Közösen dolgozik Békés megyében a VOSZ a Kormányhivatallal

2019. 03. 26., 11:00

Együttműködési megállapodást írtak alá Békéscsabán a Békés Megyei Kormányhivatal és a VOSZ Békés Megyei Szervezete között.

Az együttműködési megállapodás aláírását követően Takács Árpád kormánymegbízott elmondta: nagyon komoly mérföldkő előtt állnak, a jövőben közös rendezvényeket is szerveznek – írja tudósításában a hír6.hu.

Békés megyében jelenleg 65 ezer vállalkozás van regisztrálva – ebből 12 százalék társas, 88 százalék egyéni vállalkozás. Az országos átlag: 30-70 százalék, de a megye mezőgazdasági jellegéből adódóan magas az önálló vállalkozók száma.

A kormánymegbízott hozzátette: a Békés megyei székhelyű gazdasági szervezetek az elmúlt évben 93 milliárd forint értékű új beruházást valósítottak meg – ez 17 százalékkal magasabb az előző évinél (az országos átlag 18 százalék). Tavaly két alkalommal írt ki pályázatot a Pénzügyminisztérium, amelyekkel 104 vállalkozást támogatott, ezáltal 600 fő számára teremtettünk munkahelyet, és 1300-at őriztek meg.

A kiváló vállalkozókhoz, kiváló hivatali apparátus dukál – jegyezte meg Takács Árpád, s bejelentette, hogy elindítanak egy gyorsinformációs rendszert, hogy a náluk regisztráltakat folyamatosan tájékoztathassák a jogszabályi változásokról, a pályázati lehetőségekről és az aktualitásokról.

Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke közölte, hogy minden járási székhelyen, illetve minden kormányhivatal által működtetett kapcsolati ponton a VOSZ elhelyezheti a saját anyagait, a Kormányhivatal pedig szakszerű segítséget és tájékoztatást ígér a közös munkához.

A rendezvényen részt vett Perlusz László, a VOSZ főtitkára is. Mint mondta: a kormányhivatal 13 területen ajánlott partnerséget, amivel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége élni szeretne.

 

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 18:49:58
Kulcskérdés a megtakarítások esetében a kockázat, amire az adott befektetés árfolyamának ingadozása utal. Főszabály, hogy minél nagyobb a gyarapodás, annál magasabb a kockázat is. Erre is rávilágít a fiatalok számára útmutatót adó K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedője.
2023-03-24 17:49:00
A munkaviszony megszüntetése többféleképpen történhet, például felmondással, azonnali hatályú felmondással vagy közös megegyezéssel is. A közös megegyezés lényege, hogy az a felek közös akarata kell, hogy legyen. Mit lehet tenni, ha az egyik fél később mégsem érzi helyénvalónak? Utólag megtámadható a közös megegyezés? A kérdésekre dr. Kocsis Ildikó ügyvéd válaszol.
2023-03-24 15:49:00
A hibák javítására lehetőség van, ha azokra a jogkövetési vizsgálat során derül fény. A NAV elemzi a foglalkoztatotti bejelentéseket és az azokhoz kapcsolódó járulékbevallásokat is. Az előzetes elemzéskor külön figyelmet kapnak a nagy létszámváltozást bejelentő gazdálkodók.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS