Közösen dolgozik Békés megyében a VOSZ a Kormányhivatallal

2019. 03. 26., 11:00

Együttműködési megállapodást írtak alá Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal és a VOSZ Békés Megyei Szervezete között.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően Takács Árpád kormánymegbízott elmondta: nagyon komoly mérföldkő előtt állnak, a jövőben közös rendezvényeket is szerveznek – írja tudósításában a hír6.hu.

Békés megyében jelenleg 65 ezer vállalkozás van regisztrálva – ebből 12 százalék társas, 88 százalék egyéni vállalkozás. Az országos átlag: 30-70 százalék, de a megye mezőgazdasági jellegéből adódóan magas az önálló vállalkozók száma.

A kormánymegbízott hozzátette: a Békés megyei székhelyű gazdasági szervezetek az elmúlt évben 93 milliárd forint értékű új beruházást valósítottak meg – ez 17 százalékkal magasabb az előző évinél (az országos átlag 18 százalék). Tavaly két alkalommal írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium, amelyekkel 104 vállalkozást támogatott, ezáltal 600 fő számára teremtettünk munkahelyet, és 1300-at őriztek meg.

A kiváló vállalkozókhoz, kiváló hivatali apparátus dukál – jegyezte meg Takács Árpád, s bejelentette, hogy elindítanak egy gyorsinformációs rendszert, hogy a náluk regisztráltakat folyamatosan tájékoztathassák a jogszabályi változásokról, a pályázati lehetőségekről és az aktualitásokról.

Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke közölte, hogy minden járási székhelyen, illetve minden kormányhivatal által működtetett kapcsolati ponton a VOSZ elhelyezheti a saját anyagait, a Kormányhivatal pedig szakszerű segítséget és tájékoztatást ígér a közös munkához.

A rendezvényen részt vett Perlusz László, a VOSZ főtitkára is. Mint mondta: a kormányhivatal 13 területen ajánlott partnerséget, amivel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége élni szeretne.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS