Gerzsei Attila: Globálisan változtatjuk meg az ügyfélélményt

Gerzsei Attila: Globálisan változtatjuk meg az ügyfélélményt
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 19., 09:15

Célom, hogy olyan innovatív, előremutató és ügyfélközpontú megoldásokat vezessünk be a jövőben a customer service területén, amelyekkel globálisan változtatjuk meg az ügyfélélményt – mondta az Üzletemnek Gerzsei Attila, a Gorenje Group Customer Service igazgatója.

Gerzsei Attila úgy látja, hogy nő a tudatos vásárlók száma, ahogy egyre több az okos háztartási eszköz is, igaz, a koronavírus-járvány miatt ez az iparág is alkatrész-hiánnyal küzd. Vagyis bőven van mit (újra)tervezni. Misszióként tekint a munkájára, az élet minden területén nyitott az újdonságokra, így akár a gasztronómiában is szívesen kipróbálná magát. Ha érdekli, hogy Attila mire sajnálja az idejét, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 337. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Olyan munkát végzek, amely során nap mint nap számos kihívással kell szembenéznem, ezért a jelenlegi pozícióm – melynek keretében a több mint 60 országot magába tömörítő Hisense-Gorenje Europe Group Customer Service vezetését tudhatom magaménak – mindenképp a szakmai életpályám egyik csúcsát jelenti. A feladataim közé tartozik a teljes szerviz-, ügyfélszolgálati es alkatrész-logisztikai tevékenységek irányítása, a globális alkatrészellátás menedzsmentje, a központi raktár tervezési és beszerzési feladatai, valamint készletgazdálkodása, továbbá a szervizhálózat és call centerek működésének koordinálása Európa-szerte és az orosz régióban, illetve a prémium ASKO márka kapcsán az Egyesült Államokban, Dubajban és Dél-Afrikában is.

Milyen távra tervez?

– A hosszú távú tervezés embere vagyok, így a jelenlegi pozíciómban is legalább 3-5 évre előre gondolkozom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A munkámra misszióként tekintek, és hiszem, hogy megfelelő szakmai tudással, valamint belefektetett energiával átütő változásokat lehet elérni. Célom, hogy olyan innovatív, előremutató és ügyfélközpontú megoldásokat vezessünk be a jövőben a customer service területén, amelyekkel globálisan változtatjuk meg az ügyfélélményt, és új dimenziókat nyithatunk a jövő generációja számára. Ha ezt sikerül elérni az elkövetkezendő években, akkor elmondhatom, hogy újabb mérföldkőhöz jutottam a szakmai karrieremben.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmai mentorom nem volt, így az évek alatt megszerzett tudásra és tapasztalatokra építkezve jutottam egyre feljebb a ranglétrán, illetve természetesen a kollégákkal való közös munka és az együttes tanulás is nagyban hozzájárult a folyamatos inspirációhoz és fejlődéshez.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Meglátásom szerint a jó vezető amellett, hogy szakmailag példát mutat, bevonja a kollégáit a rövid- és hosszú távú stratégiai tervezésbe is, hiszen a közös munka sikere extra motivációul szolgál. Emellett nagy hangsúlyt fektetek arra is, hogy bármikor fordulhassanak hozzám a kollégák, legyen szó akár szakmai, akár személyes kérdésekről.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha váltanék, akkor egy teljesen más területen, a gasztronómiában próbálnám ki magam. Az élet minden területén nyitott vagyok az újdonságokra, és úgy érzem, az érdeklődésemet a konyhaművészetben is jól tudnám hasznosítani: egy saját elképzelés alapján megvalósított, vendégközpontú vendéglátóhely nyitása régóta szerepel a bakancslistámon.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban a személyes kapcsolatépítés híve vagyok, de szívesen és gyakran használom a különböző digitális platformokat is – utóbbira a munkám természetéből adódóan nagy szükség is van.

Mire sajnálja az idejét?

– A pontosság nagyon fontos számomra, ehhez tartom is magam, és elvárom a munkatársaktól, valamint az üzleti partnerektől is. A késésekből adódó elvesztegetett percekre sajnálom igazán az időt.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hosszú évek tanulása és önismereti gyakorlatai után elmondható, hogy impulzív, de alapvetően türelmes típus vagyok, kevés olyan dolog van, amivel igazán fel lehet bosszantani. Talán a tájékozatlansággal és a tudatlansággal párosuló arroganciát emelném ki – ezen időnként fel tudom húzni magam.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Véleményem szerint sokat mond egy társadalom fejlettségéről, hogy a tagjai milyen mértékben képesek önkéntes tevékenységükkel hozzájárulni mások életének jobbá tételéhez. A karitatív tevékenységek közül leginkább a fogyatékkal élők, valamint az állami gondozott gyermekek segítésében veszek részt évek óta, az őket támogató munkát igazán értékesnek és nemesnek tartom.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egyik kedvenc időtöltésem, amire pénzt is szívesen áldozok a szabadidőmben, az az utazás. Szenvedélyem az idegen kultúrák megismerése, eddig közel 150 országba sikerült már eljutnom, és remélem, a jövőben is tovább bővíthetem majd a listát.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A legjobban a családommal töltött idő kapcsol ki, de szeretek a természetben is lenni, és a sport is aktív része a napjaimnak. Újabban a bicikli, azon belül is az e-bike-ozás a kedvenc mozgásformám, amely nemcsak kikapcsol, de némi adrenalinnal is feltölt.

(Fotók: Gorenje)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 14:13:30
A hazai nagyvállalatok idén nem várnak árbevétel- és profitnövekedést. A cégek több mint egy éve csökkenő profittal számolnak, ami most negatív rekordot ért el, emellett az árbevétel várt változása is negatív előjelű – derül ki a K&H nagyvállalati növekedési index legutóbbi eredményeiből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS