Vad Ágnes: Ahol az öröm, ott a teljesítmény!

Vad Ágnes: Ahol az öröm, ott a teljesítmény!
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 29., 12:00

A marketingbe, önmagam fejlesztésébe és egyes kompetenciáim csiszolásába mindig szívesen fektetek – mondta az Üzletemnek Vad Ágnes Business & Human Potential Coach.

CÉGES/VÁLLALKOZÓI LEGEK sorozatunk 3. cikkében Vad Ágnes Business & Human Potential Coach válaszolt az Üzletem kérdéseire.

Az előző év LEGnagyobb tanulsága: az ellentmondásos és/vagy annak ható helyzetek megélése és megfelelő menedzselése; például: „falak közt is szabadnak maradni”; „hű lenni és kitartani a célom mellett úgy, hogy közben változtatok is – akár nem is kicsit”; „örülni a semminek”; „örülni, amikor szomorú is vagyok”; „lassú gyorsulás – gyorsulva lassítás”.

Az idei év LEGnehezebb feladata: merni hinni, hogy a jóra jó is jöhet következő lapként is, hogy nem törvényszerű a „csapás”, rögtön azután, hogy amikor „épp minden jó” (ezek a korlátozó hiedelmek!).

A jövő év LEGfontosabb célkitűzése: 1. az egyének mellett szervezetekkel is coaching megállapodásokat kötni és ennek örülni, amikor mindez történik is. 2. csapatban is működni, projekteken dolgozni – Székely Violával teszem is ezt.

A vállalkozás eddigi LEGnagyobb dobása: Székely Violával létrehozni a Komoly Játék missziót, amivel nem kevesebbet vállalunk, mint hogy a munkahelyi tüzet (melyet a pandémia fagyos szele jócskán kihűtött) újra szítsuk az emberek és csapatok között a játékosított workshopjainkkal. Mert ahol az öröm, ott a teljesítmény is!

A vállalkozás életében a LEGdrasztikusabb váltás/változtatás: Bátran újra definiálni a „mit ér a munkám” kérdést és merni szembenézni azzal, hogy „nem mindenkinek”, hanem „pontosan azoknak” szólok ezentúl. Pontosan azokhoz az emberekhez, akik felismerik, hogy „ÉS”-ben jobban érdemes gondolkozni, mint a „VAGY”-ban. Ennek érdekében valódi lépésekre és változtatásra szánták el magukat azért, hogy megteremtsék magunknak azt az életet, amiben eredményesen működnek ÉS szeretnek is benne élni.

LEGhatékonyabb működéshez szükséges új feladatok: Tovább fejleszteni az online működési struktúrát, pl. előfizetni munkát megkönnyítő szoftverekre és hatékonyan integrálni azokat a mindennapokba. Fenntartani a folyamatos kapcsolódást az új társsal/társakkal.

Erre kellene a jövőben a LEGtöbb pénzt fordítani: A marketingbe, önmagam fejlesztésébe és egyes kompetenciáim csiszolásába mindig szívesen fektetek és erős vágyam, hogy a coaching nappalim elkülöníthető házrésszé alakuljon át. Ezeket tartom a soron következő legfontosabb befektetéseknek az „üzleti szintlépéshez”, melynek következő állomása akár már egy valódi cég???

LEGbosszantóbb pillanat a vállalkozás történetében: Amikor átgondolatlanul megfogalmazott jogszabályok egyszer csak jönnek a „semmiből” – ez bosszantó, mert nem nagyon lehet rá sem előtte, de még utána sem felkészülni. Mindenesetre tanító hatása biztosan van: van olyan, hogy „váratlan” és „nem tervezhető” – hogy mit lépünk ilyenkor? Ezt nagyon érdemes tudni magunkról és tudatosan formálni is. 

LEGnagyobb konkurenst ezzel lehet legyőzni: Továbbra sem legyőzni akarok senkit sem, hanem együttműködni (magammal és) azokkal, akikkel közös a hitünk és az értékrendszerünk. Ha mindez esetleg azzal is jár, hogy ez a piaci megoszlásban is kimutatható – akkor ennek örülök és dolgozok tovább azokkal, akikkel tisztelek és szeretek.

Ezzel a LEGnehezebb ma megbirkózni az üzleti életben: Nagy az információs zaj, ami megosztja, sokszor ellehetetleníti a fókuszált figyelmet. A figyelmet megragadni egyre nagyobb impulzus szükséges – én meg azt érzem helyesnek, hogy ha ebbe a „csatába” nem szállok bele minden áron. Ezért sem szólok már mindenkihez – csak pont azokhoz!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS