Kutatás a magyar vállalkozások nehézségeinek és lehetőségeinek vizsgálatára

2024. 05. 21., 20:10

A Mathias Corvinus Collegium Vállalkozáskutatási Műhelye kutatást szervez a magyar vállalkozások nehézségeinek és lehetőségeinek vizsgálatára. Az ebben való részvételre felkéri a VOSZ tagjait és partnereit.

A Szepesi Balázs által vezetett kutatás a vállalkozások kihívásait és jövőre vonatkozó elképzeléseit szeretné mélyebben megérteni, másrészt lehetőséget kínál arra, hogy a vállalkozók összevethessék helyzetüket más cégekével. Ennek keretében online kérdőíves adatfelvételt szervez – a kutatáshoz csatlakozó partnerek, vállalkozások számára pedig egyedi elemzéseket készít.

A kínált együttműködéshez azt kérik, hogy szánjanak körülbelül 20-25 percnyi időt a kérdőív kitöltésére, és osszák meg kapcsolódó gondolataikat. Ezért cserébe készülő éves vállalkozáskutatási jelentésünk mellett egyedi elemzést is ajánlanak, amely a kitöltő vállalkozásának helyzetét hasonlítja össze a többi válaszadóéval.

A kérdőív kitöltésére anonim módon is lehetőséget adnak, ám lehetőség van önkéntes módon megadni elérhetőséget – ebben az esetben az adatok kiértékelése után ezt a személyre-vállalkozásra szabott elemzést küldenek vissza.

A kérdőív az alábbi linken érhető el:

https://mathiascorvinuscollegium.questionpro.eu/Jelentes-a-Magyar-Vallalkozasrol-VOSZ

A kutatáshoz kapcsolódó bármilyen felvetést is várnak. Ezekkel, kérjük, forduljon Szepesi Balázshoz, az MCC Vállalkozáskutatási Műhelyének vezetőjéhez a szepesi.balazs@mcc.hu email címen.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 06. 24., 09:37
Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS