Dr. Polereczki Zsolt: Hiszek az adott szóban

Dr. Polereczki Zsolt: Hiszek az adott szóban
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 11. 04., 11:30

A jelen döntéseit igyekszem a hosszútávú hatás maximalizálás nézőpontjából meghozni. Ez talán abban is segít, hogy a jelen problémái és nehézségei ne vegyék el a kedvemet a cselekvéstől – mondta az Üzletemnek dr. Polereczki Zsolt kutató-vállalkozó.

Dr. Polereczki Zsolt kutatómunkája az élelmiszer és egészség iparhoz, a kis-és közepes vállalkozások működéséhez, a fogyasztói magatartás vizsgálatához kapcsolódott. Ezen a területen szerzett PhD doktori fokozatot, majd később habilitált doktori címet. Kutatóként több, mint 200 cikket, 4 könyvet írt ezen a területen. A Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács alapító tagja, a Magyar Tudományos Akadémia ösztöndíjasa, az Amerikai Marketing Szövetség tagja, háromszor nyerte el a Nemzeti Kiválóság ösztöndíjat, világszerte több, mint 30 országban mutatta be kutatási eredményeit. Kutatói feladatai mellett 2007 óta hazai és nemzetközi K+F projektekben vett részt, illetve cégek, állami szervezetek részére végzett szakértői feladatokat az élelmiszeripar, funkcionális élelmiszerek, egészségmagatartás területén.

Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 347. interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Ha mind a kutatói, mind a cégvezetői pályát együtt tekintem, akkor a Supple létrehozása és üzleti fejlesztése a csúcs. Ebben egyesül a kutatói évek tapasztalata és szemlélete a felhasználói igényeket kompromisszumok nélkül kiszolgálni akaró termék- és üzletfejlesztői pályával.

Milyen távra tervez?

– Mindig hosszútávra. A jelen döntéseit igyekszem a hosszútávú hatás maximalizálás nézőpontjából meghozni. Ez talán abban is segít, hogy a jelen problémái és nehézségei ne vegyék el a kedvemet a cselekvéstől.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– A cégünk nemzetközi eredményességének felépítése. Már eddig is jelentős nemzetközi tapasztaltra tettünk szert, ezeket a tapasztalatokat felhasználva szeretném nemzetközi vizeken is jelentős eredményeket felmutatni képes vállalkozássá alakítani a SUPPLE-t megalkotó csoportot.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Dr. Szakály Zoltántól és Bodrogközi Lászlótól. Előbbitől az elmélyült analitikus gondolkodás fontosságát és a kutatói megközelítés sajátosságait. Utóbbitól azt, hogy ne álljak meg a szakmai koncepciók szintjén és rendületlenül előre haladva hogyan alakítsam az elképzeléseimet üzletileg is működőképes rendszerré.

Mivel motiválja a kolléit?

– Leginkább a feladatokon keresztül. Ha sikerül olyan feladatot meghatározni, ami a kollégák számára szakmai kihívást jelent, egyúttal saját személyes céljaik elérésében is segíti őket, akkor olyan energiákat lehet felszabadítani a csapatban, amelyet másként nagyon nehéz elérni. Ehhez természetesen az szükséges, hogy olyan kollégákkal dolgozz együtt, akik a maguk területén a legkiválóbbak közé tartoznak, mert őket képes motiválni a feladat által nyújtott szakmai előrehaladás lehetősége.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Nincs ilyen. A helyemen érzem magamat, nem akarnék más területen dolgozni.

Hogyan éti üzleti kapcsolatait?

– Hiszek az adott szóban és az üzleti networkingben. Az első abban segít, ha valamit vállalunk, akkor azt teljesítjük a partnereink felé, történjék bármi is. Az adott szó teljesítése bizalmat és hitelességet szül. Az üzleti networking pedig abban támogat, hogy ezt a filozófiát célzottan olyan potenciális partnerekhez tudjuk eljuttatni, akik számára megoldást tudunk kínálni.

Mire sajnálja az idejét?

– Panaszkodásra és a panaszkodások meghallgatására. Ez még soha senkit nem vitt előre. Ez nem tévesztendő össze egy adott helyzetben rejlő probléma feltárásával. A problémafeltárás megoldás fókuszú tevékenység, a panaszkodás pedig önmagam öncélú sajnáltatása.

Mivel lehet felbosszantani?

– Két mondattal: 1: Nálunk ezt így szokás csinálni, 2: Szerintem ezt nem lehet megoldani. Ezen két mondat olyan gondolkodásmód megnyilvánulásai, amelyekkel nem tudok megalkudni. Az első megöli az innovációt és minden újítás lehetőségét, a második pedig tehetetlenségre és a valódi problémamegoldás iránti igény hiányára, feladásra utal.

Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Korábban dolgoztam környezeti edukációval foglalkozó civil szervezet segítőjeként, ezt ma is szívesen folytatnám. Emellett az állami gondozott gyermekek melletti szerepvállalás, tehetséggondozás területe vonzó számomra.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A családomra, természetesen, a velük töltött minőségi időre. De ide tartozik az önképzés is, olyan tudásanyag megszerzése, amely előbbre tud vinni az utamon és formálja a gondolkodásmódomat.

Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A kisfiammal és a feleségemmel töltött idő. Emellett szívesen és gyakran olvasok vagy kertészkedem.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS