marshall Goldsmith Stakeholder Centered Coach.

Jó hatással van a teljesítményre, mert elismerést von(hat) maga után, ha mások - és itt elsősorban a vezetőkre gondolok – észreveszik, hogy mi történt – olvasható Király Gertrúd blogbejegyzésében a coach-mediator honlapon.

A felismerés, vagyis inkább az abból fakadó elismerés, a vezetői értékelések összefoglalójában jellemzően nem a legmagasabb pontszámokat kapja.

Valahogy a hibákat, a kudarcot gyakrabban sikerül felfedezni.

Mi lehetne a célja a felismerésnek és miért olyan fontos?

1. Segítene megtartani a jó munkavállalókat - és igen, azt is támogatná, hogy nem mindenki van a helyén, vagy alkalmas arra, amit éppen csinál a szervezetben.

2. Azt is támogatná, hogy vezetőként kifejezésre juttassuk, hogy odafigyelünk, törődünk a munkavállalókkal.

Sokat beszélünk az elismerésről, annak fontosságáról és arról is miként, milyen módokon lehet kifejezni a jutalmazáson és a többé-kevésbé sikeres visszajelzéseken túl.

Legyen szó bármelyik verzióról, maga a változás– és elsősorban azt várjuk a háttérben - a felismeréssel kezdődik – mind másnál, mind saját magunknál:

„Valamit mintha másképp csinálnál/csinálnék.”

Ráadásul ez az egyik leggyorsabb módja a változás tudatosításának, és ezzel együtt a megerősítésének is, amikor ki is mondjuk:

„Észrevettem, hogy másképp működsz.”

Majd célszerű után-követni a folyamatot például azzal, hogy

„Mondtad, hogy mit fogsz másképp csinálni és látom, hogy tényleg csinálod.”

Ez már az a fajta elismerés lehet, ami értéket képvisel.

Erőfeszítést teszek valamiért, észreveszik és elismerik, tehát validálják.

Az érem másik oldala, amikor a vezető kap olyan visszajelzést, hogy valamelyik kompetencia, például odafigyelés témában, fejlődhetne és elkezd ezen dolgozni ... és kapja a visszajelzést, hogy érzékelhető a változás.

Az is példamutatás, valamint az elismerésnek egy nagyszerű formája, hogy odamegy azokhoz, akiktől a negatív visszajelzést kapta, és megköszöni, hogy segítettek neki jobb vezetővé válni.

Ezzel nem tartja magánál a babért, hanem osztozik vele az érintettekkel, és egyben kimutatja a megbecsülését is.

Király Gertrúd

executive coach, tréner és gazdasági mediátor

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS