Vad Ágnes: Ahol az öröm, ott a teljesítmény!

Vad Ágnes: Ahol az öröm, ott a teljesítmény!
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 29., 12:00

A marketingbe, önmagam fejlesztésébe és egyes kompetenciáim csiszolásába mindig szívesen fektetek – mondta az Üzletemnek Vad Ágnes Business & Human Potential Coach.

CÉGES/VÁLLALKOZÓI LEGEK sorozatunk 3. cikkében Vad Ágnes Business & Human Potential Coach válaszolt az Üzletem kérdéseire.

Az előző év LEGnagyobb tanulsága: az ellentmondásos és/vagy annak ható helyzetek megélése és megfelelő menedzselése; például: „falak közt is szabadnak maradni”; „hű lenni és kitartani a célom mellett úgy, hogy közben változtatok is – akár nem is kicsit”; „örülni a semminek”; „örülni, amikor szomorú is vagyok”; „lassú gyorsulás – gyorsulva lassítás”.

Az idei év LEGnehezebb feladata: merni hinni, hogy a jóra jó is jöhet következő lapként is, hogy nem törvényszerű a „csapás”, rögtön azután, hogy amikor „épp minden jó” (ezek a korlátozó hiedelmek!).

A jövő év LEGfontosabb célkitűzése: 1. az egyének mellett szervezetekkel is coaching megállapodásokat kötni és ennek örülni, amikor mindez történik is. 2. csapatban is működni, projekteken dolgozni – Székely Violával teszem is ezt.

A vállalkozás eddigi LEGnagyobb dobása: Székely Violával létrehozni a Komoly Játék missziót, amivel nem kevesebbet vállalunk, mint hogy a munkahelyi tüzet (melyet a pandémia fagyos szele jócskán kihűtött) újra szítsuk az emberek és csapatok között a játékosított workshopjainkkal. Mert ahol az öröm, ott a teljesítmény is!

A vállalkozás életében a LEGdrasztikusabb váltás/változtatás: Bátran újra definiálni a „mit ér a munkám” kérdést és merni szembenézni azzal, hogy „nem mindenkinek”, hanem „pontosan azoknak” szólok ezentúl. Pontosan azokhoz az emberekhez, akik felismerik, hogy „ÉS”-ben jobban érdemes gondolkozni, mint a „VAGY”-ban. Ennek érdekében valódi lépésekre és változtatásra szánták el magukat azért, hogy megteremtsék magunknak azt az életet, amiben eredményesen működnek ÉS szeretnek is benne élni.

LEGhatékonyabb működéshez szükséges új feladatok: Tovább fejleszteni az online működési struktúrát, pl. előfizetni munkát megkönnyítő szoftverekre és hatékonyan integrálni azokat a mindennapokba. Fenntartani a folyamatos kapcsolódást az új társsal/társakkal.

Erre kellene a jövőben a LEGtöbb pénzt fordítani: A marketingbe, önmagam fejlesztésébe és egyes kompetenciáim csiszolásába mindig szívesen fektetek és erős vágyam, hogy a coaching nappalim elkülöníthető házrésszé alakuljon át. Ezeket tartom a soron következő legfontosabb befektetéseknek az „üzleti szintlépéshez”, melynek következő állomása akár már egy valódi cég???

LEGbosszantóbb pillanat a vállalkozás történetében: Amikor átgondolatlanul megfogalmazott jogszabályok egyszer csak jönnek a „semmiből” – ez bosszantó, mert nem nagyon lehet rá sem előtte, de még utána sem felkészülni. Mindenesetre tanító hatása biztosan van: van olyan, hogy „váratlan” és „nem tervezhető” – hogy mit lépünk ilyenkor? Ezt nagyon érdemes tudni magunkról és tudatosan formálni is. 

LEGnagyobb konkurenst ezzel lehet legyőzni: Továbbra sem legyőzni akarok senkit sem, hanem együttműködni (magammal és) azokkal, akikkel közös a hitünk és az értékrendszerünk. Ha mindez esetleg azzal is jár, hogy ez a piaci megoszlásban is kimutatható – akkor ennek örülök és dolgozok tovább azokkal, akikkel tisztelek és szeretek.

Ezzel a LEGnehezebb ma megbirkózni az üzleti életben: Nagy az információs zaj, ami megosztja, sokszor ellehetetleníti a fókuszált figyelmet. A figyelmet megragadni egyre nagyobb impulzus szükséges – én meg azt érzem helyesnek, hogy ha ebbe a „csatába” nem szállok bele minden áron. Ezért sem szólok már mindenkihez – csak pont azokhoz!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS