Ilyen az év családbarát kisvállalatánál dolgozni

2020. 11. 27., 10:45

Szülinapos szabadnap, lombikprogram-támogatás, CSR programok és rugalmas munkavégzés – mások mellett ezek miatt nyerte el 2020-ban Az Év Családbarát Vállalata díjat kisvállalati kategóriában a Barta Autó 2000 Kft. A 24 főt foglalkoztató autókereskedelmi cég arra is külön odafigyel, hogy támogassa a férfiak családi szerepét, mégis a vidám légkör megteremtése az elsődleges náluk.

A Barta Autó 2000 Kft. nyerte az Év Családbarát Vállalata 2020 országos címét kisvállalat kategóriában. Az autókereskedelmi cég idén indult először a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom pályázatán, s ezért is volt nagy meglepetés számukra, hogy több mint száz induló közül egyből megkapták a legjobbnak járó elismerést.


„Családi vállalkozásként számunkra természetes, hogy olyan légkört teremtünk, ahová mindenki örömmel jár dolgozni. Mottónk, hogy egy jó munkahelyen vidáman telik a nap, és ezt komolyan is gondoljuk” – kezdte Barta József, a cég tulajdonosa.

Összeegyeztetni az alkotómunkát és a családi életet

Mint a Barta Autó mottójából is kiderül, a cégnél arra törekszenek, hogy a derűs hangulat végig kísérje mindennapjaikat. A cég már két válságot is átvészelt sikeresen, s véleményük szerint nagy szerepet játszott ebben az a pozitív hozzáállás, mely a legnehezebb időkben is támaszt nyújtott kis 24 fős csapatnak.

Családbarát stratégiájuk legfontosabb célja a családi élet és az alkotómunka összeegyeztetése. Éppen ezért extra születésnapos munkaidő kedvezményt vezettek be, valamint támogatják a kollégák lombikprogramon való részvételét, a rugalmas munkaidőt, az otthoni munkavégzést és a munkakörmegosztást. Emellett segítik azokat a kollégákat, akik idős hozzátartozóikat ápolják és külön figyelnek a női karrier és a férfiak családi szerepének támogatására. Rendszeresen szerveznek családi napokat, és abból sem csinálnak problémát, ha valaki épp a gyerekével együtt megy dolgozni. Gazdag CSR programjuk van, mások mellett kórházat is támogatnak adományokkal.

Baba mellől, otthonról dolgozni

A cégnél osztoznak a dolgozóink életében bekövetkezett pozitív események (házasságkötés, gyermekáldás, eljegyzés) örömeiben és igyekeznek minden ilyet megünnepelni. Legutóbb például épp dr. Barta Anita autójogász és menedzser kisbabájának érkezését ünnepelték így októberben.

„A baba születésével nem szerettem volna kiesni a munkából, ezért már a szülés utáni első héten elkezdtem dolgozni részmunkaidőben. Online és telefonon sok feladatot el tudok intézni, s bár még csak 5 hetes a kicsi, rövid személyes meetingeken is részt vettem. Mindezt nagyban támogatja a saját felhőalapú vállalatirányítási rendszerünk, aminek segítségével szinte úgy érzem magam, mintha az irodában ülnék” – mondta Anita.

Szerelem a munkahelyen

Érdekesség, hogy a két generációs családi vállalkozás dolgozói között is sokszor szövődik szerelem.

„Hosszan tudnám sorolni azokat a párokat, akik nálunk ismerkedtek meg egymással. Több házasság és három kisbaba is született már ezekből a kapcsolatokból. Annak pedig külön örülünk, hogy ezek a szerelmek még mindig tartanak és eddig egyetlen válás sem volt – lehet, hogy garancia vagyunk a jó házasságra” – tette hozzá dr. Barta Anita.

A 2013-ban alapított Év Családbarát Vállalata-díjjal azon kis-, közép- és nagyvállalatokat díjazták, amelyek sokat tesznek a családbarát szemlélet szervezetükön belüli elindulásáért, terjedéséért és fejlődésért, ezzel segítve a munkavállalóik körében a kívánt gyermekek megszületésének lehetőségét. A díjátadó idei fővédnöke Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter volt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS