Stresszmentes e-felvételit biztosít az ESSCA budapesti kampusza

2020. 04. 06., 17:30

Május 31-ig van lehetőségük jelentkezni azoknak az érettségivel rendelkező vagy ebben az évben érettségiző diákoknak, akik a világszínvonalú üzleti egyetemen szeretnék folytatni felsőoktatási tanulmányaikat.

Az ESSCA School of Management ösztöndíjas helyeket hirdetett azoknak a diákoknak, akik a budapesti kampuszon szeretnék folytatni a tanulmányaikat. Az intézményben az oktatás magas színvonala mellett a felvételi eljárás is egyedi, ugyanis ennek során nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak. Ugyanilyen fontos a jelentkezők személyisége, motivációja, hiszen a jövő humánus és eredményes vezetőit keresi az ESSCA.

„Nálunk nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak, azok a felvételinek csak az egyik részét képezik. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy milyen a jelentkező személyisége, milyen motivációk vezérlik, és mennyire látjuk benne a jövő menedzserét.
Odafigyelünk arra, hogy a felvételi beszélgetés során nyugodt légkört teremtsünk és segítsük a felvételizőket abban, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani” – mondta dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

E-felvételi lehetőséget biztosít az ESSCA

A jelenlegi helyzetre való tekintettel az intézmény most interneten keresztüli interjúlehetőséget ajánl a felvételizők számára, így a biztonsági faktor növekedése mellett, csökken a vizsgával járó stressz is.

A sikeres felvételi egyik alapfeltétele a személyes, 30 perces, angol nyelvű interjún nyújtott teljesítmény, amelynek eredményéről egy hónapon belül értesítést küld az egyetem minden jelentkezőknek.

Az ESSCA-ban nemcsak a felvételi különleges

A Financial Times által a világ egyik legjobb üzleti iskolájának minősített felsőoktatási intézmény igazi csapatjátékosok jelentkezésére számít, akikben már most felismerhetőek a vezetői kompetenciák.

„Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatóink jó csapatjátékosok legyenek, de tudjanak önállóan is dolgozni és felelős döntéseket hozni.
Bármennyire csábító is, hogy csak a pozitív eredményeket emeljék ki a jelentkezők, mi az őszinteséget értékeljük. Annak bemutatása, hogy miként sikerült leküzdeniük a kudarcokat és akadályokat a magánéletükben és a tanulmányaik során, megmutathatja az ellenálló képességet, és a hibákból való tanulás képességét”nyilatkozta dr. Deli-Gray Zsuzsa.


A nemzetközi üzleti iskolába egyértelműen és hatékonyan kommunikáló, angolul jól beszélő és motivált felvételizőket várnak. A felvételi elbeszélgetésen felmérik a diákok kritikus gondolkodásmódját, érvelési technikáját és problémamegoldó képességét is.

„Azért adtam be a jelentkezésemet az ESSCA-ba, mert úgy érzem, hogy ezen az egyetemen nemzetközi a légkör. Sok helyen éltem már a világban, és úgy vélem, hogy ez a nemzetközi összhang mind az intézményben, mind pedig bennem megvan. A felvételi nekem nagyon jó élmény maradt. A légkör nyugodt volt, és hozzám is mindenki nagyon barátságosan viszonyult, így nem kellett stresszelnem. Szerintem attól válik valaki jó vezetővé, ha nyitott az emberek iránt és nyitott gondolkodásmód jellemzi. Fontos, hogy jól tudjon másokkal együtt dolgozni, és legyen nagyon eltökélt saját céljai elérésében. Én is szeretnék ilyenné válni, többek között ezért is választottam az ESSCA-t” – mondta Osvát Fanni, az ESSCA egyik magyar felvételizője.

Csökkentett tandíjjal vehetnek részt a hallgatók a világszínvonalú üzleti képzésen

Az ESSCA School of Management célja, hogy a 3 éves, Bachelor diplomát nyújtó oktatás végére szakmailag felkészült, kreatív és innovatív vezetőket képezzenek.

A meghirdetett ösztöndíjas helyek esetében a felvételt nyert pályázók tandíjának egy részét az iskola magára vállalja. Ezzel is hozzájárul és támogatja a tehetséges magyar diákok továbbtanulását.

Az ESSCA budapesti kampuszára felvételt nyert diákok egy félévet a francia alma maternél, egy félévet pedig egy előre kiválasztott vállalatnál töltenek.

Jelentkezésre május 31-ig van lehetőség.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-26 10:35:00
Nem vesztik hatályukat 2022. július 1-jével Áfa tv. azon rendelkezései, amelyek jelenleg fordított adózást írnak elő a jogszabályban meghatározott mezőgazdasági és acélipari termékkör értékesítése, valamint az üvegházhatású gáz kibocsátására jogosító forgalomképes vagyoni értékű jog átruházása esetén – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.
2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS