Stresszmentes e-felvételit biztosít az ESSCA budapesti kampusza

2020. 04. 06., 17:30

Május 31-ig van lehetőségük jelentkezni azoknak az érettségivel rendelkező vagy ebben az évben érettségiző diákoknak, akik a világszínvonalú üzleti egyetemen szeretnék folytatni felsőoktatási tanulmányaikat.

Az ESSCA School of Management ösztöndíjas helyeket hirdetett azoknak a diákoknak, akik a budapesti kampuszon szeretnék folytatni a tanulmányaikat. Az intézményben az oktatás magas színvonala mellett a felvételi eljárás is egyedi, ugyanis ennek során nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak. Ugyanilyen fontos a jelentkezők személyisége, motivációja, hiszen a jövő humánus és eredményes vezetőit keresi az ESSCA.

„Nálunk nem kizárólag a középiskolából hozott pontok számítanak, azok a felvételinek csak az egyik részét képezik. Arra is kíváncsiak vagyunk, hogy milyen a jelentkező személyisége, milyen motivációk vezérlik, és mennyire látjuk benne a jövő menedzserét.
Odafigyelünk arra, hogy a felvételi beszélgetés során nyugodt légkört teremtsünk és segítsük a felvételizőket abban, hogy maximális teljesítményt tudjanak nyújtani” – mondta dr. Deli-Gray Zsuzsa, az ESSCA School of Management budapesti kampuszának igazgatója.

E-felvételi lehetőséget biztosít az ESSCA

A jelenlegi helyzetre való tekintettel az intézmény most interneten keresztüli interjúlehetőséget ajánl a felvételizők számára, így a biztonsági faktor növekedése mellett, csökken a vizsgával járó stressz is.

A sikeres felvételi egyik alapfeltétele a személyes, 30 perces, angol nyelvű interjún nyújtott teljesítmény, amelynek eredményéről egy hónapon belül értesítést küld az egyetem minden jelentkezőknek.

Az ESSCA-ban nemcsak a felvételi különleges

A Financial Times által a világ egyik legjobb üzleti iskolájának minősített felsőoktatási intézmény igazi csapatjátékosok jelentkezésére számít, akikben már most felismerhetőek a vezetői kompetenciák.

„Fontosnak tartjuk, hogy a hallgatóink jó csapatjátékosok legyenek, de tudjanak önállóan is dolgozni és felelős döntéseket hozni.
Bármennyire csábító is, hogy csak a pozitív eredményeket emeljék ki a jelentkezők, mi az őszinteséget értékeljük. Annak bemutatása, hogy miként sikerült leküzdeniük a kudarcokat és akadályokat a magánéletükben és a tanulmányaik során, megmutathatja az ellenálló képességet, és a hibákból való tanulás képességét”nyilatkozta dr. Deli-Gray Zsuzsa.


A nemzetközi üzleti iskolába egyértelműen és hatékonyan kommunikáló, angolul jól beszélő és motivált felvételizőket várnak. A felvételi elbeszélgetésen felmérik a diákok kritikus gondolkodásmódját, érvelési technikáját és problémamegoldó képességét is.

„Azért adtam be a jelentkezésemet az ESSCA-ba, mert úgy érzem, hogy ezen az egyetemen nemzetközi a légkör. Sok helyen éltem már a világban, és úgy vélem, hogy ez a nemzetközi összhang mind az intézményben, mind pedig bennem megvan. A felvételi nekem nagyon jó élmény maradt. A légkör nyugodt volt, és hozzám is mindenki nagyon barátságosan viszonyult, így nem kellett stresszelnem. Szerintem attól válik valaki jó vezetővé, ha nyitott az emberek iránt és nyitott gondolkodásmód jellemzi. Fontos, hogy jól tudjon másokkal együtt dolgozni, és legyen nagyon eltökélt saját céljai elérésében. Én is szeretnék ilyenné válni, többek között ezért is választottam az ESSCA-t” – mondta Osvát Fanni, az ESSCA egyik magyar felvételizője.

Csökkentett tandíjjal vehetnek részt a hallgatók a világszínvonalú üzleti képzésen

Az ESSCA School of Management célja, hogy a 3 éves, Bachelor diplomát nyújtó oktatás végére szakmailag felkészült, kreatív és innovatív vezetőket képezzenek.

A meghirdetett ösztöndíjas helyek esetében a felvételt nyert pályázók tandíjának egy részét az iskola magára vállalja. Ezzel is hozzájárul és támogatja a tehetséges magyar diákok továbbtanulását.

Az ESSCA budapesti kampuszára felvételt nyert diákok egy félévet a francia alma maternél, egy félévet pedig egy előre kiválasztott vállalatnál töltenek.

Jelentkezésre május 31-ig van lehetőség.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.