Polereczki Zsolt: Egy irodai kávézás közben jöttem rá, hogy megoldjuk az egészség szektor 40 éves kihívását

Polereczki Zsolt: Egy irodai kávézás közben jöttem rá, hogy megoldjuk az egészség szektor 40 éves kihívását
2021. 10. 27., 13:30

Egyedüli magyarként nyert nemzetközi díjat az a termék, amely megoldhatja az étrendkiegészítő piac 40 éves kihívását. A 2021-es European Product Design Award formatervezési nagydíj GOLD medal nyerteseként a Supple olyan klasszis brandekkel került egy kategóriába, mint a Maserati vagy a Porsche, köszönhetően a designer csapat munkájának.

„Magyarok még sosem nyertek ezen a megmérettetésen korábban, büszkék vagyunk, hogy ilyen kimagasló elismerésben részesülhettünk” – mondja dr. Polereczki Zsolt, a Supple alapító-tulajdonosa.

A Supple az elmúlt 2 évben már számos nemzetközi sikert ért el, többek között az Európai Élelmiszer-Innovációs Ügynökség (EIT Food) az EU TOP 10, korai fázisú élelmiszeres startupja közé választotta. A biotech és élelmiszeripari fejlesztésekre fókuszáló, globálisan vezető inkubátor program, a kanadai Emergence Incubator 2020-ban, Közép-Kelet Európából elsőként, beválogatta a legjobb csapatai közé.

"Édesanyám a pályaválasztásom időszakában búcsúzott el tőlünk, aminek hatására a kutatói pálya mellett döntöttem, erősen elhatározva, hogy a táplálkozás és egészség-magatartás terén folytatott kutatásaimmal meg tudjam előzni az olyan problémák kialakulását, amelyek táplálkozási oldalról kezelhetőek” – fejti ki Dr. habil Polereczki Zsolt.

Dr. Polereczki korábban is dolgozott innovációs területeken, elsősorban kutatóként. Egyrészt volt benne elégedetlenség a tekintetben, hogy az élelmiszeriparban a kutatói oldalon meglévő innovációk nagyon nehezen épülnek be az ipari gyakorlatba. Másrészt, 40-50 éve gyakorlatilag kapszulák és tabletták formájában fogyasztjuk az étrend-kiegészítőket, jelentős innováció nem volt. Adott egy standard összetétel és mindenki ugyanazt kapja, függetlenül az egyéni paraméterektől.

„Egy kávé mellett az egyik kollégámmal beszéltem erről részletesebben, és akkor, ott, eldöntöttem, hogy megpróbálok reflektálni, javítani a helyzeten. A több évtizede fennálló megatrendet, a perszonalizációt, azaz az egyéni igényekre szabott étrendkiegészítők fejlesztését oldjuk meg.”

A Supple forradalmi módon ötvözi a professzionális formatervezést a XXI. század intelligens technológiájával. A személyes egészség-profil feltérképezése után megtervezi, összeállítja és el is készíti az egyedi vitaminmixet. A pohárba olyan vitaminital kerül, amely egyszerreerősíti az immunrendszert és véd az aktuális élethelyzetekkel járó kihívásokkal szemben.

"A Supple projekt egy fittebb és életerősebb társadalom víziójának alapjaira épül. Saját életminőségünk javítása mellett missziónk szerves részét képezi a rászorulók iránti érzékenység és a társadalmi felelősségvállalás is, ezért is dolgoztunk ki egy előremutató együttműködést a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Diabetológiai Osztályával” – mondja dr. Polereczki Zsolt.

(Fotók: Supple)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-12-03 13:10:00
December 3-án, az „Adakozó Kedd” (Giving Tuesday) napján a Jalsovszky Ügyvédi Iroda és a Bridge Budapest különleges útmutatót tett közzé.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.
Bár a magyarok európai összehasonlításban is tudatosan kötnek lakásbiztosítást, akadnak fontos apróságok a szerződésekben, amelyeket kifelejtenek. A kisebb, de baj esetén drága hibákra a hazai árvizek során keletkezett károk még jobban ráirányították a figyelmet. Árvízre továbbra sem, vagy csak szigorú kikötések mentén lehet biztosítást találni, viszont más természeti katasztrófák kapcsán nagyot menthet egy jó szerződés – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor ebben az epizódban tisztázza a természeti katasztrófákból eredő károk közötti fontos különbségeket és elmondja, mit nem kellene kifelejteni a szerződésekből, hogy nagyobb biztonságban tudjuk ingó és ingatlan vagyonunkat.

  Rovathírek: GUSTO

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS