Uniós támogatással növelte kapacitását a kerekegyházi Harangpack Kft.

2024. 01. 31., 20:10

Európai uniós támogatással, mintegy 360 millió forintból növelte kapacitását a címkegyártással foglalkozó Harangpack Kft. a Bács-Kiskun vármegyei Kerekegyházán – közölte a cég egyik tulajdonosa.

László Csaba elmondta: a fejlesztéshez 70 százalékos támogatási intenzitással a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) plusz pályázatán 200,4 millió forintot nyertek, a fennmaradó összeget saját erőből és hitelből finanszírozták.

Új eszközöket, köztük nyomdagépet, kiszerelőgépet és notebookokat vásároltak, munkatársaiknak angol nyelvi képzést biztosítottak és napelemes rendszert is telepítettek.

A Harangpack Kft. fő profilja a címkegyártás, ezen belül főként a magas minőségű élelmiszeripari csomagolócímke és egyéb jelölőcímke, a multilayer címke és a digitális technikával nyomott, változó adattal ellátott címke készítése.

A csaknem negyvenéves múltú vállalkozás tulajdonosa kiemelte: félrotációs ofszet nyomdagépet vettek, amelynek alacsony a működtetési költsége és szinte minden alapanyaghoz és szériamennyiséghez alkalmazható, ugyanakkor drágasága és a magas szintű szakmai képzettség szükségessége miatt nem elterjedt Magyarországon.

A fejlesztéssel 20 százalékos kapacitásbővítésre számítanak, és ezzel biztosíthatják továbbra is borászati, élelmiszer-, vegy- és gyógyszeripari jelenlétüket.

Az elmúlt hat évben folyamatosan fejlesztették vállalkozásukat, így támogatásokkal, lízinggel, banki hitellel és önerővel együtt nagyságrendileg mintegy 1 milliárd forintot fordítottak beruházásokra. 2023-as gazdálkodásuk hasonlóan alakult a megelőző évihez, árbevételük mintegy 80 millió forinttal nőtt, pontos adatok azonban csak a főkönyvi mérleg után állnak majd rendelkezésükre.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a mintegy ötven munkavállalót foglalkoztató kerekegyházi Harangpack Gyártó és Kereskedő Kft. nettó árbevétele 2022-ben 1,96 milliárd forint, egy évvel korábban pedig mintegy 1,53 milliárd forint volt. A vállalkozás 2022-ben több mint 112 millió forint nyereséggel zárt, míg 2021-ben 39 millió forint volt az adózott eredménye. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS