Barta József: Legfőbb célom, hogy megőrizzem az általam képviselt értékrendet

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 12. 01., 09:15

Minden napom, hetem, hónapom megtervezem, és a terveimet mindig betartom – mondta az Üzletemnek Barta József, a Barta Autó 2000 Kft. tulajdonosa.

Barta József azt mondja, hogy szívesen kipróbálná magát a természetgyógyászatban, néhány tanfolyamon már túl is jutott. Rengeteget dolgozik, de a következő tíz évben még nem kívánja átadni a stafétabotot cégénél, amely idén elnyerte az Év Családbarát Vállalata elismerést kisvállalat kategóriában. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 243. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Elindulva egy Tolna megyei kisfaluból, Németkérről, 1990-ben három fővel kezdtem el vállalkozói pályafutásomat. Büszke vagyok rá, hogy jelenleg 150 embernek tudok munkát adni, testvéremmel, Barta Györggyel, és családias miliőben, jó hangulatban, sokszor megújulva, nagy teljesítményekre vagyunk képesek.

– Milyen távra tervez?

– Mindig vannak terveim, minden napom, hetem, hónapom megtervezem, és a terveimet mindig betartom. Mivel sokszor és sokat dolgoztam, még tíz évig szeretnék aktívan tevékenykedni, utána szeretném átadni a staféta botot a gyermekeimnek: Anitának és Melindáknak. A kisebbik lányom már most is sok dologban részt vesz, sok mindent ő végez, új inspiráló ötletei vannak. Nagyobbik lányom az élet más fontos hangsúlyaira hívja fel sokszor a figyelmem, és ő is részt vesz a cég életében.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Rendkívül hálás vagyok a sorsnak amiatt, amit elértem, legfőbb célom, hogy szeretném megőrizni az általam képviselt értékeket és értékrendet. Vigyázni arra, amim van! Örülni annak, amim van!

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Édesapámtól és édesanyámtól tanultam, meg az „üzleti élet” alapjait. Alkalmanként kereskedtek – abban az időben, amikor ez még nem volt megszokott. Tőlük lestem el az „üzletelés”, első csíráit. Nagyra becsült, időközben sajnos az angyalokhoz távozó feleségemtől pedig a szívós kitartást és sok türelmet, amelyet hosszan tartó betegsége közben tanúsított.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Megmutatom nekik, mire képes az ember emberséggel, kitartással és példamutatással, szívesen dolgozom velük.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Úgy érzem, lenne kedvem a természetgyógyászatban, a gyógyításban kipróbálni magamat. Például káros földsugárzások mérése, elemzése. Több képzésen is részt vettem.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább személyesen és könnyedén. Bárhol járok, gyakran teszek szert új kapcsolatokra, amelyeket hol a privát, hol az üzleti életben kamatoztatok.

– Mire sajnálja az idejét?

Acipő-és ruhavásárlást általában öt perc alatt elintézem. Hármat veszek egyszerre egy holmiból, csak ne kelljen ezzel tölteni az időmet…

Mivel lehet felbosszantani?

– Fentiek miatt néha kicsit kihoz a sodromból, ha a párom hosszú ideig vásárol, és az üzletekben kell várakozni, de ezzel talán minden férfi társam egyetért, ezt is felesleges időtöltésnek érzem.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is támogatom az elesetteket, a nehezebb körülmények között élőket. Például Pakson a Segítők házát térítés nélkül bocsájtom rendelkezésre és anyagilag támogatom működésüket.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségre, vitaminokra szívesen költök, és a családomat is arra tanítom, hogy az egészség mindent megér, az a legnagyobb befektetés!

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom: gyerekeim és párjaik, szerető Társam, a pótkislányom, és két tündéri, gyönyörű kislányunokám, és tán megmosolyogtató, de a fűnyírás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS