Közösen dolgozik Békés megyében a VOSZ a Kormányhivatallal

2019. 03. 26., 11:00

Együttműködési megállapodást írtak alá Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal és a VOSZ Békés Megyei Szervezete között.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően Takács Árpád kormánymegbízott elmondta: nagyon komoly mérföldkő előtt állnak, a jövőben közös rendezvényeket is szerveznek – írja tudósításában a hír6.hu.

Békés megyében jelenleg 65 ezer vállalkozás van regisztrálva – ebből 12 százalék társas, 88 százalék egyéni vállalkozás. Az országos átlag: 30-70 százalék, de a megye mezőgazdasági jellegéből adódóan magas az önálló vállalkozók száma.

A kormánymegbízott hozzátette: a Békés megyei székhelyű gazdasági szervezetek az elmúlt évben 93 milliárd forint értékű új beruházást valósítottak meg – ez 17 százalékkal magasabb az előző évinél (az országos átlag 18 százalék). Tavaly két alkalommal írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium, amelyekkel 104 vállalkozást támogatott, ezáltal 600 fő számára teremtettünk munkahelyet, és 1300-at őriztek meg.

A kiváló vállalkozókhoz, kiváló hivatali apparátus dukál – jegyezte meg Takács Árpád, s bejelentette, hogy elindítanak egy gyorsinformációs rendszert, hogy a náluk regisztráltakat folyamatosan tájékoztathassák a jogszabályi változásokról, a pályázati lehetőségekről és az aktualitásokról.

Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke közölte, hogy minden járási székhelyen, illetve minden kormányhivatal által működtetett kapcsolati ponton a VOSZ elhelyezheti a saját anyagait, a Kormányhivatal pedig szakszerű segítséget és tájékoztatást ígér a közös munkához.

A rendezvényen részt vett Perlusz László, a VOSZ főtitkára is. Mint mondta: a kormányhivatal 13 területen ajánlott partnerséget, amivel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége élni szeretne.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-09 20:46:54
Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS