Rangos elismerést kapott Kölkedi Krisztián

Rangos elismerést kapott Kölkedi Krisztián
2022. 12. 07., 19:19

2022-ben a VOSZ Budapest és Pest megyei szervezete Kölkedi Krisztiánnak, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettesének, a HSUP egyik alapítójának ítélte a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat.

A PRIMA Gálaestet megelőzően, 2022. november 26-án kerültek átadásra a VOSZ Budapest és Pest megyei Év Vállalkozója díjak is, illetve a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj. A díjazottakról elmondható, hogy az elhivatottság és az elkötelezettség bajnokai. Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a legkiválóbbak sajátjai között, és amelyek a többi vállalkozó számára is irányt mutathatnak – hangsúlyozza a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) közleménye.

2022-ben a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese, a HSUP egyik alapítója vehette át. A díjat az elmúlt 8–10 évben végzett kitartó szakmai munkájáért, országos tehetséggondozó és vállalkozásfejlesztő programok indításáért, valamint az ehhez kapcsolódó Hungarian Startup University Program (HSUP) alapításáért kapta.

Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese, egy tehetséggondozó alapítvány kuratóriumi elnöke, több ifjúsági vállalkozásfejlesztési program alapítója, aki a piaci szférából érkezve kiemelkedő szakmai munkát folytatott az állami szektorban is, hiszen több mint két évig az NKFI Hivatal szolgáltatásokért felelős főosztályvezetője volt. Tapasztalt vezető az innovációs iparágban. Tanulmányait követően több hazai startupot alapított, majd végzett szervezetfejlesztési tanácsadóként, újonnan alapított vállalkozásokkal kezdett dolgozni, képzésekkel és mentorálással fejlesztve kompetenciáikat, együttműködési képességeiket. Az elmúlt években több vállalatvezető stratégiai, és üzletfejlesztési tanácsadójaként dolgozott. Legfőképpen az ifjúsági innováció, a vállalaton belüli generációs különbségek áthidalása, a vezetők személyes fejlődése, a motiváció és a célorientáció, valamint a kudarckezelés és konfliktuskezelés volt a fókusza vállalatfejlesztő munkáinak.

Kölkedi Krisztián kiemelkedő szakmai munkájának is köszönhető, hogy az Express Innovation Agency Zrt. és a HSUP létrejöttével olyan fontos és hiánypótló szereplők születettek meg Magyarországon, melyek igazán aktív, innovációt és új vállalkozások létrejöttét ösztönző erőként működnek és munkájának köszönhetően, már számos új vállalkozás látott napvilágot.

Krisztián kiemelkedő társadalmi szerepvállalása elvitathatatlan, hiszen jelenlegi munkája előtt, már egyetemistaként azon dolgozott, hogy jobb és élhetőbb világot építsen környezetének, később már cégek fejlesztésén keresztül – közvetve – sokak életére volt eddig is hatással. Mára országos programokon dolgozik, melyek az egész ökoszisztémát igyekeznek jobbá tenni és nemzetközi szinten is elismert minőséget képviselni. Mindennapos munkájával kulcsszerepet játszik a vállalkozói szellem és az innovatív gondolkodásmód népszerűsítésében, jövőbeli, új sikeres magyar vállalkozások létrejöttében. (NKFIH)

A képen (b–j) Marosi László, a VOSZ Budapest és Pest megyei szervezetének elnöke, Kölkedi Krisztián és Perlusz László, a VOSZ főtitkára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-07 10:41:02
Csökkentek az életbiztosításokban lévő megtakarítások. A visszaesés fő oka a piacok rossz teljesítménye, de az is szerepet játszott benne, hogy nehéz eladni az adókedvezménnyel nem támogatott konstrukciókat. Ezt mutatja az is, hogy az szja-jóváírással segített nyugdíjbiztosítások száma szépen nőtt – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miközben hazánkban folyamatos esélylatolgatás zajlik Paks 2 sikeres kivitelezésével kapcsolatban, sokan már azt vetik fel, hogy figyelembe véve hazánk energiaéhségét, valamint azt a tényt, hogy előbb-utóbb Paks 1-et mégiscsak le kell állítani, már rég Paks 3-on kellene gondolkodni – írja Gyurcsik Attila, az Accorde Alapkezelő vezérigazgatója.