Vad Ágnes: Ahol az öröm, ott a teljesítmény!

Vad Ágnes: Ahol az öröm, ott a teljesítmény!
Szerdahelyi Csaba  |  2021. 10. 29., 12:00

A marketingbe, önmagam fejlesztésébe és egyes kompetenciáim csiszolásába mindig szívesen fektetek – mondta az Üzletemnek Vad Ágnes Business & Human Potential Coach.

CÉGES/VÁLLALKOZÓI LEGEK sorozatunk 3. cikkében Vad Ágnes Business & Human Potential Coach válaszolt az Üzletem kérdéseire.

Az előző év LEGnagyobb tanulsága: az ellentmondásos és/vagy annak ható helyzetek megélése és megfelelő menedzselése; például: „falak közt is szabadnak maradni”; „hű lenni és kitartani a célom mellett úgy, hogy közben változtatok is – akár nem is kicsit”; „örülni a semminek”; „örülni, amikor szomorú is vagyok”; „lassú gyorsulás – gyorsulva lassítás”.

Az idei év LEGnehezebb feladata: merni hinni, hogy a jóra jó is jöhet következő lapként is, hogy nem törvényszerű a „csapás”, rögtön azután, hogy amikor „épp minden jó” (ezek a korlátozó hiedelmek!).

A jövő év LEGfontosabb célkitűzése: 1. az egyének mellett szervezetekkel is coaching megállapodásokat kötni és ennek örülni, amikor mindez történik is. 2. csapatban is működni, projekteken dolgozni – Székely Violával teszem is ezt.

A vállalkozás eddigi LEGnagyobb dobása: Székely Violával létrehozni a Komoly Játék missziót, amivel nem kevesebbet vállalunk, mint hogy a munkahelyi tüzet (melyet a pandémia fagyos szele jócskán kihűtött) újra szítsuk az emberek és csapatok között a játékosított workshopjainkkal. Mert ahol az öröm, ott a teljesítmény is!

A vállalkozás életében a LEGdrasztikusabb váltás/változtatás: Bátran újra definiálni a „mit ér a munkám” kérdést és merni szembenézni azzal, hogy „nem mindenkinek”, hanem „pontosan azoknak” szólok ezentúl. Pontosan azokhoz az emberekhez, akik felismerik, hogy „ÉS”-ben jobban érdemes gondolkozni, mint a „VAGY”-ban. Ennek érdekében valódi lépésekre és változtatásra szánták el magukat azért, hogy megteremtsék magunknak azt az életet, amiben eredményesen működnek ÉS szeretnek is benne élni.

LEGhatékonyabb működéshez szükséges új feladatok: Tovább fejleszteni az online működési struktúrát, pl. előfizetni munkát megkönnyítő szoftverekre és hatékonyan integrálni azokat a mindennapokba. Fenntartani a folyamatos kapcsolódást az új társsal/társakkal.

Erre kellene a jövőben a LEGtöbb pénzt fordítani: A marketingbe, önmagam fejlesztésébe és egyes kompetenciáim csiszolásába mindig szívesen fektetek és erős vágyam, hogy a coaching nappalim elkülöníthető házrésszé alakuljon át. Ezeket tartom a soron következő legfontosabb befektetéseknek az „üzleti szintlépéshez”, melynek következő állomása akár már egy valódi cég???

LEGbosszantóbb pillanat a vállalkozás történetében: Amikor átgondolatlanul megfogalmazott jogszabályok egyszer csak jönnek a „semmiből” – ez bosszantó, mert nem nagyon lehet rá sem előtte, de még utána sem felkészülni. Mindenesetre tanító hatása biztosan van: van olyan, hogy „váratlan” és „nem tervezhető” – hogy mit lépünk ilyenkor? Ezt nagyon érdemes tudni magunkról és tudatosan formálni is. 

LEGnagyobb konkurenst ezzel lehet legyőzni: Továbbra sem legyőzni akarok senkit sem, hanem együttműködni (magammal és) azokkal, akikkel közös a hitünk és az értékrendszerünk. Ha mindez esetleg azzal is jár, hogy ez a piaci megoszlásban is kimutatható – akkor ennek örülök és dolgozok tovább azokkal, akikkel tisztelek és szeretek.

Ezzel a LEGnehezebb ma megbirkózni az üzleti életben: Nagy az információs zaj, ami megosztja, sokszor ellehetetleníti a fókuszált figyelmet. A figyelmet megragadni egyre nagyobb impulzus szükséges – én meg azt érzem helyesnek, hogy ha ebbe a „csatába” nem szállok bele minden áron. Ezért sem szólok már mindenkihez – csak pont azokhoz!

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS