Támba Miklós az Év Agrárembere 2021-ben

Támba Miklós az Év Agrárembere 2021-ben
2022. 05. 24., 10:48

Átadták az Év Agrárembere díjat. Az elismerést az Egerben megrendezett gálán Támba Miklós, a Támba családi Holding tulajdonosa vehette át.

Az Agrotrend Csoport 2014-ben alapította az Év Agrárembere kitüntető díjat azzal a szándékkal, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra a mezőgazdaságban tevékenykedő gazdálkodókra, termelőkre, fiatal gazdákra és kertészekre, akik önzetlenül támogatják környezetüket, társadalmi szerepvállalásuk jelentős, kiemelkedő munkájuk mellett pedig a közjóért is sokat tesznek – olvasható az agrotrend.hu-n.

A szervezők 2021-ben is 10 kategóriában keresték az Év Agráremberét, ezek az Agrárinnováció, Agrárgépészet, Állattenyésztés, Feldolgozó-élelmiszeripar, Fenntartható gazdálkodás, Fiatal gazda, Jövő agrárszakembere, Kertészet, Növényvédelem és a Szántóföldi növénytermesztés.

Mátrai Zoltán, az Agrotrend Csoport tulajdonosa, a VOSZ Mezőgazdasági Tagozatának elnöke, a gálaest főszervezője köszöntőjében hangsúlyozta: „Az Év Agrárembere kitüntető díj a mezőgazdaság egyetlen független és magán díja, hagyományteremtő rendezvény, az elmúlt 8 év igazolja e kezdeményezés sikerét.

A díj fő támogatója a Marton Genetics. A cégcsoport vezetője Sándorfy András szerint a hazai agráriumnak már nagy szüksége volt egy olyan elismerésre, mint az Év Agrárembere díj. E díj alulról táplálkozik, és már hétszer bizonyított ez a rangos megmérettetés, a gazdatársadalom figyel rá, így megtiszteltetés a rendezvény támogatása.

A Groupama Biztosító Zrt. támogatta az Év Agrárembere megmérettetés Életműdíját, amelyben 2021-ben prof. Dr. Nagy János, a Debreceni Egyetem tanára, az MTA doktora részesült. Fő kutatási területe a kukoricakutatás, a talajművelés, a műtrágyázás, a növényszám és az időjárási tényezők értékelése a növénytermesztésben.

A 2021-es Az Év Agrárembere kitüntető díj kategóriagyőztesei:

Agrárinnováció: dr. Lendvai Csaba

Agrárgépészet: Szalai László

Állattenyésztés: Szabó József

Feldolgozó-élelmiszeripar: Giacomo Pedranzini

Fenntartható gazdálkodás: Támba Miklós

Fiatal gazda: Kostyál Etelka

Jövő agrárszakembere: Peitler Szilárd

Kertészet: Roszik Attila

Szántóföldi növénytermesztés: Vancsura Kornél

Növényvédelem: Vaszily Zsolt

2021-ben Az Év Agrárembere kitüntető díj győztese a zsűri titkos szavazása alapján Támba Miklós lett.

A 2021-es megmérettetésen Innovációs különdíjjal gazdagodott az elismerések sora, az díjat Roszik Attila vehette át.

A közönségdíjat Roszik Attila nyerte el dr. Lendvai Csabát és Vaszily Zsoltot megelőzve.

(Fotó: agrotrend.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS