Sanghaji CCPIT-delegációt fogadott a VOSZ

Sanghaji CCPIT-delegációt fogadott a VOSZ
2024. 05. 25., 09:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) és a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetségének (FIVOSZ) képviselői a Kínai Nemzetközi Kereskedelemfejlesztési Tanács (CCPIT) Sanghaji Irodájának delegációját fogadták csütörtökön Budapesten.

A mintegy 20 millió lakosú, szabad vállalkozói zónával is rendelkező Sanghaj a világkereskedelem fontos központja. A CCPIT már 1956-ban megnyitotta a városban első vidéki irodáját. A saját vásárszervező céggel rendelkező iroda 3 ezer aktív taggal és 400 alkalmazottal végzi kereskedelemfejlesztési tevékenységét.

Mint Ma Yi, a CCPIT Sanghaji Irodájának alelnöke elmondta, az iroda kiemelt céljai között szerepel a nemzetközi kapcsolatok építése, a kereskedelem és a beruházások támogatása, promóciós rendezvények szervezése, nemzetközi kiállítások szervezése Kínában, valamint sanghaji üzletember-delegációk utaztatása nemzetközi kiállításokra.

Ma Yi hozzátette: feladatuk a kínai vállalkozók vitás ügyeinek a rendezése, kedvező befektetési és vállalkozói partnerségi kapcsolatok támogatása, mediáció az érdekeltek között, valamint nemzetközi tanúsítványok kiadása.

„Látogatásunk célja, hogy erősítsük kapcsolatainkat a magyar üzleti körökkel, amire hosszútávon szeretnénk építeni” – mondta az alelnök. Ma Yi meghívta a VOSZ képviselőit a közép-kelet-európai országok számára megrendezendő idei kiállítására, amelyet ezúttal is Ningbóban tartanak. Tavaly a VOSZ-t dr. Kovács Patrik társelnök képviselte a rendezvényen, amiről itt írtunk.

Lőrincze Péter, a VOSZ címzetes társelnöke emlékeztetett arra, hogy a VOSZ a CCPIT-vel, így a sanghaji képviselettel is több mint 10 éve kapcsolatban van, amelyet rendszeres találkozók kísérnek.

A VOSZ-t a tárgyaláson Lőrincze Péter címzetes társelnök, Barabás Tamás társelnök, Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató, míg a FIVOSZ-t Inotay Petra, a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke, Barta Anita, a Mobilitási Bizottság elnöke, valamint Horváth Ármin, a Közép-Dunántúli régió elnöke képviselte.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS