Ők kapták idején Baranya megyében a Prima Díjakat

2019. 10. 15., 13:45

A VOSZ Baranya Megyei Szervezete 13 éve adja át a Baranya Megyei Prima Díjat. Október 11-én Szigetváron, a Vígadóban tartották az ünnepélyes gálát.

Az eseményen a vendégeket Horváth László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Baranya megyei elnöke, Vass Péter, Szigetvár polgármestere és Villás Károly, a VOSZ közgazdasági igazgatója köszöntötte a vendégeket – írja a Pécsi Újság.

Prima Díjat érdemelt ki:

Magyar Táncművészet: Kapronczai Tánciskola (Szigetvár)
A Kapronczai Alapfokú Művészeti Iskola elsődleges célja a táncművészet terjesztése, oktatása, valamint az esélyegyenlőség megteremtése. Az intézmény 2001-ben - Szigetvár székhellyel - 5 hátrányos helyzetű dél-baranyai településen kezdte meg a művészeti oktatást. Az eltelt 18 év alatt a kiváló szakmai munkának köszönhetően a telephelyek száma és a növendékek létszáma is jelentősen emelkedett. Ma már 3 megyében (Baranya, Somogy és Tolna megyében), 18 aktív telephelyen, több mint 1500 növendékkel büszkélkedhetnek. 

Magyar Sport: Dr. Petrov Anatolij mesteredző és testnevelő tanár

1940. augusztus 10-én született Ukrajnában. Diplomáját a Moszkvai Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán szerezte 1968-ban. 1980-ban családegyesítés végett települt át Magyarországra. Pécsett 1984 óta foglalkozik úszás utánpótlás neveléssel. Az Apáczai Nevelési Központban 1981-2003 között testnevelő tanárként dolgozott. Az egyesület megalakulása óta az ANK Úszóklub vezetőedzője. 1990. óta foglalkozik mozgássérültek oktatásával is.

Magyar Színművészet: Sólyom Katalin színművésznő
Több mint 50 éve tartozik a Pécsi Nemzeti Színház társulatához. Gyakorló színészként 1981-ben végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát. A pécsi színházi és művészeti élet kiemelkedő alakja, a határokon túl is emlékezetesek verses estjei, énekes-verses gyermekműsorai és a Szélkiáltó Együttessel való fellépései. Jászai Mari-díjas, Szendrő József-díjas, a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagja, 2010-ben Pécs díszpolgára lett.

Év Vállalkozója Díjazottak:
Országos

Gódi Attila ügyvezető-tulajdonos – Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

Budavári Attila ügyvezető-tulajdonos – Pécsi Orgonaépítő Manufaktúra Kft.

Megyei

ifj. Rajnai Attila (RATI Kft.)
Salánki Zsolt egyéni vállalkozó (Sympack)

Kovács Gábor tulajdonos – Tenkes Csárda

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS