Rangos elismerést kapott Kölkedi Krisztián

Rangos elismerést kapott Kölkedi Krisztián
2022. 12. 07., 19:19

2022-ben a VOSZ Budapest és Pest megyei szervezete Kölkedi Krisztiánnak, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettesének, a HSUP egyik alapítójának ítélte a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat.

A PRIMA Gálaestet megelőzően, 2022. november 26-án kerültek átadásra a VOSZ Budapest és Pest megyei Év Vállalkozója díjak is, illetve a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj. A díjazottakról elmondható, hogy az elhivatottság és az elkötelezettség bajnokai. Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a legkiválóbbak sajátjai között, és amelyek a többi vállalkozó számára is irányt mutathatnak – hangsúlyozza a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) közleménye.

2022-ben a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese, a HSUP egyik alapítója vehette át. A díjat az elmúlt 8–10 évben végzett kitartó szakmai munkájáért, országos tehetséggondozó és vállalkozásfejlesztő programok indításáért, valamint az ehhez kapcsolódó Hungarian Startup University Program (HSUP) alapításáért kapta.

Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese, egy tehetséggondozó alapítvány kuratóriumi elnöke, több ifjúsági vállalkozásfejlesztési program alapítója, aki a piaci szférából érkezve kiemelkedő szakmai munkát folytatott az állami szektorban is, hiszen több mint két évig az NKFI Hivatal szolgáltatásokért felelős főosztályvezetője volt. Tapasztalt vezető az innovációs iparágban. Tanulmányait követően több hazai startupot alapított, majd végzett szervezetfejlesztési tanácsadóként, újonnan alapított vállalkozásokkal kezdett dolgozni, képzésekkel és mentorálással fejlesztve kompetenciáikat, együttműködési képességeiket. Az elmúlt években több vállalatvezető stratégiai, és üzletfejlesztési tanácsadójaként dolgozott. Legfőképpen az ifjúsági innováció, a vállalaton belüli generációs különbségek áthidalása, a vezetők személyes fejlődése, a motiváció és a célorientáció, valamint a kudarckezelés és konfliktuskezelés volt a fókusza vállalatfejlesztő munkáinak.

Kölkedi Krisztián kiemelkedő szakmai munkájának is köszönhető, hogy az Express Innovation Agency Zrt. és a HSUP létrejöttével olyan fontos és hiánypótló szereplők születettek meg Magyarországon, melyek igazán aktív, innovációt és új vállalkozások létrejöttét ösztönző erőként működnek és munkájának köszönhetően, már számos új vállalkozás látott napvilágot.

Krisztián kiemelkedő társadalmi szerepvállalása elvitathatatlan, hiszen jelenlegi munkája előtt, már egyetemistaként azon dolgozott, hogy jobb és élhetőbb világot építsen környezetének, később már cégek fejlesztésén keresztül – közvetve – sokak életére volt eddig is hatással. Mára országos programokon dolgozik, melyek az egész ökoszisztémát igyekeznek jobbá tenni és nemzetközi szinten is elismert minőséget képviselni. Mindennapos munkájával kulcsszerepet játszik a vállalkozói szellem és az innovatív gondolkodásmód népszerűsítésében, jövőbeli, új sikeres magyar vállalkozások létrejöttében. (NKFIH)

A képen (b–j) Marosi László, a VOSZ Budapest és Pest megyei szervezetének elnöke, Kölkedi Krisztián és Perlusz László, a VOSZ főtitkára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS