Dr. Deli-Gray Zsuzsa: Hallgatóinknak megtanítjuk, miként lesznek humánus menedzserek

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 28., 10:00

A diákok az ESSCA francia állam által elismert „Bachelor in International Management” francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében – mondta az Üzletemnek dr. Deli-Gray Zsuzsa. Az ESSCA budapesti kampuszának igazgatóját a világ egyik legjobb üzleti iskolájáról kérdeztük.

Elsősorban kiknek a jelentkezésére számítanak? Hogyan lehet bejutni az egyetemre?

– Az ESSCA School of Management nemzetközi menedzsement alapképzésére olyan angolul jól beszélő, motivált, aktív és elkötelezett diákok jelentkezését várjuk, akik a jövő menedzserei lesznek.  Hitvallásunk szerint a vezetői készségek részben velünk született tulajdonságok, részben tanulhatók. Éppen ezért az érettségihez kötött felvételi elbeszélgetésen a vezetői hozzáállást, kompetenciákat és készségeket is mérjük a jelentkezőknél. A tanulmányi eredmény, vagy a középiskolából hozott pontok száma így nem az egyedüli szempont a felvételi elbírálás során.

Hány magyar diák vehet részt az üzleti képzésben? Jelenleg hány külföldi diák tanul Önöknél, mely országokból érkeztek a legtöbben?

– Mind a magyar kampuszra, mind pedig a francia kampuszainkra várjuk a magyar diákok jelentkezését. A budapesti kampuszon tizenöt fős csoportokban tervezzük az oktatást, és a franciaországi kampuszokon is kis létszámú csoportokban folyik a képzés. Jelenleg évi 700 külföldi diák tanul nálunk, akik a világ összes kontinenséről érkeztek. 

Hány fős a tanári kar?

– A teljes tanári kar mintegy 40 főből áll, akik a diákokat a tanulmányaik különböző éveiben fogják tanítani. 

Mi a bachelor képzés lényege?

– A három éves Nemzetközi Menedzsment angol nyelvű alapképzés során megtanítjuk a hallgatóinknak, hogy miként lesznek eredményes és humánus menedzserek, feltárjuk, hogy mely területek azok, amelyekben tehetségesek és segítünk elindítani a karrierjüket. Olyan készségekkel és kulturális ismeretekkel vértezzük fel őket, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a szakmai életútjuk során. Célunk, hogy a képzés végére felkészült, kreatív, innovatív, határozott vezetőkké váljanak, akik ugyanakkor tiszteletben tartják a humanista értékeket és a fenntartható fejlődést.

A vezetői ismeretek átadása, elsajátítása során a hallgatók egy félévet egy választott vállalatnál töltenek, illetve a francia alma mater is egy teljes szemeszterre várja a hallgatókat. A tanulmányaik végén a diákok az ESSCA francia állam által elismert „Bachelor in International Management” francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében.

Mekkora hangsúlyt fektetnek a gyakorlati képzésre?

– A képzés során a hallgatóinknak féléves szakmai gyakorlaton kell részt venniük. Azt valljuk, hogy a valós üzleti életben szerzett szakmai gyakorlat felbecsülhetetlen értékű, és olyan ismeretek birtokába juttatja a hallgatókat, amelyet kizárólag osztálytermi körülmények között nem lehet megszerezni.

Milyen a rangja és a híre az ESSCA üzleti képzésének a világban?

– Az oktatás színvonalát és az iskola kiválóságát több nemzetközi akkreditáló szervezet elismeri: az Iskola rendelkezik az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációval. Az akkreditációk mindegyike az Iskola összes kirendeltségére kiterjesztett, így a diákok biztosak lehetnek abban, hogy bármely kampuszon folytassák a tanulmányaikat, ugyanazt a tudást, ugyanolyan formában és ugyanazon keretek között kapják meg.Ezen túlmenően a Financial Times is a világ egyik legjobb üzleti iskolájának minősíti már több év óta az ESSCA School of Management-et.

– Főleg milyen posztokon helyezkedhetnek el az Önöknél végzett hallgatók?

– Az elismert nemzetközi üzleti diplomával a zsebükben a végzős hallgatóknak igen nagy esélyük van arra, hogy megtalálják az áhított „álom munkahelyet”, ahol bőségesen kamatoztathatják az iskolapadban tanultakat. Az ESSCA végzős hallgatói közép- és felsővezetői pozíciókban helyezkednek el hazai és nemzetközi vállalatoknál. A legnépszerűbb területek közé tartozik az üzlet-fejlesztés, beszerzés, marketing, kommunikáció és a bankszektor.

Hogyan jelentkezhetnek a magyar diákok a budapesti képzésre?

– A 2020/21-es tanévre május végéig lehet hozzánk jelentkezni, korlátozott számban vannak még ösztöndíjas helyeink is. A tandíj mértéke hazai viszonylatban is rendkívül reálisnak tekinthető. Az ESSCA budapesti kampusza a monika.pasztor@essca.fr e-mail címen vagy a +36 20 227 60 55 telefonszámon várja a képzés és az ösztöndíj iránt érdeklődő diákok jelentkezését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS