Barta József: Legfőbb célom, hogy megőrizzem az általam képviselt értékrendet

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 12. 01., 09:15

Minden napom, hetem, hónapom megtervezem, és a terveimet mindig betartom – mondta az Üzletemnek Barta József, a Barta Autó 2000 Kft. tulajdonosa.

Barta József azt mondja, hogy szívesen kipróbálná magát a természetgyógyászatban, néhány tanfolyamon már túl is jutott. Rengeteget dolgozik, de a következő tíz évben még nem kívánja átadni a stafétabotot cégénél, amely idén elnyerte az Év Családbarát Vállalata elismerést kisvállalat kategóriában. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 243. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Elindulva egy Tolna megyei kisfaluból, Németkérről, 1990-ben három fővel kezdtem el vállalkozói pályafutásomat. Büszke vagyok rá, hogy jelenleg 150 embernek tudok munkát adni, testvéremmel, Barta Györggyel, és családias miliőben, jó hangulatban, sokszor megújulva, nagy teljesítményekre vagyunk képesek.

– Milyen távra tervez?

– Mindig vannak terveim, minden napom, hetem, hónapom megtervezem, és a terveimet mindig betartom. Mivel sokszor és sokat dolgoztam, még tíz évig szeretnék aktívan tevékenykedni, utána szeretném átadni a staféta botot a gyermekeimnek: Anitának és Melindáknak. A kisebbik lányom már most is sok dologban részt vesz, sok mindent ő végez, új inspiráló ötletei vannak. Nagyobbik lányom az élet más fontos hangsúlyaira hívja fel sokszor a figyelmem, és ő is részt vesz a cég életében.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Rendkívül hálás vagyok a sorsnak amiatt, amit elértem, legfőbb célom, hogy szeretném megőrizni az általam képviselt értékeket és értékrendet. Vigyázni arra, amim van! Örülni annak, amim van!

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Édesapámtól és édesanyámtól tanultam, meg az „üzleti élet” alapjait. Alkalmanként kereskedtek – abban az időben, amikor ez még nem volt megszokott. Tőlük lestem el az „üzletelés”, első csíráit. Nagyra becsült, időközben sajnos az angyalokhoz távozó feleségemtől pedig a szívós kitartást és sok türelmet, amelyet hosszan tartó betegsége közben tanúsított.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Megmutatom nekik, mire képes az ember emberséggel, kitartással és példamutatással, szívesen dolgozom velük.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Úgy érzem, lenne kedvem a természetgyógyászatban, a gyógyításban kipróbálni magamat. Például káros földsugárzások mérése, elemzése. Több képzésen is részt vettem.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább személyesen és könnyedén. Bárhol járok, gyakran teszek szert új kapcsolatokra, amelyeket hol a privát, hol az üzleti életben kamatoztatok.

– Mire sajnálja az idejét?

Acipő-és ruhavásárlást általában öt perc alatt elintézem. Hármat veszek egyszerre egy holmiból, csak ne kelljen ezzel tölteni az időmet…

Mivel lehet felbosszantani?

– Fentiek miatt néha kicsit kihoz a sodromból, ha a párom hosszú ideig vásárol, és az üzletekben kell várakozni, de ezzel talán minden férfi társam egyetért, ezt is felesleges időtöltésnek érzem.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is támogatom az elesetteket, a nehezebb körülmények között élőket. Például Pakson a Segítők házát térítés nélkül bocsájtom rendelkezésre és anyagilag támogatom működésüket.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségre, vitaminokra szívesen költök, és a családomat is arra tanítom, hogy az egészség mindent megér, az a legnagyobb befektetés!

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom: gyerekeim és párjaik, szerető Társam, a pótkislányom, és két tündéri, gyönyörű kislányunokám, és tán megmosolyogtató, de a fűnyírás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 16:49:00
Idén húsvétkor is meghirdeti „Húsvét zöldítő” című pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Maradék nélkül programja. A több kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közeledtével felhívja a figyelmet az élelmiszerpazarlás csökkentésének fontosságára, valamint a felelős állattartásra. A nevezéseket április 5-ig várják.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS