Barta József: Legfőbb célom, hogy megőrizzem az általam képviselt értékrendet

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 12. 01., 09:15

Minden napom, hetem, hónapom megtervezem, és a terveimet mindig betartom – mondta az Üzletemnek Barta József, a Barta Autó 2000 Kft. tulajdonosa.

Barta József azt mondja, hogy szívesen kipróbálná magát a természetgyógyászatban, néhány tanfolyamon már túl is jutott. Rengeteget dolgozik, de a következő tíz évben még nem kívánja átadni a stafétabotot cégénél, amely idén elnyerte az Év Családbarát Vállalata elismerést kisvállalat kategóriában. Következzen az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 243. interjúja!

– Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

Elindulva egy Tolna megyei kisfaluból, Németkérről, 1990-ben három fővel kezdtem el vállalkozói pályafutásomat. Büszke vagyok rá, hogy jelenleg 150 embernek tudok munkát adni, testvéremmel, Barta Györggyel, és családias miliőben, jó hangulatban, sokszor megújulva, nagy teljesítményekre vagyunk képesek.

– Milyen távra tervez?

– Mindig vannak terveim, minden napom, hetem, hónapom megtervezem, és a terveimet mindig betartom. Mivel sokszor és sokat dolgoztam, még tíz évig szeretnék aktívan tevékenykedni, utána szeretném átadni a staféta botot a gyermekeimnek: Anitának és Melindáknak. A kisebbik lányom már most is sok dologban részt vesz, sok mindent ő végez, új inspiráló ötletei vannak. Nagyobbik lányom az élet más fontos hangsúlyaira hívja fel sokszor a figyelmem, és ő is részt vesz a cég életében.

– Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

Rendkívül hálás vagyok a sorsnak amiatt, amit elértem, legfőbb célom, hogy szeretném megőrizni az általam képviselt értékeket és értékrendet. Vigyázni arra, amim van! Örülni annak, amim van!

– Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

Édesapámtól és édesanyámtól tanultam, meg az „üzleti élet” alapjait. Alkalmanként kereskedtek – abban az időben, amikor ez még nem volt megszokott. Tőlük lestem el az „üzletelés”, első csíráit. Nagyra becsült, időközben sajnos az angyalokhoz távozó feleségemtől pedig a szívós kitartást és sok türelmet, amelyet hosszan tartó betegsége közben tanúsított.

– Mivel motiválja a kollégáit, társait?

– Megmutatom nekik, mire képes az ember emberséggel, kitartással és példamutatással, szívesen dolgozom velük.

– Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Úgy érzem, lenne kedvem a természetgyógyászatban, a gyógyításban kipróbálni magamat. Például káros földsugárzások mérése, elemzése. Több képzésen is részt vettem.

– Hogyan építi üzleti kapcsolatait?

– Leginkább személyesen és könnyedén. Bárhol járok, gyakran teszek szert új kapcsolatokra, amelyeket hol a privát, hol az üzleti életben kamatoztatok.

– Mire sajnálja az idejét?

Acipő-és ruhavásárlást általában öt perc alatt elintézem. Hármat veszek egyszerre egy holmiból, csak ne kelljen ezzel tölteni az időmet…

Mivel lehet felbosszantani?

– Fentiek miatt néha kicsit kihoz a sodromból, ha a párom hosszú ideig vásárol, és az üzletekben kell várakozni, de ezzel talán minden férfi társam egyetért, ezt is felesleges időtöltésnek érzem.

– Milyen önkéntes munkát vállalna?

– Jelenleg is támogatom az elesetteket, a nehezebb körülmények között élőket. Például Pakson a Segítők házát térítés nélkül bocsájtom rendelkezésre és anyagilag támogatom működésüket.

– Mire nem sajnálja a pénzt?

– Az egészségre, vitaminokra szívesen költök, és a családomat is arra tanítom, hogy az egészség mindent megér, az a legnagyobb befektetés!

– Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családom: gyerekeim és párjaik, szerető Társam, a pótkislányom, és két tündéri, gyönyörű kislányunokám, és tán megmosolyogtató, de a fűnyírás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS