Támba Miklós az Év Agrárembere 2021-ben

Támba Miklós az Év Agrárembere 2021-ben
2022. 05. 24., 10:48

Átadták az Év Agrárembere díjat. Az elismerést az Egerben megrendezett gálán Támba Miklós, a Támba családi Holding tulajdonosa vehette át.

Az Agrotrend Csoport 2014-ben alapította az Év Agrárembere kitüntető díjat azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett pedig a közjóért is sokat tesznek – olvasható az agrotrend.hu-n.

A szervezők 2021-ben is 10 kategóriában keresték az Év Agráremberét, ezek az Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem és a Szántóföldi növénytermesztés.

Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport tulajdonosa, a VOSZ Mezőgazdasági Tagozatának elnöke, a gálaest főszervezője köszöntőjében hangsúlyozta: „Az Év Agrárembere kitüntető díj a mezőgazdaság egyetlen független és magán díja, hagyományteremtő rendezvény, az elmúlt 8 év igazolja e kezdeményezés sikerét.

A díj fő támogatója a Marton Genetics. A cégcsoport vezetője Sándorfy András szerint a hazai agráriumnak már nagy szüksége volt egy olyan elismerésre, mint az Év Agrárembere díj. E díj alulról táplálkozik, és már hétszer bizonyított ez a rangos megmérettetés, a gazdatársadalom figyel rá, így megtiszteltetés a rendezvény támogatása.

A Groupama Biztosító Zrt. támogatta az Év Agrárembere megmérettetés Életműdíját, amelyben 2021-ben prof. Dr. Nagy János, a Debreceni Egyetem tanára, az MTA doktora részesült. Fő kutatási területe a kukoricakutatás, a talajművelés, a műtrágyázás, a növényszám és az időjárási tényezők értékelése a növénytermesztésben.

A 2021-es Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei:

Agrárinnováció: dr. Lendvai Csaba

Agrárgépészet: Szalai László

Állattenyésztés: Szabó József

Feldolgozó-élelmiszeripar: Giacomo Pedranzini

Fenntartható gazdálkodás: Támba Miklós

Fiatal gazda: Kostyál Etelka

Jövő agrárszakembere: Peitler Szilárd

Kertészet: Roszik Attila

Szántóföldi növénytermesztés: Vancsura Kornél

Növényvédelem: Vaszily Zsolt

2021-ben Az Év Agrárembere kitüntető díj győztese a zsűri titkos szavazása alapján Támba Miklós lett.

A 2021-es megmérettetésen Innovációs különdíjjal gazdagodott az elismerések sora, az díjat Roszik Attila vehette át.

A közönségdíjat Roszik Attila nyerte el dr. Lendvai Csabát és Vaszily Zsoltot megelőzve.

(Fotó: agrotrend.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.
Megfelelő helyére került a VOSZ-on belül az egészségügy kezelése – mondta dr. Fábián Lajos, az egészségügyi tagozat elnöke. Hol tart a munkában a tagozat hat szekciója? Miért lenne eretnek gondolat a magánkórházak bevonása az állami ellátásba, ha ezzel járna legjobban a beteg? Hogyan lehetne olcsóbb a páciensnek az üzleti alapon elvégzett műtét? Dr. Fábián Lajos a következő hónapok feladatairól is beszélt.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS