Polereczki Zsolt: Egy irodai kávézás közben jöttem rá, hogy megoldjuk az egészség szektor 40 éves kihívását

Polereczki Zsolt: Egy irodai kávézás közben jöttem rá, hogy megoldjuk az egészség szektor 40 éves kihívását
2021. 10. 27., 13:30

Egyedüli magyarként nyert nemzetközi díjat az a termék, amely megoldhatja az étrendkiegészítő piac 40 éves kihívását. A 2021-es European Product Design Award formatervezési nagydíj GOLD medal nyerteseként a Supple olyan klasszis brandekkel került egy kategóriába, mint a Maserati vagy a Porsche, köszönhetően a designer csapat munkájának.

„Magyarok még sosem nyertek ezen a megmérettetésen korábban, büszkék vagyunk, hogy ilyen kimagasló elismerésben részesülhettünk” – mondja dr. Polereczki Zsolt, a Supple alapító-tulajdonosa.

A Supple az elmúlt 2 évben már számos nemzetközi sikert ért el, többek között az Európai Élelmiszer-Innovációs Ügynökség (EIT Food) az EU TOP 10, korai fázisú élelmiszeres startupja közé választotta. A biotech és élelmiszeripari fejlesztésekre fókuszáló, globálisan vezető inkubátor program, a kanadai Emergence Incubator 2020-ban, Közép-Kelet Európából elsőként, beválogatta a legjobb csapatai közé.

"Édesanyám a pályaválasztásom időszakában búcsúzott el tőlünk, aminek hatására a kutatói pálya mellett döntöttem, erősen elhatározva, hogy a táplálkozás és egészség-magatartás terén folytatott kutatásaimmal meg tudjam előzni az olyan problémák kialakulását, amelyek táplálkozási oldalról kezelhetőek” – fejti ki Dr. habil Polereczki Zsolt.

Dr. Polereczki korábban is dolgozott innovációs területeken, elsősorban kutatóként. Egyrészt volt benne elégedetlenség a tekintetben, hogy az élelmiszeriparban a kutatói oldalon meglévő innovációk nagyon nehezen épülnek be az ipari gyakorlatba. Másrészt, 40-50 éve gyakorlatilag kapszulák és tabletták formájában fogyasztjuk az étrend-kiegészítőket, jelentős innováció nem volt. Adott egy standard összetétel és mindenki ugyanazt kapja, függetlenül az egyéni paraméterektől.

„Egy kávé mellett az egyik kollégámmal beszéltem erről részletesebben, és akkor, ott, eldöntöttem, hogy megpróbálok reflektálni, javítani a helyzeten. A több évtizede fennálló megatrendet, a perszonalizációt, azaz az egyéni igényekre szabott étrendkiegészítők fejlesztését oldjuk meg.”

A Supple forradalmi módon ötvözi a professzionális formatervezést a XXI. század intelligens technológiájával. A személyes egészség-profil feltérképezése után megtervezi, összeállítja és el is készíti az egyedi vitaminmixet. A pohárba olyan vitaminital kerül, amely egyszerreerősíti az immunrendszert és véd az aktuális élethelyzetekkel járó kihívásokkal szemben.

"A Supple projekt egy fittebb és életerősebb társadalom víziójának alapjaira épül. Saját életminőségünk javítása mellett missziónk szerves részét képezi a rászorulók iránti érzékenység és a társadalmi felelősségvállalás is, ezért is dolgoztunk ki egy előremutató együttműködést a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Diabetológiai Osztályával” – mondja dr. Polereczki Zsolt.

(Fotók: Supple)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS