Közösen dolgozik Békés megyében a VOSZ a Kormányhivatallal

2019. 03. 26., 11:00

Együttműködési megállapodást írtak alá Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal és a VOSZ Békés Megyei Szervezete között.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően Takács Árpád kormánymegbízott elmondta: nagyon komoly mérföldkő előtt állnak, a jövőben közös rendezvényeket is szerveznek – írja tudósításában a hír6.hu.

Békés megyében jelenleg 65 ezer vállalkozás van regisztrálva – ebből 12 százalék társas, 88 százalék egyéni vállalkozás. Az országos átlag: 30-70 százalék, de a megye mezőgazdasági jellegéből adódóan magas az önálló vállalkozók száma.

A kormánymegbízott hozzátette: a Békés megyei székhelyű gazdasági szervezetek az elmúlt évben 93 milliárd forint értékű új beruházást valósítottak meg – ez 17 százalékkal magasabb az előző évinél (az országos átlag 18 százalék). Tavaly két alkalommal írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium, amelyekkel 104 vállalkozást támogatott, ezáltal 600 fő számára teremtettünk munkahelyet, és 1300-at őriztek meg.

A kiváló vállalkozókhoz, kiváló hivatali apparátus dukál – jegyezte meg Takács Árpád, s bejelentette, hogy elindítanak egy gyorsinformációs rendszert, hogy a náluk regisztráltakat folyamatosan tájékoztathassák a jogszabályi változásokról, a pályázati lehetőségekről és az aktualitásokról.

Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke közölte, hogy minden járási székhelyen, illetve minden kormányhivatal által működtetett kapcsolati ponton a VOSZ elhelyezheti a saját anyagait, a Kormányhivatal pedig szakszerű segítséget és tájékoztatást ígér a közös munkához.

A rendezvényen részt vett Perlusz László, a VOSZ főtitkára is. Mint mondta: a kormányhivatal 13 területen ajánlott partnerséget, amivel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége élni szeretne.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-22 09:10:00
Az első negyedévben 4 ezer milliárd forinttal, vagyis családonként átlagosan 1 millió forinttal nőtt a magyarországi háztartások vagyona. A legjobban a vagyonos vállalkozók, cégtulajdonosok járhattak, és sokat kerestek a befektetési alapokba, részvényekbe fektetők is – derül ki a Bank360.hu elemzéséből, amely szerint a lakosság készpénz- és hitelállománya is csúcsot döntött.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS