Dr. Deli-Gray Zsuzsa: Hallgatóinknak megtanítjuk, miként lesznek humánus menedzserek

Szerdahelyi Csaba  |  2020. 02. 28., 10:00

A diákok az ESSCA francia állam által elismert „Bachelor in International Management” francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében – mondta az Üzletemnek dr. Deli-Gray Zsuzsa. Az ESSCA budapesti kampuszának igazgatóját a világ egyik legjobb üzleti iskolájáról kérdeztük.

Elsősorban kiknek a jelentkezésére számítanak? Hogyan lehet bejutni az egyetemre?

– Az ESSCA School of Management nemzetközi menedzsement alapképzésére olyan angolul jól beszélő, motivált, aktív és elkötelezett diákok jelentkezését várjuk, akik a jövő menedzserei lesznek.  Hitvallásunk szerint a vezetői készségek részben velünk született tulajdonságok, részben tanulhatók. Éppen ezért az érettségihez kötött felvételi elbeszélgetésen a vezetői hozzáállást, kompetenciákat és készségeket is mérjük a jelentkezőknél. A tanulmányi eredmény, vagy a középiskolából hozott pontok száma így nem az egyedüli szempont a felvételi elbírálás során.

Hány magyar diák vehet részt az üzleti képzésben? Jelenleg hány külföldi diák tanul Önöknél, mely országokból érkeztek a legtöbben?

– Mind a magyar kampuszra, mind pedig a francia kampuszainkra várjuk a magyar diákok jelentkezését. A budapesti kampuszon tizenöt fős csoportokban tervezzük az oktatást, és a franciaországi kampuszokon is kis létszámú csoportokban folyik a képzés. Jelenleg évi 700 külföldi diák tanul nálunk, akik a világ összes kontinenséről érkeztek. 

Hány fős a tanári kar?

– A teljes tanári kar mintegy 40 főből áll, akik a diákokat a tanulmányaik különböző éveiben fogják tanítani. 

Mi a bachelor képzés lényege?

– A három éves Nemzetközi Menedzsment angol nyelvű alapképzés során megtanítjuk a hallgatóinknak, hogy miként lesznek eredményes és humánus menedzserek, feltárjuk, hogy mely területek azok, amelyekben tehetségesek és segítünk elindítani a karrierjüket. Olyan készségekkel és kulturális ismeretekkel vértezzük fel őket, amelyek nélkülözhetetlenek lesznek a szakmai életútjuk során. Célunk, hogy a képzés végére felkészült, kreatív, innovatív, határozott vezetőkké váljanak, akik ugyanakkor tiszteletben tartják a humanista értékeket és a fenntartható fejlődést.

A vezetői ismeretek átadása, elsajátítása során a hallgatók egy félévet egy választott vállalatnál töltenek, illetve a francia alma mater is egy teljes szemeszterre várja a hallgatókat. A tanulmányaik végén a diákok az ESSCA francia állam által elismert „Bachelor in International Management” francia diplomáját kapják, amely igen nagyra értékelt a multinacionális vállalatok körében.

Mekkora hangsúlyt fektetnek a gyakorlati képzésre?

– A képzés során a hallgatóinknak féléves szakmai gyakorlaton kell részt venniük. Azt valljuk, hogy a valós üzleti életben szerzett szakmai gyakorlat felbecsülhetetlen értékű, és olyan ismeretek birtokába juttatja a hallgatókat, amelyet kizárólag osztálytermi körülmények között nem lehet megszerezni.

Milyen a rangja és a híre az ESSCA üzleti képzésének a világban?

– Az oktatás színvonalát és az iskola kiválóságát több nemzetközi akkreditáló szervezet elismeri: az Iskola rendelkezik az európai EQUIS, az amerikai AACSB és az angol ABMA nemzetközi akkreditációval. Az akkreditációk mindegyike az Iskola összes kirendeltségére kiterjesztett, így a diákok biztosak lehetnek abban, hogy bármely kampuszon folytassák a tanulmányaikat, ugyanazt a tudást, ugyanolyan formában és ugyanazon keretek között kapják meg.Ezen túlmenően a Financial Times is a világ egyik legjobb üzleti iskolájának minősíti már több év óta az ESSCA School of Management-et.

– Főleg milyen posztokon helyezkedhetnek el az Önöknél végzett hallgatók?

– Az elismert nemzetközi üzleti diplomával a zsebükben a végzős hallgatóknak igen nagy esélyük van arra, hogy megtalálják az áhított „álom munkahelyet”, ahol bőségesen kamatoztathatják az iskolapadban tanultakat. Az ESSCA végzős hallgatói közép- és felsővezetői pozíciókban helyezkednek el hazai és nemzetközi vállalatoknál. A legnépszerűbb területek közé tartozik az üzlet-fejlesztés, beszerzés, marketing, kommunikáció és a bankszektor.

Hogyan jelentkezhetnek a magyar diákok a budapesti képzésre?

– A 2020/21-es tanévre május végéig lehet hozzánk jelentkezni, korlátozott számban vannak még ösztöndíjas helyeink is. A tandíj mértéke hazai viszonylatban is rendkívül reálisnak tekinthető. Az ESSCA budapesti kampusza a monika.pasztor@essca.fr e-mail címen vagy a +36 20 227 60 55 telefonszámon várja a képzés és az ösztöndíj iránt érdeklődő diákok jelentkezését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-04 14:23:33
Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.
2023-02-03 18:13:39
Minden évben az egységes kérelmek mintegy 70 százalékát, megközelítőleg 108 ezer kérelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara falugazdászainak közreműködésével nyújtják be a gazdálkodók. Idén a jogszabályi változások és az elektronikus közigazgatási rendszer fejlesztése miatt meg kell újítani az ehhez szükséges meghatalmazásokat.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kis csapatunk valamennyi tagja száraz januárt tartott. Nagy kérdés volt, milyen borral indítsuk újra ízlelőbimbóink operációs rendszerét február elején.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Az Országos Atomenergia Hivatal meghívására 2023. január 30-31. között hazánkba látogatott a finn nukleáris hatóság főigazgatója, Petteri Tiippana, valamint Janne Nevalainen projektigazgató.