Megjelent Európa kongresszusi irodáinak közös stratégiája

Megjelent Európa kongresszusi irodáinak közös stratégiája
2021. 11. 11., 21:30

Féléves nemzetközi együttműködés eredményeként megszületett a konferencia és üzleti rendezvény ágazat következő évtizedet meghatározó irányelveinek összefoglalója.

Az országos hatókörű kongresszusi irodák számára 2030-ig irányt mutató szakmai koncepció a Magyar Kongresszusi Iroda részvételével készült el. A főbb megállapításokat a MICE Business Day-en ismerték meg a hazai szakemberek.

A megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban a Turizmus Kft. által hetedik alkalommal rendezett MICE Business Day szakmai konferencián mutatta be Békefi Anna, a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezetője a nemzeti kongresszusi irodák nemzetközi stratégiáját, amit a helyi rendezvényipar és a globális piacok között hídszerepet betöltő hazai szervezet a Nemzeti Kongresszusi Irodák Európai Stratégiai Szövetségének (SANCBE) többi 27 tagországi igazgatójával dolgozott ki.

„Az országos hatókörű kongresszusi irodák azáltal teremtenek hozzáadott értéket, hogy összekapcsolják a helyi rendezvényipart a globális piacokkal, rávilágítanak a hosszú távú trendekre, valamint releváns piaci betekintést és adatokat nyújtanak. A személyes találkozások értéke, a rendezvények fenntarthatóságának jelentősége ma minden eddiginél magasabb szintre emelkedett” – fogalmazott.

A Professional Convention Management Association (PCMA) Lausanne-i konferenciáján már komoly szakmai sikert arató dokumentum a jövőbeli potenciális piacok és érdekelt felek, a meglévő partnerek melletti új szereplők, valamint a Z generáció munkaerő-piaci megjelenése kapcsán kulcsfontosságú képesítések és készségek kérdéseire összpontosít.

A szektor rövid távú kihívásaként a Covid-19 utáni újjáépítést, a rendezvény-technológiát és innovációt, az éghajlatváltozást és fenntarthatóságot, valamint a kommunikációt és érdekérvényesítést, hosszú távon pedig az ellenállóképességet és a jövőbeli válsághelyzetekre való felkészülést jelöli meg.

(Fotó: Grósz Balázs, Turizmus Kft.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-27 10:15:00
Ha nem költik el május végéig a SZÉP-kártya tulajdonosok az október közepéig megkapott pénzüket, akkor ugrik a kedvezményük, és júniustól már csak 15 százalékos büntetéssel tehetik ezt meg – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A hosszú hétvégén tehát érdemes vadászni az elfogadóhelyekre az érintett SZÉP-kártyásoknak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.
2023. 04. 18., 19:10
epizód: 2023 / 5   |   hossz: 19:07
Kőkút községben egy EU-s projekt mintegy 60, szegregált településrészre szorult lakó életét változtatta meg. Alulképzett szülők nehéz körülmények közé született gyermekinek sorsát helyezték új alapokra egy építőipari cég és az önkormányzat összefogásával, hiszen egyszerre változtak meg a lakhatás és a továbbtanulás lehetőségei. Hogyan valósította meg a nehézségek ellenére is sikeresen zárult projektet a kivitelező vállalkozás, amely nem is keresett a programon, és milyen szociális hatást vár az egésztől az önkormányzat? Horváth Lászlót, a kivitelező Melio-Start Kft. ügyvezetőjét, a baranyai VOSZ elnökét, illetve Dr. Barka Tamás kőkúti jegyzőt kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS