Gerzsei Attila: Globálisan változtatjuk meg az ügyfélélményt

Gerzsei Attila: Globálisan változtatjuk meg az ügyfélélményt
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 19., 09:15

Célom, hogy olyan innovatív, előremutató és ügyfélközpontú megoldásokat vezessünk be a jövőben a customer service területén, amelyekkel globálisan változtatjuk meg az ügyfélélményt – mondta az Üzletemnek Gerzsei Attila, a Gorenje Group Customer Service igazgatója.

Gerzsei Attila úgy látja, hogy nő a tudatos vásárlók száma, ahogy egyre több az okos háztartási eszköz is, igaz, a koronavírus-járvány miatt ez az iparág is alkatrész-hiánnyal küzd. Vagyis bőven van mit (újra)tervezni. Misszióként tekint a munkájára, az élet minden területén nyitott az újdonságokra, így akár a gasztronómiában is szívesen kipróbálná magát. Ha érdekli, hogy Attila mire sajnálja az idejét, a választ megtalálja az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 337. interjújában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Olyan munkát végzek, amely során nap mint nap számos kihívással kell szembenéznem, ezért a jelenlegi pozícióm – melynek keretében a több mint 60 országot magába tömörítő Hisense-Gorenje Europe Group Customer Service vezetését tudhatom magaménak – mindenképp a szakmai életpályám egyik csúcsát jelenti. A feladataim közé tartozik a teljes szerviz-, ügyfélszolgálati es alkatrész-logisztikai tevékenységek irányítása, a globális alkatrészellátás menedzsmentje, a központi raktár tervezési és beszerzési feladatai, valamint készletgazdálkodása, továbbá a szervizhálózat és call centerek működésének koordinálása Európa-szerte és az orosz régióban, illetve a prémium ASKO márka kapcsán az Egyesült Államokban, Dubajban és Dél-Afrikában is.

Milyen távra tervez?

– A hosszú távú tervezés embere vagyok, így a jelenlegi pozíciómban is legalább 3-5 évre előre gondolkozom.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A munkámra misszióként tekintek, és hiszem, hogy megfelelő szakmai tudással, valamint belefektetett energiával átütő változásokat lehet elérni. Célom, hogy olyan innovatív, előremutató és ügyfélközpontú megoldásokat vezessünk be a jövőben a customer service területén, amelyekkel globálisan változtatjuk meg az ügyfélélményt, és új dimenziókat nyithatunk a jövő generációja számára. Ha ezt sikerül elérni az elkövetkezendő években, akkor elmondhatom, hogy újabb mérföldkőhöz jutottam a szakmai karrieremben.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Szakmai mentorom nem volt, így az évek alatt megszerzett tudásra és tapasztalatokra építkezve jutottam egyre feljebb a ranglétrán, illetve természetesen a kollégákkal való közös munka és az együttes tanulás is nagyban hozzájárult a folyamatos inspirációhoz és fejlődéshez.

Mivel motiválja a kollégáit?

– Meglátásom szerint a jó vezető amellett, hogy szakmailag példát mutat, bevonja a kollégáit a rövid- és hosszú távú stratégiai tervezésbe is, hiszen a közös munka sikere extra motivációul szolgál. Emellett nagy hangsúlyt fektetek arra is, hogy bármikor fordulhassanak hozzám a kollégák, legyen szó akár szakmai, akár személyes kérdésekről.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Ha váltanék, akkor egy teljesen más területen, a gasztronómiában próbálnám ki magam. Az élet minden területén nyitott vagyok az újdonságokra, és úgy érzem, az érdeklődésemet a konyhaművészetben is jól tudnám hasznosítani: egy saját elképzelés alapján megvalósított, vendégközpontú vendéglátóhely nyitása régóta szerepel a bakancslistámon.

Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Elsősorban a személyes kapcsolatépítés híve vagyok, de szívesen és gyakran használom a különböző digitális platformokat is – utóbbira a munkám természetéből adódóan nagy szükség is van.

Mire sajnálja az idejét?

– A pontosság nagyon fontos számomra, ehhez tartom is magam, és elvárom a munkatársaktól, valamint az üzleti partnerektől is. A késésekből adódó elvesztegetett percekre sajnálom igazán az időt.

Mivel lehet felbosszantani?

– Hosszú évek tanulása és önismereti gyakorlatai után elmondható, hogy impulzív, de alapvetően türelmes típus vagyok, kevés olyan dolog van, amivel igazán fel lehet bosszantani. Talán a tájékozatlansággal és a tudatlansággal párosuló arroganciát emelném ki – ezen időnként fel tudom húzni magam.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Véleményem szerint sokat mond egy társadalom fejlettségéről, hogy a tagjai milyen mértékben képesek önkéntes tevékenységükkel hozzájárulni mások életének jobbá tételéhez. A karitatív tevékenységek közül leginkább a fogyatékkal élők, valamint az állami gondozott gyermekek segítésében veszek részt évek óta, az őket támogató munkát igazán értékesnek és nemesnek tartom.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egyik kedvenc időtöltésem, amire pénzt is szívesen áldozok a szabadidőmben, az az utazás. Szenvedélyem az idegen kultúrák megismerése, eddig közel 150 országba sikerült már eljutnom, és remélem, a jövőben is tovább bővíthetem majd a listát.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A legjobban a családommal töltött idő kapcsol ki, de szeretek a természetben is lenni, és a sport is aktív része a napjaimnak. Újabban a bicikli, azon belül is az e-bike-ozás a kedvenc mozgásformám, amely nemcsak kikapcsol, de némi adrenalinnal is feltölt.

(Fotók: Gorenje)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS