Dr. Deli-Gray Zsuzsa: Hallgatóinknak megtanítjuk, miként lesznek humánus menedzserek

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 28., 10:00

A diákok az ESSCA francia állam által elismert „Bachelor in International Management” francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében – mondta az Üzletemnek dr. Deli-Gray Zsuzsa. Az ESSCA budapesti kampuszának igazgatóját a világ egyik legjobb üzleti iskolájáról kérdeztük.

Elsősorban kiknek a jelentkezésére számítanak? Hogyan lehet bejutni az egyetemre?

– Az ESSCA School of Management nemzetközi menedzsement alapképzésére olyan angolul jól beszélő, motivált, aktív és elkötelezett diákok jelentkezését várjuk, akik a jövő menedzserei lesznek.  Hitvallásunk szerint a vezetői készségek részben velünk született tulajdonságok, részben tanulhatók. Éppen ezért az érettségihez kötött felvételi elbeszélgetésen a vezetői hozzáállást, kompetenciákat és készségeket is mérjük a jelentkezőknél. A tanulmányi eredmény, vagy a középiskolából hozott pontok száma így nem az egyedüli szempont a felvételi elbírálás során.

Hány magyar diák vehet részt az üzleti képzésben? Jelenleg hány külföldi diák tanul Önöknél, mely országokból érkeztek a legtöbben?

– Mind a magyar kampuszra, mind pedig a francia kampuszainkra várjuk a magyar diákok jelentkezését. A budapesti kampuszon tizenöt fős csoportokban tervezzük az oktatást, és a franciaországi kampuszokon is kis létszámú csoportokban folyik a képzés. Jelenleg évi 700 külföldi diák tanul nálunk, akik a világ összes kontinenséről érkeztek. 

Hány fős a tanári kar?

– A teljes tanári kar mintegy 40 főből áll, akik a diákokat a tanulmányaik különböző éveiben fogják tanítani. 

Mi a bachelor képzés lényege?

– A három éves Nemzetközi Menedzsment angol nyelvű alapképzés során megtanítjuk a hallgatóinknak, hogy miként lesznek eredményes és humánus menedzserek, feltárjuk, hogy mely területek azok, amelyekben tehetségesek és segítünk elindítani a karrierjüket. Olyan készségekkel és kulturális ismeretekkel vértezzük fel őket, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a szakmai életútjuk során. Célunk, hogy a képzés végére felkészült, kreatív, innovatív, határozott vezetőkké váljanak, akik ugyanakkor tiszteletben tartják a humanista értékeket és a fenntartható fejlődést.

A vezetői ismeretek átadása, elsajátítása során a hallgatók egy félévet egy választott vállalatnál töltenek, illetve a francia alma mater is egy teljes szemeszterre várja a hallgatókat. A tanulmányaik végén a diákok az ESSCA francia állam által elismert „Bachelor in International Management” francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében.

Mekkora hangsúlyt fektetnek a gyakorlati képzésre?

– A képzés során a hallgatóinknak féléves szakmai gyakorlaton kell részt venniük. Azt valljuk, hogy a valós üzleti életben szerzett szakmai gyakorlat felbecsülhetetlen értékű, és olyan ismeretek birtokába juttatja a hallgatókat, amelyet kizárólag osztálytermi körülmények között nem lehet megszerezni.

Milyen a rangja és a híre az ESSCA üzleti képzésének a világban?

– Az oktatás színvonalát és az iskola kiválóságát több nemzetközi akkreditáló szervezet elismeri: az Iskola rendelkezik az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációval. Az akkreditációk mindegyike az Iskola összes kirendeltségére kiterjesztett, így a diákok biztosak lehetnek abban, hogy bármely kampuszon folytassák a tanulmányaikat, ugyanazt a tudást, ugyanolyan formában és ugyanazon keretek között kapják meg.Ezen túlmenően a Financial Times is a világ egyik legjobb üzleti iskolájának minősíti már több év óta az ESSCA School of Management-et.

– Főleg milyen posztokon helyezkedhetnek el az Önöknél végzett hallgatók?

– Az elismert nemzetközi üzleti diplomával a zsebükben a végzős hallgatóknak igen nagy esélyük van arra, hogy megtalálják az áhított „álom munkahelyet”, ahol bőségesen kamatoztathatják az iskolapadban tanultakat. Az ESSCA végzős hallgatói közép- és felsővezetői pozíciókban helyezkednek el hazai és nemzetközi vállalatoknál. A legnépszerűbb területek közé tartozik az üzlet-fejlesztés, beszerzés, marketing, kommunikáció és a bankszektor.

Hogyan jelentkezhetnek a magyar diákok a budapesti képzésre?

– A 2020/21-es tanévre május végéig lehet hozzánk jelentkezni, korlátozott számban vannak még ösztöndíjas helyeink is. A tandíj mértéke hazai viszonylatban is rendkívül reálisnak tekinthető. Az ESSCA budapesti kampusza a monika.pasztor@essca.fr e-mail címen vagy a +36 20 227 60 55 telefonszámon várja a képzés és az ösztöndíj iránt érdeklődő diákok jelentkezését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-06-26 10:35:00
Nem vesztik hatályukat 2022. július 1-jével Áfa tv. azon rendelkezései, amelyek jelenleg fordított adózást írnak elő a jogszabályban meghatározott mezőgazdasági és acélipari termékkör értékesítése, valamint az üvegházhatású gáz kibocsátására jogosító forgalomképes vagyoni értékű jog átruházása esetén – hívta fel a figyelmet az adóhivatal.
2022-06-24 18:57:45
Az önkormányzati adóhatóságok nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a rendelkezésükre álló eszközökkel a helyi iparűzési adó bevételeket eredményesen realizálják – állapította meg az Állami Számvevőszék.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS