Polereczki Zsolt: Egy irodai kávézás közben jöttem rá, hogy megoldjuk az egészség szektor 40 éves kihívását

Polereczki Zsolt: Egy irodai kávézás közben jöttem rá, hogy megoldjuk az egészség szektor 40 éves kihívását
2021. 10. 27., 13:30

Egyedüli magyarként nyert nemzetközi díjat az a termék, amely megoldhatja az étrendkiegészítő piac 40 éves kihívását. A 2021-es European Product Design Award formatervezési nagydíj GOLD medal nyerteseként a Supple olyan klasszis brandekkel került egy kategóriába, mint a Maserati vagy a Porsche, köszönhetően a designer csapat munkájának.

„Magyarok még sosem nyertek ezen a megmérettetésen korábban, büszkék vagyunk, hogy ilyen kimagasló elismerésben részesülhettünk” – mondja dr. Polereczki Zsolt, a Supple alapító-tulajdonosa.

A Supple az elmúlt 2 évben már számos nemzetközi sikert ért el, többek között az Európai Élelmiszer-Innovációs Ügynökség (EIT Food) az EU TOP 10, korai fázisú élelmiszeres startupja közé választotta. A biotech és élelmiszeripari fejlesztésekre fókuszáló, globálisan vezető inkubátor program, a kanadai Emergence Incubator 2020-ban, Közép-Kelet Európából elsőként, beválogatta a legjobb csapatai közé.

"Édesanyám a pályaválasztásom időszakában búcsúzott el tőlünk, aminek hatására a kutatói pálya mellett döntöttem, erősen elhatározva, hogy a táplálkozás és egészség-magatartás terén folytatott kutatásaimmal meg tudjam előzni az olyan problémák kialakulását, amelyek táplálkozási oldalról kezelhetőek” – fejti ki Dr. habil Polereczki Zsolt.

Dr. Polereczki korábban is dolgozott innovációs területeken, elsősorban kutatóként. Egyrészt volt benne elégedetlenség a tekintetben, hogy az élelmiszeriparban a kutatói oldalon meglévő innovációk nagyon nehezen épülnek be az ipari gyakorlatba. Másrészt, 40-50 éve gyakorlatilag kapszulák és tabletták formájában fogyasztjuk az étrend-kiegészítőket, jelentős innováció nem volt. Adott egy standard összetétel és mindenki ugyanazt kapja, függetlenül az egyéni paraméterektől.

„Egy kávé mellett az egyik kollégámmal beszéltem erről részletesebben, és akkor, ott, eldöntöttem, hogy megpróbálok reflektálni, javítani a helyzeten. A több évtizede fennálló megatrendet, a perszonalizációt, azaz az egyéni igényekre szabott étrendkiegészítők fejlesztését oldjuk meg.”

A Supple forradalmi módon ötvözi a professzionális formatervezést a XXI. század intelligens technológiájával. A személyes egészség-profil feltérképezése után megtervezi, összeállítja és el is készíti az egyedi vitaminmixet. A pohárba olyan vitaminital kerül, amely egyszerreerősíti az immunrendszert és véd az aktuális élethelyzetekkel járó kihívásokkal szemben.

"A Supple projekt egy fittebb és életerősebb társadalom víziójának alapjaira épül. Saját életminőségünk javítása mellett missziónk szerves részét képezi a rászorulók iránti érzékenység és a társadalmi felelősségvállalás is, ezért is dolgoztunk ki egy előremutató együttműködést a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Diabetológiai Osztályával” – mondja dr. Polereczki Zsolt.

(Fotók: Supple)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 04. 16., 09:10
Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a túlórázást vagy minden esetben köteles eleget tenni a munkáltató ilyen irányú utasításának? A kérdésekre dr. Kocsis Gergely ügyvéd válaszol.
2024-04-19 16:10:00
Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.
2024-04-19 14:10:00
Április 18-án este tartották Siemens Media Award 2024 hazai díjátadóját, amelyen a technológia területén különösen magas színvonalon alkotó újságírók, illetve tartalomkészítők munkáját ismerték el.
2024-04-19 13:10:00
A cégbírósági eljárások száma is csökkent, de a cégalapítási kedv 30 százalékkal elmaradt márciusban az előző hónaphoz képest – derül ki az Opten összesítéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal elindította Instagram oldalát, amelynek célja az ismeretterjesztés: rövid, szórakoztató posztok formájában mutatja be az atomenergia és annak békés célú alkalmazásához kapcsolódó érdekességeket elsősorban a diákoknak, illetve mindenkinek, aki az atomenergia iránt érdeklődik.