Közel 450 millió forintos fejlesztés a borsodsziráki Policell Kft.-nél

Közel 450 millió forintos fejlesztés a borsodsziráki Policell Kft.-nél
2023. 01. 19., 17:12

A műanyagiparban tevékenykedő PoliCell Ipari-, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 444,53 millió forint összköltségű fejlesztést hajtott végre Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei székhelyén, Borsodszirákon.

A beruházáshoz a társaság a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program keretében 311,17 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A tavaly év végén megvalósult beruházás eredményeként a cég új gépeket szerzett be és helyezett üzembe, melyek a csomagolóanyag-gyártási kapacitás bővítését teszik lehetővé. A társaság gyártó és kiszolgáló ingatlanjai is megújultak. A Policell Kft. weboldala szerint a berendezések gyártósorba illesztéséhez szükséges volt a gyártócsarnok bővítése. Az irodaház teljes felújítására pedig azért volt indokolt, mert az épület a 80-as évek óta nem esett át jelentős átalakításon.

Az ingatlan tetőszerkezetén kialakítottak egy 17,2 kW teljesítményű napelemrendszert, amely részben fedezni fogja az épület elektromos energiaellátását. A fejlesztések mellett vezetői és menedzsment-tanácsadást, valamint informatikai képzést is igénybe vesz a cég.

A projekt jelentős mértékben hozzájárult a hátrányos helyzetű edelényi járás munkahelymegtartó-képességének növeléséhez és a Policell Kft. 79 fős személyzetének megőrzéséhez.

A nyilvános adatok szerint a cég 2020-ban 1,9 milliárd, 2021-ben 2,8 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózott eredménye pedig 216 millió és 233 millió forint volt.

A cég 2022-ben elnyerte a VOSZ Év Műanyagipari Vállalkozása díját Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A díjat decemberben Gergely Gábor ügyvezető vette át a Művészetek Palotájában Eppel Jánostól, a VOSZ elnökétől. (MTI/VOSZ)

(Fotók: Policell Kft. FB-oldala)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-25 16:44:25
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS