Rangos elismerést kapott Kölkedi Krisztián

Rangos elismerést kapott Kölkedi Krisztián
2022. 12. 07., 19:19

2022-ben a VOSZ Budapest és Pest megyei szervezete Kölkedi Krisztiánnak, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettesének, a HSUP egyik alapítójának ítélte a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat.

A PRIMA Gálaestet megelőzően, 2022. november 26-án kerültek átadásra a VOSZ Budapest és Pest megyei Év Vállalkozója díjak is, illetve a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj. A díjazottakról elmondható, hogy az elhivatottság és az elkötelezettség bajnokai. Olyan tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek a legkiválóbbak sajátjai között, és amelyek a többi vállalkozó számára is irányt mutathatnak – hangsúlyozza a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) közleménye.

2022-ben a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese, a HSUP egyik alapítója vehette át. A díjat az elmúlt 8–10 évben végzett kitartó szakmai munkájáért, országos tehetséggondozó és vállalkozásfejlesztő programok indításáért, valamint az ehhez kapcsolódó Hungarian Startup University Program (HSUP) alapításáért kapta.

Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese, egy tehetséggondozó alapítvány kuratóriumi elnöke, több ifjúsági vállalkozásfejlesztési program alapítója, aki a piaci szférából érkezve kiemelkedő szakmai munkát folytatott az állami szektorban is, hiszen több mint két évig az NKFI Hivatal szolgáltatásokért felelős főosztályvezetője volt. Tapasztalt vezető az innovációs iparágban. Tanulmányait követően több hazai startupot alapított, majd végzett szervezetfejlesztési tanácsadóként, újonnan alapított vállalkozásokkal kezdett dolgozni, képzésekkel és mentorálással fejlesztve kompetenciáikat, együttműködési képességeiket. Az elmúlt években több vállalatvezető stratégiai, és üzletfejlesztési tanácsadójaként dolgozott. Legfőképpen az ifjúsági innováció, a vállalaton belüli generációs különbségek áthidalása, a vezetők személyes fejlődése, a motiváció és a célorientáció, valamint a kudarckezelés és konfliktuskezelés volt a fókusza vállalatfejlesztő munkáinak.

Kölkedi Krisztián kiemelkedő szakmai munkájának is köszönhető, hogy az Express Innovation Agency Zrt. és a HSUP létrejöttével olyan fontos és hiánypótló szereplők születettek meg Magyarországon, melyek igazán aktív, innovációt és új vállalkozások létrejöttét ösztönző erőként működnek és munkájának köszönhetően, már számos új vállalkozás látott napvilágot.

Krisztián kiemelkedő társadalmi szerepvállalása elvitathatatlan, hiszen jelenlegi munkája előtt, már egyetemistaként azon dolgozott, hogy jobb és élhetőbb világot építsen környezetének, később már cégek fejlesztésén keresztül – közvetve – sokak életére volt eddig is hatással. Mára országos programokon dolgozik, melyek az egész ökoszisztémát igyekeznek jobbá tenni és nemzetközi szinten is elismert minőséget képviselni. Mindennapos munkájával kulcsszerepet játszik a vállalkozói szellem és az innovatív gondolkodásmód népszerűsítésében, jövőbeli, új sikeres magyar vállalkozások létrejöttében. (NKFIH)

A képen (b–j) Marosi László, a VOSZ Budapest és Pest megyei szervezetének elnöke, Kölkedi Krisztián és Perlusz László, a VOSZ főtitkára.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS